Τουρίστες απελάθηκαν για βεβήλωση του Μάτσου Πίτσου

matsou-pitsou
ΤΡΙΤΗ, 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Πέντε τουρίστες δεν θα έχουν καλά ξεμπερδέματα, καθώς είχαν ανάρμοστη συμπεριφορά σε ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία του κόσμου.

Με απέλαση στη Βολιβία και απαγόρευση εισόδου ξανά στη χώρα για 15 χρόνια τιμωρήθηκαν πέντε τουρίστες, οι οποίοι φαίνεται πως δεν τίμησαν όπως έπρεπε το μνημείο των Ίνκας και παράκουσαν τις εντολές.

Συγκεκριμένα, δυο Βραζιλιάνοι, ένας Αργεντίνος, μια Xιλιανή και μια Γαλλίδα έλαβαν τη μέγιστη τιμωρία, ενώ ένας έκτος τουρίστας, ο 28χρονος Αργεντίνος Nahuel Gomez υπόκειται επίσης σε τιμώρηση με απαγόρευση απομάκρυνσης από την πόλη του Μάτσου Πίτσου, καθώς παραδέχτηκε ότι προκάλεσε φθορές στο Ναό του Ήλιου στο αρχαίο ιερό των Ίνκας. Ο εν λόγω τουρίστας, μάλιστας, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη και πιθανόν να αντιμετωπίσει φυλάκιση για 4 χρόνια.

Οι υπόλοιποι πέντε τουρίστες ηλικιών 20 έως 32 απομακρύνθηκαν στην πόλη Desaguadero στις όχθες της λίμνης Τιτικάκα και όλοι τους συνελήφθησαν για καταστροφές στην πολιτιστική κληρονομιά του Περού, αφού βρέθηκαν σε απαγορευμένη περιοχή στον Ναό του Ήλιου πριν μερικές ημέρες.

Πέραν τούτου, οι αρχές υποψιάζονται ότι… αφόδευσαν μέσα στον 600 ετών ναό, ενώ ο Gomez παραδέχτηκε ότι προκάλεσε την πτώση κάποιων πέτρινων πλακών, οι οποίες προκάλεσαν φθορά και στο έδαφος.

Προς το παρόν, ο Gomez θα πρέπει να δηλώνει το «παρών» κάθε δέκα ημέρες σε τοπικό δικαστήριο μέχρι να γίνει η δίκη, η έκβαση της οποίας μάλλον δεν θα είναι ευνοϊκή για τον ίδιο.

Θυμίζουμε ότι το Μάτσου Πίτσου είναι το πιο σημαντικό μνημείο της αυτοκρατορίας των Ίνκας, η οποία κυριάρχησε στη δυτική Νότια Αμερική για 100 χρόνια πριν την ισπανική κυριαρχία τον 16ο αιώνα.