Η τάση «cream-skin» εγγυάται την πιο τέλεια επιδερμίδα από ποτέ

gunaika-omorfia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Θεωρείται από τους ειδικούς η νέα -και μακράν καλύτερη- τάση ομορφιάς για το 2020 και για πολλά χρόνια μετά. Όλα τα γιατί και πώς, εδώ.

Με στόχο ένα πιο υγιές, ομαλό και εντελώς φυσικό δέρμα, η κορεάτικη ομορφιά συνεχίζει να πρωταγωνιστεί και φέτος στις τάσεις, ξεπερνώντας τον εαυτό της. To glass-skin ανήκει στο παρελθόν. Ζήτω το cream-skin!

Η δερματολόγος Dr. Young-Woo Roh, διευθύντρια της Oracle Dermatology -του μεγαλύτερου δικτύου δερματολογικών κλινικών στην Ασία, με 33 σημεία παρουσίας μόνο στην Κορέα- εξηγεί: «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών έχουμε δει μια έκρηξη τάσεων ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας που δημιούργησε η λεγόμενη K-Beauty, με κυριότερη προτίμηση των απανταχού φανατικών του Instagram, την απόκτηση μιας επιδερμίδας η οποία δείχνει σαν γυαλί -τόσο πολύ διάφανο, ώστε να μπορείτε να δείτε την αντανάκλασή σας σε αυτό.  Αλλά το ζήτημα με το glass-skin είναι ότι απαιτεί πολλά βήματα ρουτίνας και αρκετά ειδικά προϊόντα για να επιτευχθεί. Επιπλέον, παρ’ όλα όσα λένε οι bloggers και οι κορεάτικες εταιρείες καλλυντικών, το δέρμα-γυαλί δεν προσφέρει φυσική όψη (είναι περισσότερο ψυχρή και ουδέτερη), ούτε ενδείκνυται για επιδερμίδες με τάση λιπαρότητας, μεγάλους πόρους, ακμή ή λίγες παραπάνω ρυτίδες».

 Η Dr. Roh, συνεχίζει:

«Οι ειδικοί της Oracle Dermatology σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα των δερματολόγων της Κορέας -και όχι μόνο-, έπειτα από μια σειρά μελετών την προηγούμενη χρονιά, κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: η αναζήτηση της τέλειας επιδερμίδας βρίσκεται πίσω από μια έννοια, η οποία δεν χρειάζεται 10 κινήσεις ρουτίνας και αντίστοιχο αριθμό προϊόντων (βλέπε glass-skin). Το τέλειο δέρμα επιτυγχάνεται με πολύ πιο φυσικό και υγιεινό τρόπο: εστίαση στην καθαριότητα, την ήπια απολέπιση και την βαθύτερη ενυδάτωση. Αντί για μια υπερβολικά διάφανη και περίτεχνα αστραφτερή όψη, κινηθείτε σε απλούστερους δρόμους που  βοηθούν την επιδερμίδα σας να νιώθει και να δείχνει ομαλή, μαλακή, φυσική, και πάνω απ’ όλα υγιής. Αυτό είναι το cream-skin».
 

Σύμφωνα με την Dr. Roh, τους τελευταίους μήνες στην Κορέα έχουν αναπτυχθεί ειδικές φόρμουλες από τα εργαστήρια μεγάλων εταιρειών καλλυντικών όπως οι Laneige και COSRX, οι οποίες στοχεύουν σε «υβριδικούς» συνδυασμούς ενυδατικής serum, κρέμας και τόνερ, εμπλουτισμένους με μικροσκοπικά σταγονίδια θαλασσινού νερού, μετάλλων από ηφαιστειακά πετρώματα, νιασιναμίδης, βιταμίνης C και υαλουρονικού οξέος. «Αυτές οι καινοτόμες φόρμουλες προϊόντων -τόσο σε συνέργεια συστατικών όσο και σε υφή-, εκτός από το γεγονός ότι παραλείπουν πολλά βήματα ρουτίνας που απαιτούσε η τάση glass-skin, επιπρόσθετα, χαρίζουν ένα πιο φυσικό και υγιές δέρμα, που  παραπέμπει σε κρεμώδες και αρκετά πιο καλυπτικό για ρυτίδες, ξηρότητα, ακμή, ακόμη και μαύρους κύκλους», τονίζει η δερματολόγος.

«Το φαινόμενο glass-skin που παρακολουθήσαμε σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις προηγούμενες δυο χρονιές, όπου εκατομμύρια εικόνες γυναικών μιμούνταν η μία την άλλη με μια όψη γυάλινη και ψεύτικη σαν Photoshop, ανήκει σε ένα ματαιόδοξο παρελθόν. Το cream-skin δεν είναι μια ακόμη πρόσκαιρη τάση ομορφιάς. Αποτελεί τον πιο εφικτό στόχο για μια επιδερμίδα πιο τέλεια και φυσική από ποτέ -όχι τα πρότυπα κάποιας άλλης», συμπληρώνει η Dr. Roh.