«Ο James Bond είναι άνδρας» ξεκαθαρίζουν οι παραγωγοί του franchise

James-bond-siloueta Sarah Hipwell
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Η Barbara Broccoli απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ανάληψης του εμβληματικού ρόλου από μια γυναίκα στο μέλλον.

Με αφορμή το τέλος της θητείας του Daniel Craig στον ρόλο του James Bond, τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει μια ευρύτερη δημόσια συζήτηση σχετικά με το μέλλον του «007». Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και ορισμένοι «πρώην Bond», έχουν εκφράσει την άποψη πως έχει έρθει η ώρα για δραματικές αλλαγές για τον χαρακτήρα, όπως να τον ενσαρκώσει μια γυναίκα.

Η νέα ταινία του Bond, το «No Time To Die» του Cary Fukunaga, εκπληρώνει αυτή την επιθυμία, η Lashana Lynch ερμηνεύει τον ρόλο της αντικαταστάτριας του «007» στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα όμως με δηλώσεις της παραγωγού του franchise Barbara Broccoli, δεν υπάρχουν σκέψεις για μια γυναίκα στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Μπορεί να είναι οποιοδήποτε χρώμα, αλλά είναι άνδρας. Νομίζω πως θα έπρεπε να δημιουργούμε νέους χαρακτήρες για γυναίκες – δυνατούς γυναικείους χαρακτήρες. Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να πάρω έναν ανδρικό χαρακτήρα και να τον παίξει μια γυναίκα. Θεωρώ πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από κάτι τέτοιο» δήλωσε χαρακτηριστικά η παραγωγός στο Variety.

Έτσι λοιπόν μπορεί να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας «Jane Bond», όμως η Broccoli άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο διάδοχος του Daniel Craig να μην είναι λευκός. Αυτό αναμφίβολα θα χαροποιήσει τον Idris Elba, ο οποίος έχει εκφραστεί θετικά στην προοπτική του ρόλου.