Οι 10 καλύτεροι προορισμοί στην Καραϊβική

oi-10-kaluteroi-proorismoi-stin-karaibiki

Νασσάου, Μπαχάμες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός, θα είναι πάντοτε η Καραϊβική. Ακόμη και αν δεν καταφέρουμε να βρεθούμε ποτέ στις εξωτικές παραλίες της, θα είναι το ονειρεμένο σύμβολο των ιδανικών διακοπών και ως εκ τούτου τα 10 καλύτερα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε στα τροπικά της νησιά, σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν.

Καραϊβική ( www.caribbeantravel.com ) ονομάζεται η γεωγραφική περιοχή που περιλαμβάνει την Καραϊβική Θάλασσα και το Αρχιπέλαγος Λουκάγιαν, ένα σύμπλεγμα τροπικών νησιών με 13 χώρες και 17 κτήσεις. Εκτείνεται από το Μεξικό έως τη Βενεζουέλα και μεγαλύτερο έθνος της είναι η Κούβα με πληθυσμό περίπου 11,2 εκατομμύρια κατοίκους (2012). Τα νησιά της Καραϊβικής αποκαλούνται και Δυτικές Ινδίες, από τη λάθος εκτίμηση του Χριστόφορου Κολόμβου, ο οποίος, όταν τις ανακάλυψε το 1492, πίστεψε πως επρόκειτο για την Ινδία.

Τα νησιά της Καραϊβικής είναι διάσημα σε όλο τον κόσμο για τις εκπληκτικές τους παραλίες και τη θάλασσα με τα τιρκουάζ νερά με την πλούσια θαλάσσια ζωή, για τις «ζωντανές» της πόλεις και την κουλτούρα της.

Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα TripAdvisor ανέλαβε το… δύσκολο έργο να επιλέξει (μέσα από ψηφοφορία των αναγνωστών της) τους 10 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Καραϊβικής για το 2013 και ακόμη και αν δεν καταφέρετε να βρεθείτε σε κάποιον από αυτούς ούτε φέτος, η σκέψη και μόνο, αρκεί για να σας δημιουργήσει την απαραίτητη καλοκαιρινή διάθεση.

Punta Cana, Δομινικανή Δημοκρατία

Η Punta Cana είναι από τους καλύτερους προορισμούς γκολφ στον κόσμο και αποτελεί το ιδανικό μέρος για όσους θέλουν να έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο για χαλάρωμα. Πολλά από τα γήπεδα γκολφ έχουν φτιαχτεί από επαγγελματίες παίκτες, οπότε είναι ό,τι πρέπει για εξάσκηση και προσομοίωση κανονικών αγώνων. Από την άλλη, οι παραλίες της περιοχής είναι τέλειες, με ήρεμα και ζεστά νερά που «αγκαλιάζουν» τη λευκή άμμο. Ατραξιόν είναι και οι μαγικές λιμνοθάλασσες του Οικολογικού Πάρκου.

Αβάνα, Κούβα

Η Αβάνα είναι μια πόλη που μοιάζει να μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και αιχμαλωτίζει τη φαντασία όπως κανένα άλλο μέρος. Η ξεθωριασμένη αίγλη της, συναντά την αποικιακή αρχιτεκτονική, με φόντο έντονα και ακαταμάχητα χρώματα. Περπατήστε το δρόμο El Malecon που συνορεύει με τον ωκεανό, επισκεφθείτε την Παλιά Αβάνα και τον Καθεδρικό de San Cristobal και ζήστε έντονα τη ζωή της Κούβας με μουσική salsa, υπαίθρια παζάρια και πάρτι που διαρκούν μέχρι το πρωί.

Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο

Η πόλη του Σαν Χουάν είναι το τέλειο μέρος για να βιώσετε στο έπακρο την αληθινή κουλτούρα του Πουέρτο Ρίκο. Γνωρίστε τις ρίζες της εξερευνώντας τη γειτονιά του El Viejo San Juan (Παλιό Σαν Χουάν) η οποία αποτελείται κατά βάση από ισπανικά αποικιακά κτήρια. Επισκεφθείτε την ακρόπολη του 16ου αιώνα El Castillo San Felipe del Morro, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και μην παραλείψετε να βουτήξετε στις πανέμορφες παραλίες του νησιού, παρέα με ένα ποτήρι ρούμι.

Negril, Τζαμάικα

Το θέρετρο Negril, διαθέτει μερικές από τις πιο όμορφες ακτές στον κόσμο. Η Seven Mile Beach είναι μια φιλόξενη χρυσή αμμουδιά, ιδανική για ηλιοθεραπεία ή για μια βουτιά στη ζεστή θάλασσα της Καραϊβικής, ενώ τα ηλιοβασιλέματα που θα απολαύσετε από τα εξωτικά bar, θα σας μείνουν αξέχαστα.

