Αυτά είναι τα hacks για τη σωστή χρήση ξηρού σαμπουάν

auta-einai-ta-hacks-gia-ti-sosti-xrisi-ksirou-sampouan
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

3 celebrity hairstylists δίνουν τα μυστικά για να έχετε μεγαλύτερη όψη και αίσθηση φρεσκάδας στα μαλλιά σας -χωρίς να λουστείτε-, συν σταθερό κράτημα όλη μέρα.

Θυμηθείτε πόσες φορές αναγκαστήκατε να δέσετε σφιχτό κότσο τα μαλλιά σας επειδή λάδωναν λίγες μόνο ώρες μετά το λούσιμο. Αναλογιστείτε επίσης τις μέρες που βλέπατε το λαμπερό χρώμα της βαφής σας να ξεθωριάζει μετά από τη σταδιακή χρήση σαμπουάν, ή τις στιγμές που αισθανόσασταν βρώμικα τα μαλλιά σας μετά από δυο ή τρεις μέρες ...απλυσιάς.

Αν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας σε μια από τις παραπάνω καταστάσεις, η Jen Atkin, celebrity hair-stylist και δημιουργός της σειράς φροντίδας μαλλιών Ouai, λέει: «Το ξηρό σαμπουάν είναι ουσιαστικά μια απορροφητική σκόνη, η οποία όταν εφαρμόζεται στα μαλλιά απορροφά την περίσσεια σμήγματος και τους ρύπους χωρίς να χρειάζεται να βρέξετε τα μαλλιά πριν ή να τα ξεβγάλετε μετά. Το πρακτικό αυτό προϊόν διατίθεται συνήθως σε δύο μορφές (σπρέι και σκόνη), με ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους. Ωστόσο, το σπρέι θεωρείται συχνά πιο βολικό, καθώς σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξετε την ποσότητα που χρησιμοποιείτε και κάνει την εφαρμογή εύκολη και αποτελεσματική».

 Ποια είναι τα οφέλη του ξηρού σαμπουάν και ποιος ο σωστός τρόπος εφαρμογής; «Συνήθως, τα ξηρά σαμπουάν περιέχουν κάποια μορφή αμύλου ή ταλκ, για να απομακρύνουν τα έλαια αφήνοντας τα μαλλιά καθαρά, με όψη και αίσθηση μεγαλύτερης φρεσκάδας. Το ξηρό σαμπουάν σε μορφή σπρέι εξασφαλίζει επίσης σταθερό κράτημα στα μαλλιά», αναφέρει η Laura Polko, μια φημισμένη hairstylist της showbiz με πελάτισσες όπως οι ηθοποιοί Candice Swanepoel, Gigi Hadid και Lucy Hale, εξηγώντας τον ιδανικό τρόπο χρήσης: «Αφού χωρίσετε τα μαλλιά σας σε μεγάλες πλεξούδες -τρεις έως τέσσερις-, ψεκάστε από απόσταση 15 έως 20 εκατοστών μακριά από τις ρίζες, αλλιώς θα καταλήξετε με ορατές λευκές κηλίδες του προϊόντος. Περιμένετε λίγα λεπτά ώστε η φόρμουλα να λειτουργήσει, χωρίς να τινάζετε τα μαλλιά σας».

Ο Mark Townsend, hair stylist διασημοτήτων σαν την Elizabeth Banks και την Dakota Johnson, προσθέτει: «Μέσα στα 10 περίπου λεπτά που αφήνετε ακίνητα τα μαλλιά σας, εκτελέστε ήπιες μαλάξεις με τα δάχτυλα για να διανείμετε το προϊόν από τις ρίζες έως τις άκρες και για να προσδώστε περισσότερη ένταση στις μπούκλες σας. Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το ξηρό σαμπουάν, αλλά η αγαπημένη μου μέθοδος είναι να το ψεκάζετε κατά μήκος όλης της τρίχας, δημιουργώντας περισσότερο όγκο και στυλ».

THE BEAUTY TEAM