Ποια είναι η μάσκα που ταιριάζει απόλυτα στο πρόσωπό σας

gunaikes-maska-omorfias-selfie
ΤΡΙΤΗ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Μάθετε γιατί δεν είναι όλες οι μάσκες προσώπου ίδιες, και πώς θα χρησιμοποιείτε την ιδανική, ανάλογα με τις ανάγκες της δικής σας επιδερμίδας.

Όταν πρόκειται για την τελειοποίηση της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας, το να υπολογίσετε ακριβώς τι παραπάνω χρειάζεται το δέρμα σας για να «ανθήσει» πραγματικά, δεν μοιάζει με μια απλή βόλτα στο πάρκο. Είτε το δέρμα σας είναι ξηρό ή σχετικά ώριμο, είτε είναι λιπαρό και επιρρεπές στην ακμή, ή κάτι ενδιάμεσα σε όλα αυτά, έχει διαφορετικές ανάγκες για να δείχνει και να νιώθει καλύτερο. Ας πάρουμε για παράδειγμα τις μάσκες προσώπου: σύμφωνα με τον Dr. Neal Schultz, έναν γνωστό δερματολόγο της Νέας Υόρκης και δημιουργό της δερμοκαλλυντικής σειράς peeling BeautyRx, αυτά τα προϊόντα είναι ένας άριστος τρόπος για να χαρίσετε ουσιαστική θεραπεία και να τονώσετε μοναδικά τη λάμψη της επιδερμίδας του προσώπου σας. Οι μάσκες μπορούν να ωφελήσουν το δέρμα με διάφορους τρόπους και να παραδώσουν τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά που το δέρμα σας θέλει. Αλλά με τόσες πολλές επιλογές στην αγορά είναι σαφές ότι κάθε φόρμουλα που κυκλοφορεί είναι σχεδιασμένη για διαφορετικές ανάγκες.  Από τις κλασικές μάσκες πηλού μέχρι τις νεότερες απολεπιστικές μάσκες σε φύλλα, υπάρχει ένας συγκεκριμένος τύπος για την δική σας επιδερμίδα. Και για να τις αναγνωρίσετε, διαβάστε τις οδηγίες του Dr. Schultz.


 - Οι μάσκες αργίλου, ίσως το πιο αρχαίο δημοφιλές μυστικό ομορφιάς για τον καθαρισμό και την εξυγίανση της επιδερμίδας, βοηθούν σημαντικά στην εξυγίανση της επιδερμίδας, μιας και απομακρύνουν ρύπους και λιπαρότητα, κάτι που τις καθιστά πολύ αποτελεσματικές στην εμφάνιση ακμής. Ως επιπλέον όφελος, συχνά περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες και μεταλλικά στοιχεία που είναι ευεργετικά και για άλλους τύπους επιδερμίδας.


- Οι κρεμώδεις μάσκες είναι η πιο κλασική μορφή θεραπείας της επιδερμίδας, επειδή είναι πολύ ενυδατικές, πλούσιες σε ωφέλιμα έλαια και συστατικά που δεσμεύουν την υγρασία, ένα γεγονός που τις καθιστά τέλειες για τις ξηρές επιδερμίδες, προσφέροντας περισσότερη ελαστικότητα και αναζωογόνηση.


- Οι μάσκες σε μορφή gel, οι οποίες συνήθως εφαρμόζονται κρύες, είναι κατάλληλες για τους περισσότερους τύπους επιδερμίδας, ενώ θεωρούνται οι πλέον ιδανικές για μια επιδερμίδα που δείχνει θαμπή και εξασθενημένη μετά από μία κουραστική εβδομάδα ή ένα βραδινό ξενύχτι. Συνήθως έχουν ανάλαφρη, ζουμερή και δροσερή υφή που βελτιώνει τη λάμψη και την ενυδάτωση και κάνει την επιδερμίδα σας να δείχνει σφριγηλή και φρέσκια.

- Οι μάσκες σε φύλλα -μια από τις πιο μεγάλες τάσεις στην περιποίηση της ομορφιάς τα τελευταία χρόνια- θεωρούνται το κρυφό μπαλαντέρ στην ρουτίνα περιποίησης, επειδή απλά βοηθούν στα πάντα: από την επαναφορά της λάμψης και της ελαστικότητας της επιδερμίδας μέχρι την εξισορρόπηση των επίπεδων υγρασίας και της παραγωγής σμήγματος. Το καλύτερο; Αυτά τα μικρά υφασμάτινα φύλλα, που είναι εμποτισμένα σε serum γεμάτα με θρεπτικά και ενεργά συστατικά, δε χρειάζονται ξέβγαλμα, συνεπώς αποτελούν ένα κρυφό όπλο ομορφιάς που μπορείτε να το έχετε πάντοτε στην τσάντα σας, οπότε είναι τέλειες για να τις έχετε πάντα μαζί σας.

- Οι μάσκες νύχτας είναι μάλλον ο καλύτερος φίλος της επιδερμίδας σας. Όταν το πρόσωπό σας έχει ανάγκη από εντατική θρέψη και ολική αναζωογόνηση της κυτταρικής λειτουργίας, αυτή η θεραπεία είναι εκεί για να το καταφέρει αποτελεσματικά. Πρόκειται για ισχυρά ενυδατικά προϊόντα, γεμάτα με απαραίτητα λιπαρά οξέα, υαλουρονικό οξύ και θρεπτικά στοιχεία, και είναι σχεδιασμένα να τα χρησιμοποιείτε αμέσως μετά την κλασική βραδινή ρουτίνα φροντίδας μέχρι το επόμενο πρωί που θα ξυπνήσετε με μια επιδερμίδα φρέσκια και λαμπερή. Ομοίως με τις μάσκες σε φύλλα, και οι μάσκες νύχτας δε χρειάζονται ξέβγαλμα.

THE BEAUTY TEAM