Αυτές οι 3 τάσεις ομορφιάς προτείνονται ως οι κορυφαίες για το 2020

autes-oi-3-taseis-omorfias-proteinontai-os-oi-korufaies-gia-to-2020-taseis-omorfias-proteinontai-os-oi-korufaies-gia-to-2020
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Λίγους μήνες πριν τα Professional Beauty Awards, τρεις ειδικοί προβλέπουν τους νικητές.

Ό,τι ακριβώς είναι τα Όσκαρ για την βιομηχανία του κινηματογράφου, είναι και τα Professional Beauty Awards για την παγκόσμια βιομηχανία των επαγγελματιών της ομορφιάς -ένας θεσμός που αναγνωρίζει και επιβραβεύει εκείνους που κάνουν την πραγματική διαφορά στη βιομηχανία της κοσμετολογίας, της αισθητικής και των θεραπειών spa, ενθαρρύνοντας και προάγοντας την ανάπτυξη νέων μεθόδων, προϊόντων και υπηρεσιών. Φέτος, τα Professional Beauty Awards θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 28 Ιουνίου στο London Hilton, και η περσινή νικήτρια Emma Chilvers (Therapist of the Year), προβλέπει τις 3 βασικές υποψηφιότητες:

Υποψηφιότητα #1, τα προβιοτικά καλλυντικά: «Το ανθρώπινο δέρμα είναι σαν την επιφάνεια ενός “ζωντανού” πλανήτη, που φιλοξενεί ποικίλα τοπία και πολύμορφα περιβάλλοντα αποτελούμενα από βακτήρια και μύκητες, το οποίο αποκαλείται “μικροβίωμα”», λέει η Chilvers και συνεχίζει: «Η βακτηριακή σύνθεση κάθε μικροβιώματος είναι μοναδική, γι’ αυτό κάποιοι επιστήμονες την περιγράφουν σαν ένα δεύτερο DNA. Και επειδή το δέρμα μας δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένο για να αντέχει καθημερινά ζεστά ντους -συνήθως με χλωριούχα νερά και αυξανόμενη χρήση χημικών σαπουνιών και άλλα καθαριστικά ή scrub-, το δέρμα οδηγείται σε ραγδαία των φυσικών ελαίων, η οποία οδηγεί σε ερυθρότητα, ευαισθησία και ξηρότητα». Για την ισορροπία αυτού του μικροβιώματος, τα ερευνητικά εργαστήρια πολλών εταιρειών που ειδικεύονται στα δερμοκαλλυντικά προϊόντα, δημιούργησαν φόρμουλες που περιέχουν προβιοτικά συστατικά. «Τα προβιοτικά μπορούμε να τα προσλάβουμε από διάφορες τροφές -όπως το παραδοσιακό γιαούρτι και το κεφίρ, είτε από συμπληρώματα διατροφής. Αλλά, πλέον, κάθε προϊόν περιποίησης -από καθαριστικές λοσιόν, ενυδατικές κρέμες και serum-, που θέλει να λέγεται καινοτόμο στην φροντίδα του δέρματος, πρέπει να είναι εμπλουτισμένο με  υγιή βακτήρια, που καταπραΰνουν τις φλεγμονές, αντιμετωπίζουν την ακμή και προλαμβάνουν τα σημάδια γήρανσης», λέει η Chilvers.

Υποψηφιότητα #2, τα μαξιλάρια ομορφιάς: Ξεχάστε τα νυστέρια και τις ενέσεις. Η νέα τάση που ακολουθούν πλέον οι διάσημες του Ηοllywood είναι τα «ενεργά» μαξιλάρια, που επιτρέπουν στην επιδερμίδα να αναπνέει και να μειώνει την εμφάνιση ρυτίδων. Η Jamie Sherrill, δημιουργός του Beauty Bear Pillow (και υποψήφια για βραβείο), εξηγεί: «Το συγκεκριμένο μαξιλάρι ομορφιάς, είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένο ώστε να στηρίζει το κεφάλι χωρίς να επιτρέπει στο πρόσωπο να ακουμπήσει το ύφασμα, με αποτέλεσμα να αναπνέει κανονικά. Επιπλέον, χάρη σε μια πρωτοποριακή τεχνολογία με λοξές βαμβακερές ίνες, το Beauty Bear Pillow μειώνει τους ερεθισμούς, τις κοκκινίλες, τη λιπαρότητα αλλά και την ξηρότητα της επιδερμίδας που μπορούν να προκαλέσουν τα τυπικά μαξιλάρια ύπνου, μειώνοντας έτσι το φραγμό των πόρων». 

Υποψηφιότητα #3, το μασάζ προσώπου: Ένα καλό μασάζ προσώπου μπορεί να απαλύνει τα προβληματικά σημεία, όπως τα οιδήματα ή τις λεπτές γραμμές των ματιών, τις ρυτίδες σε όλο το πρόσωπο και τις φλεγμονές, προάγοντας την μικροκυκλοφορία σε όλη την επιδερμίδα. Η Chilvers επισημαίνει: «Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε μια παχιά ενυδατική κρέμα, ορό, λάδι ή ακόμη και  concealer, φροντίστε να απλώνετε κάθε προϊόν με τέτοιο τρόπο ώστε τα δάχτυλά σας να ολισθαίνουν ήπια και ομαλά γύρω από την επιφάνεια χωρίς να δημιουργούν βλάβες στον ιστό του δέρματος», και εξηγεί τη σωστή τεχνική: «Πρόκειται για έναν συνδυασμό γρήγορων και αργών κινήσεων των χεριών και των δακτύλων στο πρόσωπο, προκειμένου να βελτιωθεί η μικροκυκλοφορία στο πρόσωπο, το λαιμό και το μπούστο. Οι μαλάξεις με διαφορετική ταχύτητα είναι ουσιαστικές, επειδή επιτρέπουν την καταστροφή των νεκρών κυττάρων, ενώ προάγουν την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, που είναι πολύτιμες για την ανανέωση και την ελαστικότητα του δέρματος, προάγοντας ταυτόχρονα ένα αντιγηραντικό αποτέλεσμα το οποίο είναι ορατό από την πρώτη κιόλας εφαρμογή».

THE BEAUTY TEAM