Νέα δραματική πτώση τηλεθέασης για τα Όσκαρ

oscars-2020
ΤΡΙΤΗ, 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Παρά την περσινή «αναλαμπή», οι τηλεθεατές γύρισαν την πλάτη τους στην απονομή τελετής των πιο λαμπρών βραβείων κινηματογράφου.

Τα φετινά Όσκαρ είχαν μεγάλες εκπλήξεις, καθώς το «Παράσιτα» του Bong Joon Ho θριάμβευσε και έγραψε ιστορία κατακτώντας τα μεγάλα βραβεία της βραδιάς. Σύμφωνα όμως με άρθρο του Hollywood Reporter, αυτό δεν συγκίνησε ιδιαίτερα τους τηλεθεατές, καθώς η τηλεθέαση για την φετινή τελετή απονομής ήταν η χαμηλότερη στην ιστορία του θεσμού.

Το άρθρο του Hollywood Reporter αναφέρει πως περίπου 23,6 εκατομμύρια τηλεθεατές και 5,3 στις ηλικίες 18-49 ετών παρακολούθησαν την διάρκεια τριών ωρών εκπομπή στο ABC.

Shutterstock

Την περασμένη χρονιά, όταν και οι διοργανωτές αποφάσισαν να κινηθούν χωρίς κεντρικό παρουσιαστή μετά από πολλά χρόνια, οι μετρήσεις έδειξαν πως η τελετή απονομής είχε 29,56 εκατομμύρια τηλεθεατές, σημειώνοντας μικρή αύξηση μετά από χρόνια.

Η φετινή μείωση της τηλεθέασης κατά 20% αναμφίβολα θα προβληματίσει τους παραγωγούς του ABC και την αμερικάνικη Ακαδημία κινηματογράφου για την επόμενη χρονιά. Οι αλλαγές τόσο στις διαδικασίες λειτουργίας της Ακαδημίας, όσο και στο φορμάτ της τελετής απονομής είναι κάτι που θα απασχολήσει αρκετές άλλες οργανώσεις και φεστιβάλ.

REUTERS/Mario Anzuoni

Αντίστοιχα δραματική πτώση τηλεθέασης υπήρξε άλλωστε και στην φετινή απονομή των «τηλεοπτικών Όσκαρ», των βραβείων Emmy. Πιο συγκεκριμένα η τελετή που προβλήθηκε μέσω του δικτύου Fox είχε 32% λιγότερους θεατές φέτος σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πτώση τηλεθέασης στις Χρυσές Σφαίρες και τα Grammy που απονεμήθηκαν τον Ιανουάριο ήταν μικρότερη, 4% και 6% αντίστοιχα.

Παρά την σημαντική πτώση τηλεθέασης, τα Όσκαρ παραμένουν η πιο δημοφιλής τελετή απονομή βραβείων, αν και φέτος τα Grammy κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον περισσότερων θεατών ηλικίας 18-49 (5,4).