Πώς να φοράνε το κραγιόν για να κρατάει όλη τη μέρα

kragion-gunaika-xeili
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Φορέστε το σωστά και κάντε το να διαρκέσει αναλλοίωτο όλη μέρα, με αυτά τα έξυπνα τρικ.

Στο μέσον της ημέρας -αλλά και σε κάθε στιγμή της ημέρας-, κάθε κραγιόν είναι υποχρεωμένο να υποστεί τις συνέπειες της κατάστασης των χειλιών σας: ακόμη και αν δεν μιλάτε πολύ ή δεν πίνετε πολλούς καφέδες και τσιμπολογάτε συνεχώς στη δουλειά, τα χείλη σας σταδιακά ξηραίνονται κι αυτό μόνο αρνητικές επιπτώσεις έχει στην διατήρηση του κραγιόν σας. Η υφή του σκάει, το χρώμα μειώνεται και η έντασή του γίνεται ανομοιόμορφη, ενώ δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις να έχουν απλωθεί κομματάκια κραγιόν έξω από το περίγραμμα των χειλιών. «Σίγουρα, αυτή η εικόνα δεν είναι πολύ κολακευτική για το πρεστίζ σας...», λέει η Emilee Bak, μια από τις πλέον ανερχόμενες makeup artists της παρισινής μόδας, που συνεργάζεται με εταιρείες όπως Lancôme, Lanvin, Chanel, Yves Saint Laurent και Dior, και συνεχίζει: «...όμως, συμβαίνει σε όλες. Υπάρχουν μέρες που το κραγιόν σας φαίνεται τέλειο με μια μόνο κίνηση και μπορεί να μείνει αναλλοίωτο για ώρες, κάποιες άλλες μέρες όμως μπορεί τα πράγματα να μην πάνε και τόσο καλά. Και η λύση της διαρκούς χρήσης κραγιόν πάνω από τα ήδη αφυδατωμένα στρώματα δέρματος και ξεραμένων υπολειμμάτων προϊόντος, δεν είναι η σοφότερη λύση για μια άψογη εικόνα των χελιών σας».

 Αν θέλετε να εφαρμόζετε το κραγιόν σας σαν επαγγελματίας, η Bak, δίνει τις κατάλληλες συμβουλές:

- «Σχεδόν πάντα, η διάρκεια του κραγιόν εξαρτάται από τον τύπο του, δηλαδή εάν είναι ενυδατικό, γυαλιστερό ή ματ. Αλλά o βασικός κανόνας είναι ο εξής: Αποφύγετε να επιλέξετε κραγιόν που έχει κατασκευαστεί για να διαρκεί πολλές ώρες. Μπορεί απ’ τη μια να χαρίζει χρώμα διαρκείας, αλλά κατά βάθος, αυτά τα προϊόντα έχουν την τάση να αφυδατώνουν τα χείλη. Προτιμήστε ένα κραγιόν που έχει ήπια σύσταση και προσφέρει αποτέλεσμα με ένα μόλις πέρασμα, ώστε να μπορείτε να το καθαρίζετε και να το επαναχρησιμοποιείτε εύκολα, όσο συχνά απαιτείται».

- Ένα επίσης κρίσιμο κομμάτι της σωστής εφαρμογής κραγιόν που διαρκεί όλη μέρα, αφορά στην σωστή προετοιμασία των χειλιών σας. Η makeup artist εξηγεί: «Αφιερώστε μόνο λίγα λεπτά για να βοηθήσετε τα χείλη σας να είναι λεία και απαλά, βοηθώντας κατόπιν το κραγιόν να παραμένει σταθερό και λαμπερό. Ανεξάρτητα εάν τα χείλη σας είναι ορατά σκασμένα και αφυδατωμένα, χρησιμοποιήσετε ένα scrub από εκχυλίσματα βοτάνων, αιθέρια έλαια και ενυδατικά συστατικά, όπου εκτός από ήπια απολέπιση προσφέρει και βαθιά ενυδάτωση, θρέψη και ζωντάνια στο δέρμα των χειλιών. Αφού ξεπλύνετε, απλώστε ένα απαλό lip balm, και μόλις τα χείλη σας το απορροφήσουν, εφαρμόστε το αγαπημένο σας κραγιόν.

- Για να είναι το χρώμα εντονότερο και η υφή του ζωηρή, απλώστε το κραγιόν κατευθείαν στα χείλη σας, δίχως τη βοήθεια ενός πινέλου ή των δαχτύλων σας. «Αρκεί πρώτα να δημιουργήσετε ένα δυναμικό περίγραμμα με μολύβι χειλιών στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν. Στη συνέχεια, γεμίστε τα κενά, απλώνοντας μια πρώτη στρώση. Περιμένετε για μερικά δευτερόλεπτα και ταμπονάρετε ελαφρά τα χείλη σας με ένα χαρτομάντιλο. Ολοκληρώστε με μια ακόμη στρώση κραγιόν.

- Η τελευταία κίνηση που κάνει τη μεγάλη διαφορά: «Μιας και βασικός στόχος σας είναι να διατηρήσετε μεγαλύτερη διάρκεια στο χρώμα του κραγιόν, δοκιμάστε αυτό το επαγγελματικό μυστικό: περάστε πάνω από τα βαμμένα χείλη σας μικρή ποσότητα διαφανούς loose πούδρας. Στη συνέχεια, εφαρμόσετε μία ακόμη στρώση κραγιόν», λέει η Bak.

THE BEAUTY TEAM