Πιείτε αυτό που λαχταρά η επιδερμίδα σας

pieite-auto-pou-laxtara-i-epidermida-sas-epidermida-sas
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Μάθετε το μεγάλο μυστικό της Κορεατικής ομορφιάς, που βασίζεται σ’ αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος.

Είναι επιστημονικά βεβαιωμένο ότι ένα καλά ενυδατωμένο σώμα είναι το κλειδί για ένα νεανικό, φωτεινό και υγιές δέρμα, γι’ αυτό και όλοι οι δερματολόγοι δίνουν πάντα αυτή την «ιερή» οδηγία: Πίνετε 8 ποτήρια νερό καθημερινά. Αλλά τα τελευταία χρόνια, η διάδοση των παραδοσιακών κανόνων της κορεατικής ομορφιάς σε όλο τον κόσμο, φέρνει στο προσκήνιο 4 ροφήματα που μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα οφέλη στην επιδερμίδα σας (ακόμη και όταν αμελείτε να πίνετε νερό). Η Alicia Yoon, μια πρωτοπόρος της τάσης K-Beauty και επιτυχημένη επιχειρηματίας ομορφιάς στην διεθνή αγορά, εξηγεί τα μυστικά.

Ζεστό νερό: Η Yoon, σε μια ανάρτησή της στο Instagram που έσπασε ρεκόρ σε likes, υποστήριξε ότι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά αντιγήρανσης της επιδερμίδας είναι να πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι χλιαρό νερό κάθε πρωί. Όπως εξηγεί η ειδικός, η κατάποση ζεστού νερού αμέσως μετά τον νυχτερινό ύπνο, απομακρύνει τις τοξίνες πιο γρήγορα και βοηθά στην ανακούφιση του γαστρεντερικού συστήματος. Αυτό, έχει σαν επακόλουθο ένα υγιέστερο και πιο νεανικό δέρμα, καθώς λιγότερες τοξίνες σημαίνουν καθαρότερη χροιά, αυξημένη ελαστικότητα και λιγότερα σημάδια πρόωρης γήρανσης. Το χλιαρό νερό ενισχύει επίσης την κυκλοφορία του αίματος, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρείτε διαρκώς τονωμένη επιδερμίδα.

Latte με κουρκουμά: Ακόμη και αν δεν σας αρέσει σαν μπαχαρικό στα φαγητά σας, ο κουρκουμάς σε μορφή ροφήματος είναι απίστευτα ευεργετικός για την ομορφιά σας (στην Ευρώπη, και ειδικά στην Μεγάλη Βρετανία, αυτό το latte το ονομάζουν και Golden Milk λόγω των θρεπτικών στοιχείων του αλλά και λόγω του χρώματος που δίνει ο κουρκουμάς). Σε γενικές γραμμές φτιάχνεται από χυμό κουρκουμά ψυχρής έκθλιψης σε συνδυασμό με κάποιου είδους μη ζωικού γάλακτος (όπως αμυγδαλέλαιο ή γάλα καρύδας), προσφέροντας εν πρώτοις μια πρωτόγνωρη γευστική εμπειρία. «Όμως, αυτό το ρόφημα είναι ιδιαίτερα εκπληκτικό για το δέρμα σας», λέει η Yoon και εξηγεί: «Οι αντιβακτηριδιακές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του κουρκουμά συνδυαστικά με τις βιταμίνες C, Ε, Β1, Β3, Β5 και Β6 και την απουσία κορεσμένου λίπους που περιέχουν τα φυτικά γάλατα, ανακουφίζουν την ερυθρότητα, τους ερεθισμούς και την ακμή, ενώ βοηθά στην κατακράτηση υγρασίας της επιδερμίδας, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη των ρυτίδων και του ξηρού δέρματος».

Matcha: «Είναι μια σχεδόν μαγική σκόνη για την επιδερμίδα σας», τονίζει η Yoon. Αυτή η ξεχωριστή ποικιλία πράσινου τσαγιού είναι γεμάτη με ισχυρά συστατικά που δρουν προς όφελος της ομορφιάς και της υγείας του δέρματος, μιας και αποδεδειγμένα ρυθμίζουν την παραγωγή σμήγματος, μειώνουν τη φλεγμονή και απαλείφουν τις ατέλειες που δημιουργούν οι φραγμένοι πόροι. «Το Matcha περιέχει σε μεγάλη ποσότητα EGCg, μια πανίσχυρη αντιοξειδωτική πολυφαινόλη, η οποία εξισορροπεί τα επίπεδα ορμονών που σχετίζονται με την παραγωγή υπερβολικού σμήγματος, ενώ οι αντιμυκητιακές ιδιότητές του προστατεύουν την επιδερμίδα από τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες».

Masala Chai: Αυτό το ισχυρό μείγμα από μαύρο τσάι που ζυμώνεται με βότανα τα οποία θεωρούνται ανοσοποιητικοί ενεργοποιητές -συνήθως τζίντζερ, κανέλα, κάρδαμο, μοσχοκάρυδο και μαύρο πιπέρι- έχει την ιδιότητα να διεγείρει άμεσα και με συνεχή διάρκεια την ήπια κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, μειώνοντας έτσι το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους, προάγοντας παράλληλα μια υγιή λάμψη σε όλη την επιδερμίδα. Όλα τα συστατικά του Masala Chai είναι γεμάτα με ισχυρά αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις βλάβες των ελεύθερων ριζών και αναγεννούν νέα κύτταρα, αποτρέποντας τα σημάδια γήρανσης όπως τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Και σα να μην ήταν αρκετές αυτές οι ιδιότητες, η Yoon προσθέτει: «Ένα φλιτζάνι Masala Chai την ημέρα ανακουφίζει το δέρμα από τις φλεγμονές, ενώ έχει αποδειχθεί επιστημονικά η δράση του στη μείωση κηλίδων και πανάδων που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία».

THE BEAUTY TEAM