Απολέπιση του τριχωτού κεφαλής: η τελευταία τάση κατά της πιτυρίδας

apolepisi-tou-trixotou-kefalis-i-teleutaia-tasi-stin-antipituridiki-prostasia-teleutaia-tasi-stin-antipituridiki-prostasia
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Αν τα μαλλιά σας ταλαιπωρούνται από πιτυρίδα, ήρθε η στιγμή να μάθετε πώς θα απαλλαγείτε οριστικά με ένα scrub.

Απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής; Τι είναι πάλι αυτό; Και πώς γίνεται; Ε, λοιπόν, μπορεί να σας ακούγεται πρωτόγνωρο και πιθανώς παράδοξο, ωστόσο οι επιστήμονες του τομέα (δερματολόγοι και τριχολόγοι), καθώς και πολλοί «ψαγμένοι» επαγγελματίες της φροντίδας των μαλλιών, γνωρίζουν από πολύ παλιά πως η απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής είναι η πιο αποτελεσματική κίνηση για την εξουδετέρωση του Νο1 εφιάλτη των μαλλιών: την πιτυρίδα. Και χάρη στις δημοσιεύσεις των επιστημονικών μελετών, τις οποίες αναπαρήγαγαν κατά κόρον οι beauty & health bloggers, το scrub του τριχωτού βγήκε τα τελευταία χρόνια στο προσκήνιο. Τον τελευταίο χρόνο μόνο, αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα μέθοδος απολέπισης έχει αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων σε διάφορα blogs για τα μαλλιά και την ομορφιά, και είναι αλήθεια ότι πολλά άτομα που πάσχουν από πιτυρίδα έχουν πλέον στραφεί σε αυτά τα scrubs, αντικαθιστώντας το παραδοσιακό αντιπιτυριδικό σαμπουάν. Όμως, τι ισχύει πραγματικά;

Ο δερματολόγος της Mayo Clinic και ειδικευμένος στην τριχολογία Dr. Dawn Davis, λέει: «Η φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής είναι τόσο σημαντική όσο και η φροντίδα της επιδερμίδας. Γνωρίζουμε ότι το τριχωτό αποτελείται από τον ίδιο τύπο υδρόφιλης μεμβράνης όπως και η επιδερμίδα, καθώς και ότι καταπονείται από τους ίδιους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες, οι οποίοι εντέλει οδηγούν στην πιτυρίδα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι απαραίτητο να απολεπίζετε τακτικά το τριχωτό της κεφαλής, όπως ακριβώς κάνετε με το πρόσωπο και το σώμα σας».

Πώς ένα εξειδικευμένο scrub για το τριχωτό της κεφαλής αντιμετωπίζει ριζικά την εμφάνιση πιτυρίδας: «Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής (κάτι απαραίτητο για την υγεία των μαλλιών). Ωστόσο, αν πάσχετε από υποτροπιάζουσα κολλώδη ή λιπαρή πιτυρίδα, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια λύση με κλινικώς αποδεδειγμένα αποτελέσματα, η οποία να στοχεύει την περίσσεια σμήγματος που ευθύνεται για τα συμπτώματα αυτά», αναφέρει ο Dr. Davis.

Σε έρευνες που έχει προβεί το Τμήμα Έρευνας της L’Oréal, αποκαλύφθηκε ότι οι συμμετέχοντες σε μελέτη για το καινοτόμο προϊόν απολέπισης τριχωτού της κεφαλής Dercos Micro Peel, αύξησαν τον φυσικό όγκο και τόνο των μαλλιών τους κατά 57% ακριβώς χάρη στην ολική εξουδετέρωση των συμπτωμάτων πιτυρίδας, έπειτα από χρήση του scrub δυο φορές την εβδομάδα, σε μια ολική διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων. Οι συμμετέχοντες που εφάρμοσαν το Dercos Micro Peel είδαν επίσης σημαντική μείωση της λιπαρότητας και μια ουσιαστική αύξηση της στιλπνότητας των μαλλιών τους.

THE BEAUTY TEAM