Ταξίδι στην εξωτική Ταϊλάνδη και το νησί του James Bond

nisi-khao-phing-kan-tailandi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Η πανέμορφη αυτή ασιατική χώρα κρύβει πολλές ομορφιές και σίγουρα αποτελεί ένα ταξίδι ζωής που αλλάζει το σκηνικό από αυτά που γνωρίζουμε. Αυτή τη φορά, επικεντρωνόμαστε στο νησί του Τζέιμς Μποντ, που έχει αποκτήσει εδώ και δεκαετίες έξτρα δημοτικότητα και κερδίζει συνεχώς την αγάπη των τουριστών.

Ο Φεβρουάριος είναι ο τελευταίος μήνας που είναι ιδανικός για ταξίδι στην Ταϊλάνδη, καθώς από Νοέμβριο μέχρι και Φεβρουάριο τελειώνει η εποχή των βροχών, οι θερμοκρασίες έχουν πέσει σε σχέση με το καλοκαίρι και πρόκειται για τη high season που εξυπηρετεί για ταξίδια.

Σίγουρα η Μπανγκόκ αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό τουριστών από όλο τον κόσμο, αφού άλλωστε είναι και η πρωτεύουσα. Σήμερα, όμως, θα απομακρυνθούμε από εκεί και θα πάμε στο νησί Khao Phing Kan και Ko Tapu, που είναι γνωστό ως το νησί του Τζέιμς Μποντ, εκεί όπου γυρίστηκε η ταινία «Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι» (“The Man with the Golden Gun”), χαρίζοντάς του έξτρα δημοτικότητα.

Για τους όχι και τόσο λάτρεις των ταινιών του Τζέιμς Μποντ που ίσως δεν γνωρίζουν, να πούμε ότι δεν πρόκειται για καινούργια ταινία, αφού γυρίστηκε το 1974 και στις τοποθεσίες των γυρισμάτων, επιλέχθηκαν και τα νησιά Khao Phing Kan και Ko Tapu, που μεταφράζονται ως «Ο λόφος που γέρνει» και «Καρφί» αντίστοιχα.

Στην πραγματικότητα, το Khao Phing Kan είναι το μεγάλο νησί στα βορειοανατολικά του Πουκέτ, στον κόλπο Phang Nga Bay, ενώ το Ko Tapu είναι ένα μικρό νησάκι στα 40 μέτρα ανοιχτά του Khao Phing Kan, ύψους 20 μέτρων που αποτελεί χαρακτηριστικό του ορίζοντα, ενώ η ονομασία του είναι απόλυτα ταιριαστή με την εικόνα του, αφού μοιάζει πράγματι με καρφί.

Πριν το 1974, το Khao Phing Kan ήταν σχετικά άγνωστο και δεν αποτελούσε τουριστικό προορισμό. Παρ’ όλ’ αυτά, επιλέχθηκε ως μια από τις τοποθεσίες γυρισμάτων για την ταινία του Τζέιμς Μποντ τη δεκαετία του ’70 και αξιοποιήθηκε ως η «κρυψώνα» του ανταγωνιστή του Μποντ, Francisco Scaramanga. Μετά την κυκλοφορία της ταινίας, έγινε αναπόφευκτα τουριστικός προορισμός, αφού αποτελεί έναν εξωτικό παράδεισο, αν και η αύξηση της εισροής των τουριστών προκάλεσε φθορές και πολλά σκουπίδια στο μέρος.

Το 1981, το νησί έγινε το πιο διάσημο μέρους του νεοσύστατου Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ao Phang Nga και από το 1998 απαγορεύεται στους τουρίστες να πλησιάσουν το Ko Ta Pu. Το μέτρο αυτό πάρθηκε από τις αρχές για την προφύλαξη της διάβρωσης των βράχων πάνω και κοντά στο νησάκι, που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την κατάρρευσή του.

Γενικότερα να πούμε ότι ο κόλπος Phang Nga, είναι μοναδικός. Μια μέρα εκεί αποτελεί αξέχαστη εμπειρία που σίγουρα θα σας μείνει χαραγμένη στο μυαλό για πάντα, με προστατευόμενη πανίδα που μπορείτε να την θαυμάσετε σε ορισμένες εκδρομές. Το νησί Khao Phing Kan και το ψαροχώρι Koh Panyee, είναι μόνο δύο από τα πιο διάσημα μέρη σε αυτό το κόλπο και μακράν ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το εντυπωσιακό σκηνικό τους, με σύντομες μόνο συναντήσεις με τα πλήθη των τουριστών, είναι να κάνετε μία από τις εκδρομές με πλοιάρια από το βόρειο άκρο του Πουκέτ.

Διαβάστε περισσότερα για την Ταϊλάνδη εδώ.