Ο Denis Villeneuve θέλει να επιστρέψει στον νουάρ κόσμο του «Blade Runner»

blade-runner-2049
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

«Θα πρέπει να είναι κάτι ξεχωριστό από τις δύο άλλες ταινίες» δήλωσε ο Καναδός σκηνοθέτης για την προοπτική μιας νέας συνέχειας.

Το «Blade Runner 2049» που σκηνοθέτησε ο Denis Villeneuve το 2017 κατάφερε κάτι που πολλά σύγχρονα σίκουελ κλασικών ταινιών δεν έχουν καταφέρει – να σταθεί αντάξιο στο πρωτότυπο έργο που το ενέπνευσε, το «Blade Runner» του Ridley Scott.

Το σημαντικό επίτευγμα της ταινίας του Villeneuve δεν πέρασε απαρατήρητο και ο σκηνοθέτης πλέον έχει αναλάβει να δώσει νέα πνοή σε ένα άλλο σημαντικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, το «Dune», με τους Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson και Zendaya.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο περιοδικό Empire για τις 100 καλύτερες ταινίες του αιώνα, όπου το «Blade Runner 2049» κατετάγη 45ο στην λίστα, ο Καναδός σκηνοθέτης μίλησε για τις εμπειρίες του από την παραγωγή και άφησε να εννοηθεί πως θα ήθελε να επιστρέψει για να γυρίσει μια νέα συνέχεια, θέτοντας όμως ορισμένες προϋποθέσεις.

Shutterstock

«Ο κόσμος του “Blade Runner” είναι ένα τόσο εμπνευσμένο μέρος» σχολίασε ο Villeneuve, προσθέτοντας πως θα τον ενδιέφερε να γυρίσει μια νέα ταινία στο franchise, αρκεί όμως να μην συνδέεται με τις δύο πρώτες.

«Το πρόβλημα που έχω είναι η λέξη “σίκουελ”. Νομίζω πως το σινεμά χρειάζεται πρωτότυπες ιστορίες. Αλλά εάν με ρωτήσετε εάν θα ήθελα να επισκεφτώ ξανά αυτό τον κόσμο με έναν διαφορετικό τρόπο, θα έλεγα ναι. Θα έπρεπε να είναι ένα project από μόνο του, κάτι ξεχωριστό από τις άλλες δύο ταινίες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

Ως προς το πώς οραματίζεται μια ενδεχόμενη νέα ταινία στον κόσμο του «Blade Runner», ο Villeneuve δήλωσε πως φαντάζεται «μια νουάρ αστυνομική ιστορία που διαδραματίζεται στο μέλλον… ορισμένες φορές την ονειρεύομαι και ξυπνώ τα βράδια».