Αυτά είναι τα χειρότερα 3 πράγματα που κάνετε και καταστρέφετε το δέρμα σας

derma-gunaika-prosopo-epidermida-omorfia
ΤΡΙΤΗ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Αν δεν ξέρατε, ας ρωτούσατε την αισθητικό σας. Δείτε για τι πράγματα μιλάμε και πώς θα τα διορθώσετε.

Μερικές μέρες πριν οι Jessica Alba, Shay Mitchell και Laura Harrier περπατήσουν πάνω στο κόκκινο χαλί των πρόσφατων Όσκαρ, επισκέφθηκαν μια συγκριμένη facialist, την Shani Darden. Το εξομολογήθηκαν οι ίδιες στο περιοδικό Allure, όπου σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, είναι η ίδια αισθητικός προσώπου που εμπιστεύεται εδώ και χρόνια η αφρόκρεμα των celebrities του Χόλιγουντ (βλέπε Rosie Huntington-Whiteley, Chrissy Teigen, January Jones και Kelly Rowland).

Αν λοιπόν δεν ξέρατε την Shani Darden, σήμερα την μάθατε. Και όπως η ίδια λέει στον λογαριασμό της στα social media «...υπάρχουν ορισμένα πράγματα που αφορούν στην ομορφιά και την περιποίηση, τα οποία είναι προτιμότερο να τα κάνει για σας ένας επαγγελματίας. Όπως, για παράδειγμα, το κούρεμα και το βάψιμο των μαλλιών σας, ή την αποτρίχωση του προσώπου σας. Πόσο μάλλον για την φροντίδα της ακμής σας. Τέτοιες κινήσεις, εάν τις επιχειρείτε από μόνες σας, κινδυνεύετε να βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων, και ειδικότερα όταν μιλάμε για το δέρμα, το No1 δείκτη της νεότητας και της υγείας της όψης σας». Και συνεχίζει η Darden: «Καθημερινά βλέπω ένα πλήθος δραματικών περιπτώσεων να καταφθάνουν στο ιατρείο μου, με την πλειοψηφία τους να αφορούν σε “κακές” συνήθειες, λάθος προϊόντα, και κυρίως άγνοια. “Δεν ήξερα”, μου λένε. “Δεν πρόσεξα, δεν το φανταζόμουν, απλά πίστευα ότι ήταν εντάξει”. Έτσι, είμαι εδώ για να σας εξηγήσω τα 3 μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνετε εν αγνοία σας και να βλάπτετε σοβαρά την ποιότητα της επιδερμίδας σας».  

Μην ακουμπάτε με τα χέρια σας τα σπυράκια: «Είναι πολύ προκλητικό να θέλετε να πιέσετε ένα ...ζουμερό μπιμπίκι -υπάρχουν άλλωστε ολόκληρα κανάλια στο YouTube αφιερωμένα στην τέχνη του popping-, αλλά σας ικετεύω, μην το κάνετε ποτέ», λέει η Darden και συνεχίζει: «Κατανοώ ότι σκέφτεστε πως το σπάσιμό του θα οδηγήσει σε άμεση ανακούφιση του προβλήματος, αλλά στο 99,99% των περιπτώσεων θα κάνετε τα πράγματα χειρότερα. Το σπάσιμο ενός σπυριού με τα δάχτυλα μπορεί να χειροτερέψει το πρόβλημα με τρεις διαφορετικούς τρόπους: πρώτον, σπρώχνετε το πύον βαθύτερα στο δέρμα στερεοποιώντας τη λοίμωξη, δεύτερον προκαλείτε φλεγμονή στα τριχοειδή αγγεία, και τρίτον, ανοίγετε διάπλατα την πόρτα για είσοδο περισσότερων βακτηρίων μέσω της ανοιχτής οπής που έχετε αφήσει στο πρόσωπό σας. Αν δείτε ένα μπιμπίκι να αναπτύσσεται στο πρόσωπό σας, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να προλάβετε την ανάπτυξή του με ένα ειδικό υδροκολλοειδές επίθεμα, το οποίο έχει την ιδιότητα να κλειδώνει και να απορροφά τις εκκρίσεις από το σπυράκι, δημιουργώντας ένα θεραπευτικό περιβάλλον με το ιδανικό pH, την ιδανική θερμοκρασία και τα ιδανικά επίπεδα υγρασίας για την ταχύτερη υποχώρηση της ακμής. Επίσης, μειώνεται ο πόνος που προκαλεί το σπυράκι, αφού οι απολήξεις των νεύρων προστατεύονται στο περιβάλλον που δημιουργεί το επίθεμα».

 Μην «στεγνώνετε» την ακμή σας: Ενώ μπορεί να φαίνεται λογική η απουσία ενυδάτωσης ή η χρήση οινοπνεύματος ως μέσο αποξήρανσης της ακμής, εντούτοις, μια τέτοια συνήθεια καταλήγει σε μεγαλύτερες εξάρσεις, αφού δεν θα υπάρχει κανένας φραγμός που θα προστατεύσει την επιδερμίδα σας από τα πολλαπλασιαζόμενα βακτήρια που προκαλούν ακμή. «Φροντίστε το φυσικό φράγμα υγρασίας ισχυρό, με τη βοήθεια μιας μάσκας προσώπου για την καταπολέμηση της ακμής, την οποία θα πρέπει να εφαρμόζετε μια φορά την εβδομάδα ή δυο φορές εάν έχετε πολύ λιπαρό δέρμα», συμβουλεύει η Darden, και προσθέτει: «Ιδανικά συστατικά της μάσκας θεωρούνται η αλόη βέρα, το λεμόνι, η πράσινη άργιλος, το γιαούρτι, το έλαιο τεϊόδεντρου, και το ασπράδι αυγού». 

Μην επιτίθεστε στο πρόσωπό σας, αλλά κανακέψτε το: Όσο λιγότερο τρίβετε το πρόσωπό σας τόσο το καλύτερο: «Αυτή είναι η βασική φιλοσοφία μου, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρέπει να το παρακάνετε με τα scrubs, τα peels, τα λέιζερ και τις μικροβελόνες μεσοθεραπείας», τονίζει η Darden, η οποία συμβουλεύει πως η ήπια απολέπιση μια ή δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετή -«...συστήνω καλύτερα τις φόρμουλες με χημικά απολεπιστικά, καθώς τείνουν να είναι πιο αποτελεσματικά και λιγότερο σκληρά από κάποια φυσικά κοκκώδη συστατικά». Για την ίδια την αισθητικό, τα βασικά βήματα για μια εξαιρετική ρουτίνα φροντίδας από το πρωί έως το βράδυ είναι η εξής: Μόλις ξυπνήσετε εφαρμόστε ένα απαλό καθαριστικό που δεν απογυμνώνει το δέρμα από τα φυσικά έλαιά του, συνεχίστε με έναν αντιοξειδωτικό ορό, απλώστε από πάνω μια επίσης αντιοξειδωτική ενυδατική κρέμα και ολοκληρώ αντηλιακό. Τη νύχτα πηγαίνετε πάλι σε μια διαδικασία καθαρισμού που θα εξαλείψει κάθε ίχνος μακιγιάζ, ρύπων και λιπαρότητας, και προσθέστε έναν θεραπευτικό ορό με ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ. Εάν το δέρμα σας χρειάζεται επιπλέον ενυδάτωση, συμπληρώστε την κούρα με ένα πλούσιο κρέμα moisturizer κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας».

THE BEAUTY TEAM