Τα μυστικά για ένα επιτυχημένο makeup σε συνέντευξη εργασίας

ta-mustika-gia-ena-epituximeno-makeup-se-sunenteuksi-ergasias
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Πριν ένα ραντεβού για πρόσληψη φροντίστε να έχετε δημιουργήσει την πιο κατάλληλη εικόνα του εαυτού σας.

Δεν υπάρχει πιο κρίσιμο ραντεβού στη ζωή σας από εκείνο που θα προσδιορίσει αν τελικά θα πάρετε εκείνη τη δουλειά που πάντα ονειρευόσασταν. Οι συνεντεύξεις εργασίας αποτελούν μια σκληρή δοκιμασία, κυρίως λόγω της ενδελεχούς αξιολόγησης των επαγγελματικών προσόντων σας. Αλλά ένα πολύ βασικό σημείο-κλειδί για επιτυχία εξαρτάται από την πρώτη εντύπωση. Και είναι αλήθεια, πως όσο καλύτερη είναι η εικόνα σας στην συνέντευξη, τόσο η υποψηφιότητά σας για πρόσληψη θα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας προτιμήσεων.

«Όταν ετοιμάζετε το μακιγιάζ σας για μια συνέντευξη εργασίας, σκεφτείτε ό,τι πιο ήπιο και φυσικό, επιλέγοντας αποχρώσεις που αποπνέουν σοβαρότητα αλλά και φινέτσα, ώστε να δημιουργήσετε ένα σύγχρονο look χωρίς να το παρακάνετε», λέει η Jillian Dempsey, μια επαγγελματίας makeup artist στο Χόλιγουντ, και δίνει τις κατάλληλες συμβουλές.  

 Ταιριάξτε τη βάση του makeup με τον τόνο του δέρματος σας: Αν έχετε σταρένια επιδερμίδα οι μπρονζέ αποχρώσεις είναι ιδανικές, ενώ έχετε «χλωμό»δέρμα μην επιχειρήσετε να προσδώσετε έξτρα χρώμα -θα μοιάζει ψεύτικο. Δημιουργήστε ένα πρόσωπο που θα ποντάρει περισσότερο στη φωτεινότητα και στην κομψότητα. «Ο στόχος σας είναι να κάνετε το μείγμα του μακιγιάζ σας να αποπνέει κομψότητα και εμπιστοσύνη», τονίζει η makeup artist.

Να είστε επιφυλακτικές με το ρουζ: Να θυμάστε ότι οι συνεντεύξεις εργασίας μπορεί να είναι αγχωτικές ακόμη και αν έχετε περάσει πολλές φορές από αυτή τη διαδικασία. Εάν λοιπόν είστε επιρρεπείς σε ξεσπάσματα ερυθρίασης εξαιτίας της νευρικότητάς σας, φροντίστε να αποφύγετε να απλώσετε ρουζ σε αποχρώσεις του κόκκινου ή του ροζ. Εξετάστε την περίπτωση να χρησιμοποιήσετε ρουζ σε μπλε ή πράσινους υποτόνους, οι οποίοι εξουδετερώνουν οποιαδήποτε κοκκινίλα στα μάγουλα.

Επιμείνετε πολύ στο blending: «Αποτελεί το Α και το Ω για μια όψη λεία, καθαρή, λαμπερή και ταυτόχρονα διακριτική χωρίς να αποσπά την προσοχή», τονίζει η Dempsey.

Ξεχνάτε τις ψεύτικες βλεφαρίδες: «Παρόλο που οι ψεύτικες βλεφαρίδες θα μπορούσαν να σας κάνουν να φαίνεστε πιο εντυπωσιακή σε ένα πάρτι, στη συνέντευξη δεν χρειάζεστε βλέμμα που να μαγνητίζει και να καθηλώνει τον συνομιλητή σας», λέει η Dempsey και προσθέτει: «Φαντάζεστε τι φρίκη θα βιώσετε εάν κατά τύχη ξεκολλήσουν οι ψεύτικες βλεφαρίδες σας την ώρα που σας κοιτά κατάματα ο υποψήφιος εργοδότης σας;». Η ασφαλέστερη λύση είναι μια αδιάβροχη μάσκαρα, την οποία θα απλώσετε διακριτικά, ίσα-ίσα για να τονίσετε το μέγεθος και το άνοιγμα των φυσικών βλεφαρίδων σας.

Να είστε προσεκτικές με το μακιγιάζ των χειλιών: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το χρώμα να κολλάει και να στεγνώνει τα χείλη σας καθώς μιλάτε. Ούτε όμως να γυαλίζει υπερβολικά. Άρα, αφήνετε στην άκρη lip gloss και “βαριά” κραγιόν, μένοντας σε ένα τυπικό πέρασμα lip balm με χρώμα, το οποίο θα βοηθήσει τα χείλη σας να είναι μαλακά και ενυδατωμένα καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης», συμβουλεύει η makeup artist.

Επιλέξτε φυσικούς τόνους για τη σκίαση των ματιών: Οι γήινες αποχρώσεις είναι ένα ασφαλές στοίχημα -και εύκολες στην εφαρμογή. Απλά χρησιμοποιήστε μια ελαφρώς φωτεινή σκιά (κοντά στον τόνο του δέρματος) στα βλέφαρα και στη συνέχεια προσθέστε λίγο βάθος με μεσαία σκιά στις εξωτερικές γωνίες των ματιών σας.

Νύχια, ουδέτερα. Και καλοσχηματισμένα: «Ούτε μακριά, ούτε πολύ κοντά. Ούτε έντονες αποχρώσεις, σχέδια και στρασάκια, ούτε -φυσικά- ψεύτικα νύχια. Έχετε πάει εκεί για να βρείτε δουλειά, όχι για να κάνετε επίδειξη ομορφιάς», τονίζει η Dempsey.

THE BEAUTY TEAM