Το άρωμα χωρίς όνομα γιορτάζει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

to-aroma-xoris-onoma
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Η Byredo γιορτάζει τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου 2020 με την περιορισμένη επανέκδοση του Unnamed.

Χωρίς όνομα. Χωρίς κατεύθυνση. Μόνο μια άσπιλη ετικέτα, που υπόσχεται ότι η ιστορία που θα γραφτεί θα είναι εντελώς προσωπική υπόθεση. Μια λευκή σελίδα πάνω στην οποία μπορούν να ξεδιπλωθούν τα συναισθήματά σας.

Ο Ben Gorham, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της Byredo (ίσως το πιο ξεχωριστό και ιδιαίτερο luxury brand στο χώρο της ομορφιάς), εξηγεί: «Τα ονόματα στα αρώματα της Byredo συχνά περιγράφουν την προέλευση μιας ιδέας, μια σκέψη που οδηγεί σε μια περίληψη η οποία παρουσιάζεται στον αρωματοποιό. Με δεδομένο ότι το άρωμα είναι κάτι απόλυτα υποκειμενικό, τα ονόματα αυτά πυροδοτούν τη φαντασία του αρωματοποιού και εντέλει του πελάτη. Καθένα από αυτά είναι μια εμπειρία του αρώματος πριν ακόμα μυρίσει κανείς τα συστατικά μέσα στο μπουκάλι. Μας γοητεύει ακόμα το γεγονός ότι οι άνθρωποι ερμηνεύουν τα αρώματά μας με τόσους τρόπους».

Βρείτε ΕΔΩ το νέο άρωμα 

Από τη στιγμή που ίδρυσε την Byredo, o Ben Gorham «γεννούσε» αρώματα με λέξεις (γνωρίζοντας τη δύναμή τους και πώς μπορούν να επηρεάσουν την αντίληψη), τις οποίες έδινε στη συνέχεια στον αρωματοποιό Jerôme Epinette για τη δημιουγία των αντίστοιχων ευωδιών. Όμως, το 2016, χρονιά-επέτειος των 10 χρόνων της Byredo, δημιουργήθηκε ένα ανώνυμο άρωμα που επιτρέπει στους αγοραστές να διαλέξουν ένα όνομα που σημαίνει κάτι γι' αυτούς και να εξατομικεύσουν την ετικέτα του μπουκαλιού τους. Φέτος, ειδικά για την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ο Grorham αποφάσισε να επαναλανσάρει σε περιορισμένη έκδοση αυτό το ανώνυμο άρωμα, κρυμμένο μέσα σε ένα λευκό κουτί που περιλαμβάνει και ένα σετ γραμμάτων -τυπωμένων με τα μοναδικά τυπογραφικά στοιχεία της Byredo, σε μαύρο, φωσφόριζέ μπλε, πράσινο και ροζ χρώμα-, προσφέροντας αμέτρητες εναλλακτικές για το ιδανικό όνομα αυτού του αρώματος. Αμέτρητοι ποιητικοί τρόποι να σημαδέψετε την οσφρητική σας παρουσία και να εκφράσετε τη δημιουργικότητα και την ανεμελιά σας.

Τι κάνει το Unnamed τόσο εθιστικό, πίσω από την ανωνυμία του; Μήπως είναι το ροζ πιπέρι με τις πικάντικες και φρουτώδεις πτυχές του; Το παγωμένο άρωμα του ακόρντου τζιν; Οι πιο «κοφτερές» μύτες σίγουρα θα αναγνωρίσουν μια ευωδιά χαμηλής βλάστησης να διατρέχει τη ραχοκοκαλιά του αρώματος -ένα σκοτεινό δάσος όπου οι ρίζες της ίριδας φυτρώνουν μέσα σε λιβάδια από βιολέτες και χαλιά από βρύα, ένα δάσος από θεόρατα πεύκα, όπου ανακατεύονται ξυλώδεις, βαλσαμικές ευωδιές με μια πινελιά τερέβινθού. Ριζωμένο βαθιά μέσα στη φόρμουλα, το βάλσαμο ελάτης φέρνει στο νου απέραντες Αμερικανικές εκτάσεις, αειθαλή δέντρα μες το χειμώνα, και τον αισθησιασμό των ξύλων. Το μυαλό μπαίνει στον πειρασμό να ονομάσει ό,τι αναγνωρίζει.

Τα προϊόντα BYREDO διατίθενται αποκλειστικά στο attica Golden Hall, στο attica City Link και στο atticabeauty.gr

THE BEAUTY TEAM