5 must κινήσεις για νέα πνοή στα μαλλιά σας εν όψει άνοιξης

mallia-gunaika-ksanthia
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Αδύναμα, θαμπά, σκληρά, σπασμένα, φριζαρισμένα; Όλες οι λύσεις αναγέννησης των ταλαιπωρημένων μαλλιών σας, εδώ.

Ο χειμώνας -φαινομενικά- τελειώνει, αλλά η ζημιά που έχουν υποστεί τα μαλλιά σας από από τον ξηρό αέρα και τις ψυχρές θερμοκρασίες του χειμώνα, παραμένει. «Κάθε γυναίκα έχει μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με τα μαλλιά της. Νιώθει αληθινά όμορφη και γεμάτη αυτοπεποίθηση όταν έχει λαμπερά μαλλιά, αναδεικνύοντας όχι μόνο την έξωθεν καλή μαρτυρία, όσο πρωτίστως, την εσωτερική υγεία της», λέει ο Dr. Keith Harley, ένας από τους πιο διάσημους επιστήμονες δερματολόγους-τριχολόγους και scalp specialists στις ΗΠΑ.

«Τα ωραία και υγιή μαλλιά δεν αναδεικνύουν μόνο τη  γοητεία κάθε γυναίκας, αλλά αποτελούν και ένδειξη γενικότερης ευεξίας. Τι όμως πρέπει να προσέχετε και πώς πρέπει να φροντίζετε τα μαλλιά σας προκειμένου να είναι υγιή και όμορφα μετά από μια πολύμηνη έκθεση στο ψυχρό, ξηρό και έντονα επιθετικό χειμώνα;». Ο Dr. Harley συμβουλεύει.

Βήμα #1, το σαμπουάν: Αρχικά, το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να ταιριάζει με τον τύπο των μαλλιών μας (λιπαρά μαλλιά, ξηρά μαλλιά, βαμμένα μαλλιά, κανονικά κλπ.). Επίσης, θα πρέπει να προσπαθήσετε να μην λούζεστε καθημερινά, καθώς απογυμνώνετε τα μαλλιά σας από τα φυσικά προστατευτικά έλαια. Η συχνότητα μέρα παρά μέρα για τα ξηρά μαλλιά, ή δύο φορές την εβδομάδα για τα πιο λιπαρά μαλλιά, είναι ιδανικές.

Βήμα #2, η κρέμα μαλλιών: Είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείτε conditioner κάθε φορά που λούζετε τα μαλλιά μας, καθώς θα τα κάνει να φαίνονται πιο λαμπερή και υγιή και θα βοηθήσει το χτένισμα. Εάν όμως έχετε λιπαρά μαλλιά, καλό θα ήταν να την αποφύγετε ή τουλάχιστον να μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό μαλλιών συχνά.

 Βήμα #3, η μάσκα μαλλιών: Όλοι οι κομμωτές συνιστούν την εβδομαδιαία χρήση της, καθώς βοηθά στην καταπολέμηση της ψαλίδας, ενώ παράλληλα αναδομεί και θρέφει τα μαλλιά σε βάθος.

Βήμα #4, το βούρτσισμα: Όσον αφορά στο χτένισμα των μαλλιών σας, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως καλό είναι να τα βουρτσίζετε όσο είναι βρεγμένα (αρκεί να θυμάστε πως πάντα ξεκινάτε από τις άκρες προς τις ρίζες, και να αποφύγετε τις βούρτσες με πυκνά δόντια -καθώς προκαλούν ψαλίδα-).

Βήμα #5, το τακτικό τριμάρισμα: «Δεν είναι υποχρεωτικό να επισκέπτεστε τον κομμωτή σας τακτικά για κούρεμα ή για μια δραστική αλλαγή της αγαπημένης σας κουπ. Το ελαφρύ τριμάρισμα των άκρων των μαλλιών σας μια φορά το μήνα, είναι η πιο ασφαλής μέθοδος για να απαλλαγείτε από την ψαλίδα και το ατίθασο φριζάρισμα. Έτσι, τα μαλλιά σας θα δείχνουν διαρκώς ανανεωμένα», συμβουλεύει ο Dr. Harley.

THE BEAUTY TEAM