Προβληματισμός για τις «χαμηλές πτήσεις» της Harley Quinn

birds-of-prey
ΤΡΙΤΗ, 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Η νέα ταινία της Warner Brothers από την Cathy Yan με τις ηρωίδες της DC σημείωσε αρνητικό ρεκόρ εισπράξεων.

Το «Αρπακτικά Πτηνά: Και η Φαντασμαγορική Χειραφέτηση της Χάρλεϊ Κουίν» με την Margot Robbie να επιστρέφει στον ρόλο της Harley Quinn έκανε την πρεμιέρα του την περασμένη εβδομάδα, όμως η ταινία δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες της Warner Brothers. Παρά το μεγάλο ενδιαφέρον για την ηρωίδα της DC και το γεγονός ότι η ταινία βρέθηκε στην κορυφή του box office, τα έσοδα κυμάνθηκαν στα 33,3 εκατομμύρια δολάρια – αρκετά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των παραγωγών.

Το μπάτζετ της νέας ταινίας εκτιμάται στα 80 εκατομμύρια δολάρια και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Warner, τα έσοδα της πρώτης εβδομάδας θα έπρεπε να κυμανθούν στα 45 με 55 εκατομμύρια δολάρια. Η επίδοση των «Αρπακτικών Πτηνών» μάλιστα είναι η χειρότερη στην ιστορία των ταινιών βασισμένη στους ήρωες της DC, ξεπερνώντας το «Shazam!» που είχε έσοδα 53,5 εκατομμύρια δολάρια την πρώτη εβδομάδα προβολής.

Δεδομένου μάλιστα πως η νέα ταινία της Cathy Yan δεν είχε ιδιαίτερο ανταγωνισμό και προβλήθηκε σε περισσότερες αίθουσες από όσες ο «Μαύρος Πάνθηρας» το 2018, ο προβληματισμός στην Warner Brothers είναι μεγάλος. Η έκπληξη ήταν ακόμα μεγαλύτερη αφού οι αντιδράσεις κριτικών και κοινού είναι θετικές, με ιδιαίτερη μνεία να γίνεται για την ερμηνεία της Robbie, τις σκηνές δράσης και τα πολύχρωμα κουστούμια.

Ένας από τους πιθανούς λόγους που το «Αρπακτικά Πτηνά» δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες είναι το R-rating της ταινίας, το οποίο απέτρεψε αρκετούς νεαρούς θαυμαστές των χαρακτήρων να την δουν στην μεγάλη οθόνη. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν αποτέλεσε πρόβλημα για το «Deadpool» επί Fox, όμως μένει να φανεί κατά πόσο θα μπορέσει να διαχειριστεί τον χαρακτήρα η πιο «συντηρητική» Disney.

Warner Bros. Pictures

Η πρώτη ταινία της Robbie ως Harley Quinn ήταν στο «Ομάδα Αυτοκτονίας» του David Ayer το 2016. Παρά τις αρνητικές κριτικές, η ταινία σημείωσε ρεκόρ κόβοντας εισιτήρια αξίας 133,6 εκατομμυρίων δολαρίων στα box office την πρώτη εβδομάδα, ενώ τα συνολικά έσοδα ανήρθαν στα 746,8 εκατομμύρια δολάρια.