Η «Ματίλντα» επιστρέφει στο Netflix

matilda
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Το νέο ριμέικ της πλατφόρμας streaming θα είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο μιούζικαλ και παιδικό μυθιστόρημα του Roald Dahl.

Το Netflix και η Sony Pictures βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την παραγωγή μιας νέας κινηματογραφικής μεταφοράς του πετυχημένου μιούζικαλ «Ματίλντα» που είναι βασισμένο στο παιδικό μυθιστόρημα του Roald Dahl. Σύμφωνα με άρθρο του Hollywood Reporter οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, όμως στόχος είναι κυκλοφορήσει η ταινία στις αίθουσες και την πλατφόρμα streaming.

Η ομώνυμη ηρωίδα του μυθιστορήματος είναι η Ματίλντα, ένα ντροπαλό κορίτσι που ανακαλύπτει ότι έχει τηλεκινητικές δυνάμεις, τις οποίες χρησιμοποιεί για να εκδικηθεί και να βάλει στην θέση τους όσους την έχουν ταλαιπωρήσει.

Ο Tim Minchin έχει γράψει την μουσική και τους στίχους του μιούζικαλ, ενώ ο Dennis Kelly έβαλε την υπογραφή του στο σενάριο. Ο εκλεκτός του Netflix και της Sony για την σκηνοθεσία φέρεται να είναι ο Matthew Warchus, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει το πρωτότυπο μιούζικαλ που απέσπασε πολλά βραβεία Ολίβιε το 2012 καθώς και το «Pride» του 2014.

Το 1996 ο Danny DeVito γύρισε μια εκδοχή του έργου με την Mara Wilson στον ομώνυμο ρόλο, την Rhea Perlman, την Embeth Davidtz και την Pam Ferris. Αν και η ταινία απέτυχε στα box office, είχε αφήσει καλές εντυπώσεις στους κριτικούς και πλέον έχει αποκτήσει ένα καλτ κοινό μέσω της μικρής οθόνης.