Αυτή είναι η πιο καυτερή σάλτσα του κόσμου

kauteri-saltsa-piperia
ΤΡΙΤΗ, 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Εσείς θα τη δοκιμάζατε;

Υπάρχουν πολλές καυτερές σάλτσες εκεί έξω, με το Tabasco να είναι ίσως η πιο γνωστή σε όλους. Αν δεν είστε ιδιαιτέρως ευαίσθητοι στα καυτερά, όμως, το πιθανότερο είναι οι περισσότερες να σας φαίνονται σχετικά ήπιες στη γεύση ή τουλάχιστον να μην έχουν την σούπερ καυτερή γεύση που θα περιμένατε. Αν σκεφτείτε ότι στην κλίμακα Scoville που μετρά πόσο καυτερή είναι μια πιπεριά, η jalapeño φτάνει τις 2.500 με 8.000 μονάδες, για παράδειγμα, ενώ οι πιο συμβατικές σάλτσες του σούπερ μάρκετ φτάνουν από 450 έως 5000, καταλαβαίνετε ότι λίγο Tabasco στο φαγητό είναι μια σχετικά ανεκτή κατάσταση.

Ξέρετε, όμως, τι δεν είναι και τόσο ανεκτό; Οι 9 εκατομμύρια μονάδες που καταγράφει η πιο καυτερή σάλτσα του κόσμου.

Πρόκειται για την Mad Dog 357 Νο 9 Plutonium που παράγεται από την Ashley Foods και είναι 1.125 φορές πιο καυτερή, από την πιο καυτερή πιπεριά jalapeño που υπάρχει.

Παρασκευάζεται κατά 60% από καθαρό εκχύλισμα καψικού και τίποτε άλλο. Το επίπεδο καυτερού, μάλιστα, είναι τόσο έντονο, που στη συσκευασία αναγράφεται προειδοποίηση με μεγάλα γράμματα, για τη χρήση της μόνο ως προσθήκη στο φαγητό. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταναλωθεί σκέτη και σίγουρα να μην γεμίσετε τα τάκος σας με αυτή, γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα το θυμάστε για πάντα.

Το προϊόν αυτό είναι ένα από τα πιο αγνά και καυτερά υψηλής συγκέντρωσης εκχυλίσματα πιπεριού στον κόσμο και γι’ αυτό έχει ονομαστεί Plutonium –από το πλουτώνιο, που είναι ένα ραδιενεργό εκρηκτικό στοιχείο, που χρησιμοποιείται στις ατομικές βόμβες. Σύμφωνα με διάφορες κριτικές στο Amazon, μάλιστα, το βίαιο κάψιμο σε δοσολογία… μιας σταγόνας μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 45 λεπτά. Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν χαριτολογώντας, ότι αν το μίσος ή η κόλαση είχαν γεύση, θα ήταν αυτή και ότι τα πρώτα 15 λεπτά, η αίσθηση που δημιουργεί είναι σχεδόν πανικός, ενώ στη συνέχεια μπαίνουν οι ενδορφίνες στο «παιχνίδι» και το κάψιμο γίνεται προοδευτικά ευχάριστο. Άλλοι πάλι προσεύχονται να επιστρέψει η αίσθηση της γεύσης που είχαν πριν τη δοκιμάσουν.

Όποιος είναι αρκετά γενναίος ώστε να τη δοκιμάσει, μπορεί να τη βρει προς πώληση στην ιστοσελίδα της Ashley Foods ή στο Amazon, με την τιμή της συνήθως να φτάνει τα 130 δολάρια για 25 γραμμάρια. Σας φαίνεται μικρή η συσκευασία; Μην ανησυχείτε. Θα κρατήσει περισσότερο απ’ όσο νομίζετε…