Νασσάου, Μπαχάμες

Το Νασσάου συνδυάζει στοιχεία από τις Μπαχάμες και τη Βρετανία. Είναι η πρωτεύουσα του νησιού και μπορεί να υπερηφανεύεται για τις υπέροχες παραλίες και τους γεμάτους ζωντάνια κοραλλιογενείς της υφάλους. Κάντε τα ψώνια σας, δοκιμάστε την εκπληκτική κουζίνα και περιηγηθείτε κατά μήκος της πολυσύχναστης Bay Street ή αν είστε λάτρεις του James Bond επισκεφθείτε το British Colonial Hotel, όπου έγινα τα γυρίσματα για δύο από τις ταινίες της εποχής του Sean Connery. Κατά τη διάρκεια του φημισμένου φεστιβάλ Junkanoo, η ενέργεια φτάνει στα ύψη με παρέλαση χορευτών με εντυπωσιακά κοστούμια.

Ocho Rios, Τζαμάικα

Το Ocho Rios είναι ένα λιμάνι που διαθέτει μερικά από τα πιο πολυτελή θέρετρα και spa σε ολόκληρη την Καραϊβική. Είναι το τέλειο μέρος για να αφήσετε πίσω κάθε άγχος με reggae μουσικές που δε σταματούν ποτέ.

Ακριβώς έξω από την πόλη, οι ταξιδιώτες και οι κάτοικοι μπορούν να επισκεφθούν το πάρκο Columbus, όπου ο Κολόμβος υποτίθεται ότι για πρώτη φορά πάτησε το πόδι του και να δείτε διάφορα ναυτικά αντικείμενα και τα ισπανικά αποικιακά κτήρια. Η γύρω περιοχή προσφέρεται για καταδύσεις και άλλα θαλάσσια σπορ.

Varadero, Κούβα

Οι αμμουδιές του Varadero είναι τόσο ελκυστικές, όσο ο παφλασμός των κυμάτων στο κανάλι Kawama. Ο διάσημος γκάνγκστερ Αλ Καπόνε, επισκεπτόταν συχνά αυτή την ακτογραμμή με τα θέρετρα και η πόλη εξακολουθεί να διατηρεί τη λάμψη που διαχρονικά προσελκύει τους πλούσιους και τους τυχοδιώκτες. Οι επαύλεις που μετατράπηκαν σε μουσεία, είναι αγαπημένος προορισμός για τους θαυμαστές της κουβανέζικης ιστορίας. Οι λάτρεις της φύσης μπορούν να ξεκινήσουν την ημέρα τους εξερευνώντας σπήλαια και παρθένα δάση.

Oranjestad, Αρούμπα

Το Oranjestad, είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός στην Αρούμπα με μπουτίκ, πολυτελή καταστήματα και πλανόδιους πωλητές, καζίνο και μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια, κλαμπ και μπαρ. Εκτός από όλα αυτά όμως, η πρωτεύουσα του νησιού διαθέτει μουσεία, ένα αγρόκτημα με πεταλούδες, γκαλερί τέχνης, γήπεδα γκολφ και ιστορικά μνημεία. Τα «ίχνη» από τους Ολλανδούς αποίκους, είναι εμφανή στην αποικιακή αρχιτεκτονική, ενώ τα φωτεινά χρώματα στα κτήρια «φωνάζουν» Καραϊβική.

Παραλία Seven Mile, Νησιά Cayman

Η Seven Mile Beach, βρίσκεται στη δυτική ακτή του Γκραντ Κέιμαν και έχει έκταση 9 χιλιόμετρα, με πεντακάθαρα νερά και κοραλλένια άμμο που προσελκύουν τουρίστες από όλο τον κόσμο. Beach bars προσφέρουν ποτά και μια γεμάτη ζωντάνια ατμόσφαιρα, ενώ υπάρχει αφθονία από εστιατόρια. Κολυμπήστε μαζί με φιλικά σαλάχια στο Stingray City, κάντε καταδύσεις γύρω από τον ύφαλο Cemetery και επισκεφθείτε τη γειτονική πρωτεύουσα Τζορτζτάουν και τη φάρμα χελωνών των Νησιών Κέιμαν.

St. John's, Antigua

Στο St. John's, πρωτεύουσα της Antigua, οι τοπικές αγορές, η αρχιτεκτονική με τα έντονα χρώματα και τα απομεινάρια των φυτειών ζάχαρης, θα κερδίσουν την προσοχή σας, όπως και οι κοραλλιογενείς ύφαλοι και οι ιστιοπλοϊκές περιπέτειες. Οι λευκοί μπαρόκ πύργοι του Καθεδρικού του Αγίου Ιωάννη δεσπόζουν στον ορίζοντα και για να απολαύσετε την κουλτούρα του νησιού επισκεφθείτε το Μουσείο της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα το οποίο στεγάζεται στο αποικιακό δικαστήριο που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1750.