Ποια είναι τα νέα fillers που χαρίζουν φυσικό αποτέλεσμα lifting προσώπου;

poia-einai-ta-nea-fillers-pou-xarizoun-fusiko-apotelesma-lifting-prosopou
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ένας δημοφιλής πλαστικός χειρουργός εξηγεί τα πάντα για τις καινοτόμες (μη επεμβατικές) μεθόδους.

Η ιδέα ενός χειρουργικού facelift είναι σχεδόν μακάβρια: αναισθησία, νυστέρια, αίμα, ράμματα, δύσκολη μετεγχειρητική περίοδος. Αλλά όπως λέει ο Dr. Απόστολος Γαϊτάνης, ένας από τους πιο καταξιωμένους πλαστικούς χειρουργούς στην Ελλάδα, «...καμιά γυναίκα, σε οποιαδήποτε ηλικία, δεν έχει πλέον την ανάγκη να υποστεί ένα χειρουργείο για να αποκτήσει λεία και σφριγηλή επιδερμίδα». Την τελευταία δεκαετία δημιουργήθηκαν νέα ενέσιμα υλικά που μπορούν να σβήσουν αποτελεσματικά τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπό σας με τον πιο εύκολο τρόπο, επιτυγχάνοντας έναν στόχο που παλιότερα μόνο το χειρουργικό lifting μπορούσε να πετύχει.

Ο Dr. Γαϊτάνης λέει: «Το αποτέλεσμα που κάποτε έφερναν οι χειρουργικές επεμβάσεις facelift, σήμερα αποτελούν μια απλή και ασφαλή ρουτίνα -πάντα από τα χέρια των ειδικών επιστημόνων-, μέσω της χρήσης fillers, τα οποία έφεραν τα πάνω κάτω στην πλαστική χειρουργική. Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή για να δώσει όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα, καλύπτοντας έτσι τα κενά που αφήνει ο χρόνος. Είναι φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα, αφού άλλωστε αποτελεί φυσιολογικό συστατικό του οργανισμού μας, και δεν προκαλεί αλλεργίες».Όμως οι εξελίξεις δεν σταματούν. Τι αλλάζει πλέον σε ό,τι αφορά στη χρήση του υαλουρονικού οξέος στον τομέα της αντιγήρανσης;

Από την τοπική χρήση στη μεσοθεραπεία: «Πλέον, η δράση του υαλουρονικού οξέος δεν περιορίζεται μόνο στο γέμισμα των ρυτίδων τοπικά, αφού βρίσκει κι άλλες εφαρμογές. Μια από αυτές είναι η μεσοθεραπεία, που εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο για να προσφέρει λάμψη και ενυδάτωση εκ των έσω. Το υαλουρονικό οξύ δηλαδή μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο με μικρές βελόνες εξασφαλίζοντας εξαιρετικό αποτέλεσμα αναζωογόνησης και λάμψης. Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις που επιθυμούμε να δώσουμε όγκο στα χείλη, στα ζυγωματικά ή στις παρειές (το σημείο εκείνο του προσώπου που του προσδίδει ένα οβάλ σχήμα). Με την τοποθέτηση του υαλουρονικού οξέος στα κατάλληλα σημεία, τονίζουμε τα ζυγωματικά και το αποτέλεσμα δείχνει πιο φυσικό», αναφέρει ο Dr. Γαϊτάνης.

Διαφορετικά είδη για διαφορετικές εφαρμογές: Εκτός από την τοποθέτηση του υλικού στα κατάλληλα σημεία για να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, μεγάλη σημασία έχει και η εφαρμογή του κατάλληλου είδους filler στην εκάστοτε περιοχή. «To πιο λεπτόρρευστο υλικό θα χρησιμοποιηθεί στα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας, ενώ πιο παχύρρευστο στις ρυτίδες έκφρασης», τονίζει ο Dr. Γαϊτάνης και συνεχίζει: «Ανάλογα με το είδος του, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα σημεία του προσώπου για να επαναφέρει τον όγκο του προσώπου (διάρκεια 18 – 24 μήνες), να βελτιώσει τις πτυχές σε παρειές, πηγούνι, κάτω τριτημόριο προσώπου και ρινοχειλικές αύλακες (διάρκεια έως 15 μήνες), και να μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών στις περιοχές γύρω από τα χείλη, το στόμα και τα μάτια (διάρκεια έως 12 μήνες).

Νέα ένδειξη για τα μάτια: «Ένα από τα καινοτόμα είδη των fillers υαλουρονικού οξέος μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην περιοχή γύρω από τα μάτια και ειδικά στην πολυσυζητημένη και δύσκολη περιοχή που ονομάζεται Tear Trough», λέει ο Dr. Γαϊτάνης και εξηγεί: «Τα αποτελέσματα είναι άριστα και η διαδικασία έγχυσης σχετικά απλή. Απαιτείται, ωστόσο, πολύ καλή γνώση της ανατομίας της περιοχής καθώς και προσεκτικός σχεδιασμός πριν την έγχυση από τον γιατρό».

Μεγαλύτερη διάρκεια: Σε σχέση με το παρελθόν, που η εφαρμογή των ενέσιμων fillers απαιτούσε επανάληψη ακόμα και δύο φορές το χρόνο ή το λιγότερο κάθε δώδεκα μήνες, η επέκταση του διαστήματος επανάληψης των νέων fillers στους 15 ή στους 18 μήνες θεωρείται σίγουρα ένα ακόμα πλεονέκτημα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η διάρκεια του αισθητικού αποτελέσματος μπορεί να διαρκέσει ακόμα και δύο χρόνια.

Και χωρίς πόνο! «Η νέα προηγμένη γενιά εμφυτευμάτων διαθέτει ενσωματωμένο αναισθητικό τοπικής δράσης (λυδοκαΐνη) με αποτέλεσμα το αίσθημα του πόνου να μηδενίζεται», λέει ο Dr. Γαϊτάνης, και συνοψίζει: «Tα νέα ενέσιμα υλικά για το πρόσωπο έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στον χρόνο, που μπορεί να φθάσει έως και τους 24 μήνες, χαρίζοντας επιπρόσθετα μηδαμινές  πιθανότητες παρενεργειών και αλλεργικών αντιδράσεων. Είναι εύκολα στην έγχυση με αποτέλεσμα μια ομαλή, φυσική εμφάνιση και αίσθηση, ενώ εμφανίζουν μηδενικό χρόνο αποθεραπείας σε σχέση με τις χειρουργικές μεθόδους lifting».

THE BEAUTY TEAM