Συνεχίζεται η δικαστική κόντρα μεταξύ Soundgarden και της χήρας του Chris Cornell

soundgarden Michael Lavine
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Με αφορμή ανέκδοτες ηχογραφήσεις.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Vicky Cornell κατέθεσε μήνυση κατά των Soundgarden με τον ισχυρισμό πως παρακρατούσαν τα πνευματικά δικαιώματα τραγουδιών που έγραψε ο σύζυγος της, Chris Cornell.

Η χήρα του frontman των Soundgarden θεωρεί πως στόχος των εναπομείναντων μελών του συγκροτήματος είναι να την πιέσουν να τους παραδώσει μια σειρά ακυκλοφόρητων τραγουδιών που ηχογράφησε ο σύζυγος της πριν τον ξαφνικό θάνατο του το 2017.

REX/Shutterstock / Chelsea Lauren

Σύμφωνα με άρθρο του Rolling Stone, οι Kim Thayil, Matt Cameron και Ben Shepherd των Soundgarden απάντησαν στην μήνυση της Vicky Cornell.

Τα τρία μέλη του συγκροτήματος ισχυρίζονται πως τα επτά τραγούδια στα οποία αναφέρεται η Cornell ηχογραφήθηκαν το 2015 για να συμπεριληφθούν σε δίσκο των Soundgarden και ως εκ τούτου, αποτελούν ιδιοκτησία του συγκροτήματος.

REX/Shutterstock / Joe Papeo

Συνεχίζοντας, οι Thayil, Cameron και Shepherd εξηγούν πως η Cornell έχει στην κατοχή της τις μοναδικές multi-track ηχογραφήσεις των συγκεκριμένων τραγουδιών και αρνείται να τις επιστρέψει στους Soundgarden τα τελευταία δύο χρόνια.

«Δεν έχουμε την κατοχή του δικού μας δημιουργικού έργου» δήλωσαν τα εναπομείναντα μέλη των Soundgarden στο Rolling Stone σχετικά με την υπόθεση.