6 σωτήριες συμβουλές για τα πολύ σγουρά μαλλιά

6-sotiries-sumboules-gia-ta-polu-sgoura-mallia-sotiries-sumboules-gia-ta-polu-sgoura-mallia
ΤΡΙΤΗ, 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Μάθετε πώς οι «δύσκολες» μπούκλες σας θα αποκτήσουν την απαλότητα, τη λάμψη και τη ζωντάνια που θα ζήλευαν όλες οι γυναίκες.

Όποια από εσάς έχει σγουρά μαλλιά, σίγουρα έχει ακούσει μια φορά στη ζωή της αυτή τη φιλοφρόνηση: «Πόσο ζηλεύω τα πλούσια, πυκνά και σγουρά σου μαλλιά!». Ωστόσο, εσείς η ίδια βιώνετε μια δύσκολη πραγματικότητα: το πολύ σπαστό έως σγουρό μαλλί είναι απρόβλεπτο, ατίθασο, πολλές φορές φριζαρισμένο στα άκρα, και σχεδόν πάντα άκαμπτο και μουντό. Μάλιστα, το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών με μαλλί-αφάνα, θα εύχονταν να έχουν ίσια μαλλιά, ή τουλάχιστον λιγότερο άγρια.  

Όμως, ο Patrick Kyle, ένας celebrity hairstylist and colorist με έδρα τη Νέα Υόρκη, λέει ότι αυτή η σκέψη είναι κρίμα. «Υπάρχουν τόσες νέες γυναίκες εκεί έξω, που βιώνουν ορατή τριχόπτωση, λιπαρά και αδύναμα μαλλιά -πολλές φορές κατεστραμμένα από τις τεχνικές εργασίες κομμωτηρίου. Και σχεδόν πάντα, αυτές οι γυναίκες έχουν από τη φύση του ίσια μαλλιά. Εσείς, δεν έχετε κανένα λόγο να παραπονιέστε: το πυκνό μαλλί, ακόμη και το ακραία σγουρό, αποτελεί διαχρονικά σύμβολο θηλυκότητας και σαγήνης. Αυτό που σας λείπει είναι η αυτοπεποίθηση. Και για να την αποκτήσετε, αρκούν μερικά απλά κόλπα που θα μεταμορφώσουν τα σγουρά σας μαλλιά σε ό,τι πιο glamorous», λέει ο Kyle, και συμβουλεύει:

- Περιποιηθείτε τα σγουρά μαλλιά σας προσεκτικά όσο ακόμα είναι βρεγμένα: Μετά το λούσιμο, τυλίξτε μια πετσέτα γύρω από τα μαλλιά και πιέστε την απαλά για να απομακρύνετε το νερό. Ποτέ μην τρίβετε με δύναμη τα μαλλιά σας όταν τα σκουπίζετε. Επίσης, μια χτένα με φαρδιά δόντια είναι καλύτερη για να ξεμπερδέψετε τις μπούκλες σας -το βούρτσισμα χωρίζει υπερβολικά τα μαλλιά και τα κάνει να φαίνονται φουντωμένα και με πολύ όγκο.

- Οι μπούκλες ωφελούνται πάρα πολύ από την πλούσια θρέψη: «Τα σαμπουάν και τα μαλακτικά με διαλύματα από φυσικά λιπίδια, όπως το βούτυρο καριτέ, το έλαιο jojoba και το έλαιο μακαντέμια περιβάλλουν κάθε τρίχα με μια λαμπερή προστατευτική μεμβράνη. Έτσι, διασφαλίζετε ότι οι σγουρές μπούκλες σας θα διατηρήσουν την απαλή υφή τους. Επίσης, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε προϊόντα styling ειδικά για σγουρά μαλλιά, τα οποία είναι φτιαγμένα για να δίνουν στα μαλλιά σας καλό κράτημα και να διατηρούν τις μπούκλες σας αφράτες χωρίς κολλάνε μεταξύ τους», συμβουλεύει ο Kyle.

- Η θερμότητα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των σγουρών μαλλιών: Το ιδανικό θα ήταν να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα στεγνώνετε με ένα πιστολάκι με φυσούνα, ρυθμισμένο σε χαμηλή θερμοκρασία.

- Το σίδερο ισιώματος καταπονεί υπερβολικά την υγεία των μαλλιών σας: «Να τα χρησιμοποιείτε σπάνια ή καθόλου, μόνο αφού πρώτα βάλετε στα μαλλιά σας ένα προϊόν θερμοπροστασίας», λέει ο Kyle.

- Ένα ήπιο φιλαριστό κούρεμα θα δώσει στις μπούκλες ιδιαίτερο όγκο: «Ωστόσο, να θυμάστε να μην κόβετε πολύ κοντό το πάνω τμήμα των μαλλιών σας. Διαφορετικά, μπορεί να καταλήξετε με το απαίσιο look  ...κανίς», επισημαίνει ο ειδικός.

- Το τέλειο πλάνο για να δημιουργήσετε ένα μοδάτο, ατημέλητο, σγουρό στυλ με τη μέγιστη απαλότητα και λάμψη: «Βάλτε λίγο αφρό σε στεγνά μαλλιά και τυλίξτε μεγάλες τούφες σε ρόλεϊ τύπου papillote. Ζεστάνετε για λίγα λεπτά τα τυλιγμένα μαλλιά με το πιστολάκι σε μέτρια θερμοκρασία, αφήστε τα να κρυώσουν και στη συνέχεια, βγάλτε τα ρόλεϊ (όταν χρησιμοποιείτε ρόλεϊ ή ρόλεϊ τύπου papillon, πρέπει να τυλίγετε τα μαλλιά σας ομοιόμορφα, εξίσου σφιχτά παντού. Επίσης, προσέξτε να μη λυγίζετε τις άκρες των μαλλιών). Δώστε στα μαλλιά σας το επιθυμητό σχήμα με τα δάχτυλα χωρίς να τα βουρτσίσετε. Οι φυσικές μπούκλες θα είναι λιγότερο μπερδεμένες αν τις χτενίσετε κολλητά στο κεφάλι μετά το λούσιμο, βάλετε λίγο σπρέι μαλλιών και τις αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά», τονίζει ο Kyle.

THE BEAUTY TEAM