Ο μόνος τρόπος να συρρικνώσετε τους πόρους σας

o-monos-tropos-na-surriknosete-tous-porous-sas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Να τους εξαφανίσετε είναι σχεδόν αδύνατο. Αλλά για να τους μειώσετε στο ελάχιστο δυνατό, υπάρχει λύση.

Πριν επιλέξετε οποιοδήποτε προϊόν που ισχυρίζεται ότι συρρικνώνει τους πόρους ή τους εξαφανίζουν τελείως, διαβάστε αυτό που λέει ο Dr. Howard Sobel, ένας από τους πιο διάσημους δερματολόγους στη Νέα Υόρκη: «Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την εμφάνιση των πόρων σας, αλλά επειδή τα μεγέθη τους είναι γενετικά καθορισμένα, δεν μπορείτε να τους εξαφανίσετε. Επιπρόσθετα, οι πόροι της επιδερμίδας μπορούν να μεγαλώσουν όταν είναι αποφραγμένοι (γεγονός που τους κάνει να φαίνονται μεγαλύτεροι), εξαιτίας της σταδιακής γήρανσης, της έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία και της ρύπανσης».

Οι πόροι προσδιορίζονται γενετικά ανάλογα με τον τρόπο δομής των αδένων, με τον Dr. Sobel να εξηγεί: «Τα άτομα με ξηρό και ανοιχτό δέρμα τείνουν να έχουν μικρότερους πόρους, ενώ οι πιο λιπαροί τύποι δέρματος, όπως και οι σκουρόχρωμοι, τείνουν να έχουν πιο ορατούς πόρους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, αντί να προσπαθείτε μάταια να συρρικνώσετε τους πόρους, μπορείτε να βοηθήσετε ώστε αν γίνουν λιγότερο ορατοί». Πώς; Ο ειδικός εξηγεί:

«Ο καλύτερος τρόπος για να αποτραπεί η αύξηση του μεγέθους των πόρων είναι η κατάλληλη φόρμουλα απολέπισης. Το σαλικυλικό οξύ απολεπίζει διαφορετικά από τα άλφα υδροξυοξέα όπως το γλυκολικό οξύ και το γαλακτικό οξύ. Το σαλικυλικό οξύ είναι διαλυτό στο λάδι, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να εισέλθει μέσα στους πόρους για να σπρώξει απαλά το νεκρό δέρμα, τα βακτηρίδια, το σμήγμα και οποιοδήποτε άλλο εκτός των πόρων. Αφαιρώντας τα θραύσματα από τους πόρους σας, αυτοί θα φαίνονται μικρότεροι».

Ποια βασικά συστατικά πρέπει να αναζητήσετε για να μειώσετε το μέγεθος των πόρων σας, και ποια να αποφεύγετε: «Τα ρετινοειδή βοηθούν στην αύξηση του κυτταρικού κύκλου και την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου. Με την αύξηση της κυτταρικής κυκλοφορίας γίνεται πιο αποτελεσματική η απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, των ρύπων και του σμήγματος. Αυτό οδηγεί σε αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, βοηθώντας το δέρμα σας να φαίνεται πιο σταθερό, ελαχιστοποιώντας έτσι την εμφάνιση των πόρων», λέει ο Dr. Sobel, τονίζοντας: «Αποφύγετε τα βαριά έλαια, και ψάξτε φόρμουλες ειδικά σχεδιασμένες έτσι ώστε να μην φράζουν τους πόρους, να μην προκαλούν ερεθισμούς ή ρωγμές στο δέρμα, με συστατικά όπως η ρετινόλη, το υαλουρονικό οξύ, η βιταμίνη C, τα πεπτίδια και τα οξέα φρούτων».

THE BEAUTY TEAM