Σε λίγες μέρες στο Netflix το ντοκιμαντέρ για την Taylor Swift

taylor-swift JStone
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Το «Miss Americana» της Lana Wilson κυκλοφορεί στις 31 Ιανουαρίου.

Το νέο ντοκιμαντέρ για την Taylor Swift με τίτλο «Miss Americana» θα κάνει την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ κινηματογράφου Sundance στις 23 Ιανουαρίου. Η ταινία που σκηνοθέτησε η Lana Wilson για λογαριασμό του Netflix θα γίνει διαθέσιμη στην πλατφόρμα streaming περίπου μια εβδομάδα αργότερα, στις 31 του μήνα.

Η κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ ήταν αβέβαιη λόγω της πολυσυζητημένης διαμάχης μεταξύ του Scooter Braun και της Taylor Swift. Η τραγουδίστρια ισχυριζόταν πως ο μάνατζερ που απέκτησε τα πνευματικά δικαιώματα των δίσκων που κυκλοφόρησε μέσω της Big Machine δεν έδινε τις άδειες για την χρήση μουσικής στο ντοκιμαντέρ.

Σύμφωνα με την ίδια, για να δώσει την σχετική άδεια, ο Braun φέρεται να απαίτησε από την Swift να μην προχωρήσει με τα σχέδια της να ηχογραφήσει εκ νέου τα τραγούδια των εν λόγω άλμπουμ το 2020. Τον περασμένο μήνα το Variety ανέφερε σε άρθρο του πως τελικά βρέθηκε λύση μεταξύ δυο πλευρών για να χρησιμοποιηθούν τα τραγούδια της Swift στο ντοκιμαντέρ.

Το «Miss Americana» προσφέρει μια ωμή και συναισθηματικά αποκαλυπτική ματιά σε μια από τις πιο εμβληματικές καλλιτέχνιδες της εποχής σε μια μετασχηματιστική περίοδο στη ζωή της, καθώς μαθαίνει να αποδέχεται τον ρόλο της όχι μόνο ως τραγουδοποιού και ερμηνεύτριας, αλλά και ως γυναίκας που αξιοποιεί την πλήρη ισχύ της φωνής της.