Μια 40χρονη celebrity αισθητικός αποκαλύπτει τα μυστικά της παρατεταμένης νιότης

mia-40ara-celebrity-aisthitikos-apokaluptei-ta-mustika-tis-paratetamenis-niotis
ΤΡΙΤΗ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ακούστε καλά τι λέει η Joanna Vargas, το πιο διάσημο όνομα πίσω από τις «νεανικές» εμφανίσεις των σταρ στο κόκκινο χαλί.

Για να είναι κανείς αληθινός influencer σε κάθε τομέα της ζωής, πρέπει να το αποδεικνύει έμπρακτα και ορατά. Θα εμπιστευόσασταν ποτέ τις συμβουλές μιας διαιτολόγου με διπλάσια κιλά από τα δικά σας ή έναν γυμναστή με κοιλίτσα και χαλαρούς μυς; Σαφώς όχι. Να, λοιπόν, γιατί η Joanna Vargas έχει μετατραπεί σε αληθινό σύμβολο αντιγήρανσης: η ίδια, έχοντας πατήσει τα 40, διατηρεί μια επιδερμίδα που πολλές 20άρες θα σκότωναν γι’ αυτό -και χωρίς ίχνος δραστικών επεμβάσεων στο πρόσωπό της.

Η Vargas είναι εδώ και πολλά χρόνια υπεύθυνη για τις λαμπερές εμφανίσεις πολλών αστέρων του Χόλιγουντ πάνω στο κόκκινο χαλί (από την Debra Messing και την Julianne Moore, έως την Gayle Rankin, τη Naomi Watts και τη Rachel Weisz) και, σύμβουλος ομορφιάς του πρώην μέλους της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας, Meghan Markle.

Η Vargas, λέει: «Κάθε γυναίκα πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι όσο μεγαλώνει ηλικιακά, η σύνθεση της επιδερμίδας της παρακμάζει εξαιτίας της συρρικνούμενης παραγωγής κολλαγόνου. Αυτό έχει ως φυσικό αποτέλεσμα την ανάπτυξη λεπτών γραμμών και ρυτίδων πάνω σε ένα δέρμα που γίνεται σταδιακά όλο και λεπτότερο. Το Βotox αποτελεί μια λύση. Ωστόσο, απ’ τη μια δεν δημιουργεί απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, και απ’ την άλλη, απαιτεί συστηματικές συνεδρίες. Αν θέλετε να έχετε μια νεανική όψη όσο περνούν τα χρόνια, το μεγάλο μυστικό κρύβεται στην πρόληψη, δεκαετίες πριν».

Ποια είναι τα μυστικά περιποίησης και φροντίδας της επιδερμίδας ενάντια στη γήρανσης, πάνω στα οποία η ίδια η αισθητικός ορκίζεται προσωπικά; «Η η συστηματική περιποίηση του προσώπου είναι βασικός κανόνας αντιγήρανσης. Αλλά η χρήση του αντηλιακού είναι πραγματικά το μεγαλύτερο μυστικό κατά της γήρανσης», τονίζει η Vargas, η οποία αναφέρει επιπλέον ότι η σκληρή απολέπιση είναι άλλο κοινό λάθος, που βλέπει επανειλημμένα: «Μερικές φορές, οι γυναίκες έχουν την εντύπωση ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιούν ρετινόλη, γλυκολικό οξύ και scubs, τόσο το καλύτερο, όμως πρέπει πραγματικά να κατανοήσετε πως η επιδερμίδα δεν αντέχει υπερβολές. Η επιδερμίδα λεπταίνει την πάροδο του χρόνου –έτσι κι αλλιώς-, και με όλες αυτές τις επίμονες και δραστικές απολεπίσεις η ευαισθησία μετατρέπεται σε φλεγμονές και γρηγορότερη γήρανση».

 Μετά από την ηλικία-ορόσημο των 40 ετών, το δέρμα μειώνει την φυσιολογική παραγωγή φυσικών ελαίων που όλες τις προηγούμενες δεκαετίες διασφάλιζαν την ελαστικότητά του. «Άρα, η εφαρμογή κατάλληλων προϊόντων καθαρισμού και ενυδάτωσης, συνδυαστικά με μερικές κινήσεις που είναι απαραίτητες για την αναζωογόνηση των κυττάρων και  των ιστών θα βοηθήσουν να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη, φρέσκια και λαμπερή», λέει η Vargas, δίνοντας τις παρακάτω συμβουλές:

- Όταν πλένετε το πρόσωπό σας το πρωί, μείνετε μακριά από ακραίες θερμοκρασίες νερού, καθώς μπορεί να αφυδατώσουν άμεσα το δέρμα.

- Ακολουθήστε με ένα προστατευτικό ορό λάμψης με βιταμίνες C και Ε, καθώς και υαλουρονικό οξύ.

- Εφαρμόστε στη συνέχεια μια πλούσια κρέμα ενυδάτωσης, με θρεπτικά συστατικά και μαλακτική δράση, φροντίζοντας να την απλώνετε σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ.

- Ποτέ μην πέφτετε για βραδινό ύπνο χωρίς να έχετε καθαρίσει καλά το πρόσωπό σας από το μακιγιάζ, τους ρύπους και το σμήγμα. Η Vargas συστήνει ένα αφρώδες gel καθαρισμού με βιταμίνη C, το οποίο κάνει ταυτόχρονα και ήπια απολέπιση των νεκρών κυττάρων.

- Μετά τον καθαρισμό, εφαρμόστε έναν ορό για να βοηθήσετε στην κυτταρική κυκλοφορία (εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ρετινόλη, βεβαιωθείτε ότι ο τύπος της προσφέρει επίσης καταπραϋντικά, ενυδατικά συστατικά).

- Ακολουθήστε με ενυδατική κρέμα και μάσκα ύπνου, εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε επιπλέον ενυδάτωση.

THE BEAUTY TEAM