Θέλετε να εξαφανίσετε οριστικά τους μαύρους κύκλους;

thelete-na-eksafanisete-oristika-tous-maurous-kuklous
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Αναζητήστε αυτά τα συστατικά στην κρέμα ματιών που θα αγοράσετε. Τα προτείνει η επιστήμη.

Εάν τα μάτια σας ταλαιπωρούνται από μαύρους κύκλους και δεν έχετε ιδέα τι τους προκαλεί και πώς μπορείτε να απαλλαγείτε οριστικά, δεν είστε μόνες.«Υπάρχουν πολλά αίτια που μπορούν να προκαλέσουν σκοτεινούς κύκλους κάτω από τα μάτια, αλλά στην κορυφή της λίστας βρίσκονται η έλλειψη ύπνου, η αφυδάτωση και η κληρονομικότητα», λέει ο Dr. Edwin D. Lephart, διευθυντής δερματολογίας στο Life Science College του Brigham Young University, και συνεχίζει: «Επίσης, η ανεπάρκεια σιδήρου μπορεί να αποδυναμώσει τα αιμοφόρα αγγεία και να οδηγήσει σε συγκέντρωση αίματος στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ συνδυαστικά, η έκθεση του οργανισμού σας σε τοξίνες -εξαιτίας  κακής διατροφής, καπνίσματος και κατανάλωσης αλκοόλ- πολλαπλασιάζει το φαινόμενο της κακής μικροκυκλοφορίας του αίματος και της έλλειψης οξυγόνου κάτω από τα μάτια».Και ενώ μπορείτε σίγουρα να προσπαθήσετε να καταλάβετε τη βασική αιτία των μαύρων κύκλων σας και να διορθώσετε το πρόβλημα με διάφορες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, έρχεται η επιστήμη να αναφέρει ότι υπάρχουν και ορισμένα χρήσιμα συστατικά που μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα φροντίδας των ματιών σας.Δείτε λοιπόν παρακάτω, ποια είναι εκείνα που προτείνουν οι επιστήμονες, και τα οποία -αποδεδειγμένα- μπορούν να επαναφέρουν τα μάτια σας στη νεανική τους, ξεκούραστη όψη. Το κάθε ένα από αυτά έχει και διαφορετικά οφέλη, γι’ αυτό, όσο περισσότερα υπάρχουν μέσα στην κρέμα ματιών που θα επιλέξετε, τόσο το καλύτερο.


 - Καφεΐνη για φωτεινότητα: Αν τα μάτια σας έχουν την τάση να παρουσιάζουν μαύρους κύκλους, η καφεΐνη θα πρέπει να είναι νούμερο 1 στη λίστα σας κατά την αγορά μια νέας κρέμας ματιών. «Aυτό το φυσικό διεγερτικό συστατικό είναι ξακουστό τόσο για τη φωτεινότητα που χαρίζει στην λεπτή επιδερμίδα κάτω από τα μάτια, όσο και για την τονωτική του επίδραση στην μικροκυκλοφορία. Βοηθά άμεσα στην αποσυμφόρηση των συρρικνωμένων ή σπασμένων αιμοφόρων αγγείων -υπεύθυνων για τη σκούρα όψη των μαύρων κύκλων», λέει ο Dr. Lephart.
- Gingko biloba για τόνωση της μικροκυκλοφορίας: Πλούσιο σε αντιγηραντικά φλαβονοειδή, έχει αποδειχθεί ότι το εκχύλισμα ginkgo biloba ενισχύει τη λεμφική παροχέτευση, η οποία μειώνει την όψη του πρηξίματος και των σακούλων κάτω από τα μάτια. Πέραν της δράσης του για την τόνωση της κυκλοφορίας, έχει επίσης αποδειχθεί ότι το συστατικό αυτό δρα κατά των ελεύθερων ριζών, καταπολεμώντας τα σημάδια του οξειδωτικού στρες –μιας από τις κύριες αιτίες της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας.
- Βιταμίνη E για μείωση των λεπτών γραμμών: «Αν θέλετε να καταπολεμήσετε τις λεπτές γραμμές ή/και τις ρυτίδες, σας συνιστούμε να αναζητήσετε μια κρέμα ματιών με Βιταμίνη Ε. Συμβάλλοντας αποδεδειγμένα στη μείωση της όψης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, το συστατικό αυτό βοηθά επίσης στη βελτίωση της ικανότητας της επιδερμίδας να συγκρατεί την υγρασία -κάτι ιδιαιτέρως σημαντικό στην ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια», αναφέρoυν σε μελέτη τους με τον τίτλο The effects of vitamin E on the skin, οι ερευνητές δερματολογίας του Monash University στην Μελβούρνη, P. Mayer, H. Möller, A. Ansmann και S. Wallat.

- Πράσινο τσάι κατά του οιδήματος: Στην ίδια μελέτη, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το πράσινο τσάι βοηθά στην αποστράγγιση της περίσσειας υγρών, στην οποία οφείλονται το πρήξιμο και οι σακούλες κάτω από τα μάτια.

- Bαϊκαλίνη κατά των ελευθέρων ριζών: Καθώς η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι εξαιρετικά ευαίσθητη (3 με 5 φορές πιο λεπτή σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο), αποτελεί συχνά την πρώτη περιοχή όπου τείνουν να εμφανίζονται σημάδια γήρανσης. Στην μελέτη των ερευνητών του τμήματος δερματολογίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου The First Affiliated Hospital of Soochow University στην Κίνα, αποδεικνύεται πως η βαϊκαλίνη (ένα φλαβονοειδές που εξάγεται από τη ρίζα ενός κινέζικου φυτού  με την ονομασία αστράγαλος ο μεμβρανώδης) συμβάλλει στην αντιμετώπιση των βλαβερών επιπτώσεων των ακτινών UVA, της ρύπανσης και της οξείδωσης των κυττάρων της επιδερμίδας των ματιών, λειτουργώντας ως εξολοθρευτής των ελευθέρων ριζών.

THE BEAUTY TEAM