Red Hot Chili Peppers, Massive Attack, Dido και όλες οι μεγάλες συναυλίες του καλοκαιριού

mousiki-sunaulies-ellada-kalokairi
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Από Red Hot Chili Peppers, Bauhaus και The National μέχρι Massive Attack, Dido και Slipknot.

Το καλοκαίρι μπορεί να απέχει ακόμα λίγους μήνες, όμως ήδη έχουν ανακοινωθεί πολλά καταξιωμένα και ανερχόμενα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που θα εμφανιστούν στην Αθήνα. Ανάμεσα σε αυτά είναι οι θρυλικοί Red Hot Chili Peppers που επιστρέφουν μετά από πολλά χρόνια, αλλά και η Dido, η οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά στην χώρα μας.

White Lies – 30 Μαΐου – Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Βύρωνας
Οι White Lies επιστρέφουν στην Ελλάδα για να γιορτάσουν μαζί μας τα δέκα χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου και εμβληματικού άλμπουμ τους, «To Lose My Life...!». Ένα συγκρότημα ιδιαίτερα αγαπητό που ο ήχος του αποτελεί πλέον σύμβολο ενός ολόκληρου pop/post-punk μουσικού κόσμου.

Shutterstock / Sterling Munksgard
Red Hot Chili Peppers [Ejekt Festival] – 5 Ιουνίου – Markopoulo Park (Ιππικός Όμιλος Αθηνών)
Οι Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith και John Frusciante θα βρεθούν στη σκηνή του Markopoulo Park για να δώσουν μια από τις σπουδαιότερες συναυλίες του καλοκαιριού στην Αθήνα. Για τρεις δεκαετίες, η φήμη τους διαρκώς γιγαντώνεται και ο ήχος τους είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους στην ιστορία της μουσικής: αυτό το εκρηκτικό χαρμάνι που μπλέκει rock, funk, rap και punk είναι η τέλεια συνταγή που τους έχει δώσει τόσα super-hits!

Shutterstock / Bahadir Aydin
Deep Purple, Opeth κ.α. [Rockwave Festival] – 6 Ιουνίου – TerraVibe Park
Οι Deep Purple είναι δίχως αμφιβολία ένα συγκρότημα - θρύλος. Είναι το βαθύ μωβ με το οποίο ντύθηκαν τα όνειρα και οι πόθοι μιας ανήσυχης αλλά και ανθεκτικής γενιάς. Μιας γενιάς, που ακόμα και σήμερα διατηρεί τη ζωντάνια και το πείσμα της. Μαζί τους θα εμφανιστούν, μεταξύ άλλων, οι Σουηδοί Opeth, ένα από τα πλέον αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού. Εκεί όπου ο ρομαντισμός συναντά τη μελαγχολία και η ψυχεδέλεια μπλέκεται με τις progressive φόρμες, το αποτέλεσμα που προκύπτει, είναι ένα σαγηνευτικό αμάλγαμα σκληρού αλλά προσεκτικά δουλεμένου ήχου.

Bauhaus [Release Athens] – 12 Ιουνίου – Πλατεία Νερού
To Release Athens 2020 υποδέχεται τους σκοτεινούς θρύλους Bauhaus στην Πλατεία Νερού, σε ένα από τα ελάχιστα shows που θα πραγματοποιήσουν στην Ευρώπη μετά την επανασύνδεσή τους, η οποία περιλαμβάνει και τα 4 αυθεντικά μέλη. Οι Peter Murphy, Daniel Ash, Kevin Haskins και David J ξαναφέρνουν στη ζωή μία μπάντα-σύμβολο για το Gothic Rock (και όχι μόνο), ανοίγοντας το Release Athens με μία εμφάνιση που σίγουρα θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια!

Graham MacIndoe
The National, Idles [AthensRocks Festival] – 14 Ιουνίου – ΟΑΚΑ
Το AthensRocks επιστρέφει το καλοκαίρι του 2020 και φέρνει στη χώρα μας δύο από τις κορυφαίες σύγχρονες rock μπάντες, τους The National και τους Idles. Συμπληρώνοντας 20 χρόνια στα μουσικά δρώμενα, οι The National έχουν φτιάξει το indie/rock soundtrack μιας ολόκληρης γενιάς. Οι Idles, με μπροστάρη τον εκκεντρικά ιδιοφυή Joe Talbot, έχουν κυκλοφορήσει 2 από τους πιο σημαντικούς punk δίσκους της τελευταίας πενταετίας, γελώντας στα μούτρα κάθε κλισέ ήχου που ακούσαμε εδώ και καιρό.

