Πώς να αυξήσετε την ενέργειά σας φυσικά

frouta-futikes-ines
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Υπάρχει τρόπος και οι ειδικοί του dietzone.gr μας τον αποκαλύπτουν.

Η κόπωση και η νύστα που νιώθετε κάποιες δύσκολες μέρες και κυρίως τις απογευματινές ώρες είναι κάτι που συμβαίνει στους περισσότερους στην καθημερινότητα. Κι ενώ το πρόγραμμά σας είναι ήδη πολύ απαιτητικό, εσείς έχετε κι άλλες επιπρόσθετες  υποχρεώσεις που πρέπει να φέρετε εις πέρας. Τι κάνετε για να τα καταφέρετε; Μήπως πίνετε έναν τονωτικό καφέ και προσέχετε μην φάτε κάτι περιττό και πάρετε κιλά; Λάθος! Οι διαιτολόγοι συνιστούν την αντικατάσταση του καφέ με ενεργειακές τροφές που θα κρατήσουν τον οργανισμό σε εγρήγορση, υγιεινά και ισορροπημένα.

Δημητριακά ολικής αλέσεως
Είναι γνωστό ότι η κατανάλωση υδατανθράκων σημαίνει άμεση προσφορά ενέργειας στον οργανισμό μας, κάτι το οποίο τους καθιστά πολύ σημαντικούς και ιδιαίτερα πριν από μια «έντονη» μέρα ή προπόνηση. Δύο οι κατηγορίες τους: οι επεξεργασμένοι και οι εξευγενισμένοι. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν το λευκό αλεύρι, ψωμί και ρύζι και είναι καλό να αποφεύγονται γιατί δίνουν μεν ενέργεια, αλλά είναι μικρής διάρκειας. Στη δεύτερη κατηγορία είναι οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες δηλαδή η βρώμη, το καστανό ρύζι, το ψωμί και τα δημητριακά ολικής αλέσεως τα οποία μας προσφέρουν διαρκή ενέργεια και τα οφέλη για τον οργανισμό μας είναι πολλά.

Πράσινα λαχανικά
Τα πράσινα λαχανικά όπως είναι το μαρούλι, το λάχανο, το σπανάκι, η ρόκα και τα σέσκουλα περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμινών, κυρίως A και C, οι οποίες συμβάλλουν στην τόνωση της ενέργειάς μας, ενώ παράλληλα λόγω του φολικού οξέος που περιέχουν, λειτουργούν και με αντικαταθλιπτικό τρόπο στον οργανισμό μας.

Αυγά
Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα και τα οφέλη τους είναι αντίστοιχα του άπαχου κρέατος.

Γιαούρτι
Το γιαούρτι είτε σκέτο, είτε με μέλι, είτε με ξηρούς καρπούς, είτε με δημητριακά ολικής άλεσης, βοηθά στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος και φυσικά, στην πέψη. Κι όλα αυτά οφείλονται στα προβιοτικά που περιέχει, τα καλά δηλαδή βακτήρια που διατηρούν φυσιολογική τη χλωρίδα του εντέρου μας.

Φρούτα εποχής
Το κατάλληλο φρούτο στην κατάλληλη εποχή είναι η καλύτερη επιλογή για να πετύχουμε στο μέγιστο και τη θρεπτική αξία και τα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να μας προσφέρουν.

Κόκκινες πιπεριές
Μια και μόνο κόκκινη πιπεριά περιέχει το 380% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σε βιταμίνη C που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Να σημειωθεί εδώ ότι  η βιταμίνη C περιέχει λυκοπένιο, βιταμίνη Β6, φυτικές ίνες και βοηθά τη διαδικασία επούλωσης του τραυματισμένου ιστού.

Blueberries
Τα blueberries ή αλλιώς μύρτιλα αποτελούν ισχυρά αντιοξειδωτικά για τον οργανισμό μας, χαρακτηρίζονται επίσης και ως superfoods και βοηθούν τη γνωστική λειτουργία, αλλά και δρουν ενάντια στη γήρανση. Κι εδώ ένα μυστικό: σε συνδυασμό με τα καρύδια αποτελούν ιδανική τροφή για τον εγκέφαλό μας!

Ξηροί καρποί
Πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά όπως είναι οι φυτικές ίνες, βιταμίνες και πρωτεΐνες, οι ωμοί και ανάλατοι ξηροί καρποί δίνουν στον οργανισμό μας την ώθηση που του χρειάζεται.

Μαύρη σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβονόλες οι οποίες αυξάνουν τη ροή του αίματος σε σημαντικές περιοχές του εγκεφάλου από δυο έως και τρεις ώρες καταπολεμώντας την κόπωση. Επομένως ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου, μειώνει τα επίπεδα άγχους και αυξάνει τον μεταβολισμό μας.

Γλυκοπατάτα
Η γλυκοπατάτα είναι καλή πηγή υδατανθράκων και επομένως αυξάνει τα επίπεδα ενέργειάς μας, καταπολεμά την κούραση και είναι πλούσια σε κάλιο, βιταμίνες, σίδηρο και μαγνήσιο. Απόλαυσέ την σε πουρέ, ψητή, βραστή ή ακόμα και σε σαλάτα.

Σολομός
Ο σολομός είναι πολύ καλή πηγή λιπαρών οξέων, η οποία σταθεροποιεί την ινσουλίνη στο αίμα μας, βοηθά στην σωστή εκτέλεση των λειτουργιών του εγκεφάλου μας, βελτιώνει τις δυσκαμψίες σε αρθρώσεις και μυς και μειώνει σημαντικά τις φλεγμονές.

Τώρα που ξέρετε από πού θα πάρετε ενέργεια, προμηθευτείτε τα παραπάνω και δοκιμάστε τα!

www.dietzone.gr