Massive Attack [Release Athens] – 20 Ιουνίου – Πλατεία Νερού
Μία από τις σπουδαιότερες και πιο αγαπημένες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, οι Μassive Attack, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας φέρνοντας μαζί το πιο εντυπωσιακό show τους έως τώρα. Αμφισβητώντας κάθε γνωστή pop φόρμα και κλισέ, δημιούργησαν έναν δικό τους ήχο που δεν μπορούσε να μπει σε καμία κατηγορία. Κάπως έτσι γεννήθηκε ο όρος του Trip Hop, με σκοπό να περιγράψει αυτόν τον συνδυασμό ηλεκτρονικών ήχων, πειραματισμών, hip hop, samples, επιρροών από τη dub / reggae / soul, ακόμα και από το post-punk.

Simon Emmett
Dido – 22 Ιουνίου – Τεχνόπολη
Βάζοντας τέλος στην αναμονή πολλών χρόνων για το ελληνικό κοινό, η Dido θα επισκεφθεί για πρώτη φορά την Αθήνα σε ένα βράδυ που θα έχει ως μουσική υπόκρουση τη μαγευτική φωνή της!

Shutterstock / Christian Bertrand
Placebo [Rockwave Festival] – 27 Ιουνίου – TerraVibe Park
Οι Placebo επιστρέφουν ως headliner στην σκηνή του TerraVibe, στην πιο καίρια στιγμή της καριέρας τους για να γιορτάσει μαζί μας τα 25 χρόνια Rockwave Festival. Επιλέγοντας την Αθήνα για τις περιορισμένες εμφανίσεις που σχεδιάζουν για το 2020, οι Βρετανοί ροκάδες αποδεικνύουν έμπρακτα την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους στη δική τους ελληνική λεγεώνα των fan!

Shutterstock / Restuccia Giancarlo
Woodkid – 14 Ιουλίου – Τεχνόπολη
Ο πολυπράγμων και πολυτάλαντος Woodkid, επιστρέφει στη χώρα μας για μία μεγάλη συναυλία έχοντας στη φαρέτρα του το νέο και ολόφρεσκο υλικό του! H ηλεκτρο-ακουστική μουσική του κυμαίνεται σε ένα ευρύ φάσμα και σε καμία περίπτωση δεν παραμένουν κρυφές οι επιρροές του από Nick Drake, Leonard Cohen, Bob Dylan, Rufus Wainwright, Depeche Mode, Philip Glass, The Shoes και Vivaldi.

Shutterstock / Debby Wong
Judas Priest [Release Athens] – 17 Ιουλίου - Κλειστό Φαλήρου
Οι Judas Priest κλείνουν φέτος 50 χρόνια ζωής και επιστρέφουν στην Αθήνα για να γιορτάσουν με τους πιστούς οπαδούς τους. Έχοντας ήδη ανακοινώσει headline εμφανίσεις στα σημαντικότερα metal φεστιβάλ του κόσμου για το 2020, οι «metal gods» φέρνουν και στην Αθήνα το πιο εντυπωσιακό show τους σε μια ανεπανάληπτη βραδιά γεμάτη από greatest hits.

Einstürzende Neubauten – 21 Ιουλίου – Θέατρο Βράχων
Ριζοσπάστες, δημιουργοί και πρωτοπόροι. Η τεθλασμένη, απρόβλεπτη και αντισυμβατική διαδρομή τους, τους φέρνει πάλι στην χώρα μας.20 χρόνια μετά την εμφάνιση τους στην Ελλάδα στο Θέατρο Βράχων, οι Einstürzende Neubauten έρχονται το καλοκαίρι του 2020 με την εμπειρία και την τόλμη των 40 χρόνων τους.

Slipknot [Release Athens] – 24 Ιουλίου – ΟΑΚΑ
Οι Slipknot, μία από τις μεγαλύτερες μπάντες του σκληρού ήχου την τελευταία 25ετία σε ολόκληρο τον κόσμο, επιστρέφουν στην Αθήνα μετά από πολλά χρόνια. Η προκλητική και ισοπεδωτική εννεαμελής «συμμορία» από την Iowa των ΗΠΑ, κατέκτησε τον πλανήτη με κλασικούς δίσκους και, κυρίως, με τα όσα κάνει πάνω στη σκηνή.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