Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνετε με τη μάσκαρα

makigiaz-gunaika-kapelo-blefarides-maskara
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Και πώς να τα διορθώσετε, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών.

Ποια δεν θέλει όμορφες, πλούσιες βλεφαρίδες, που στην πραγματικότητα είναι δικές της και 100% φυσικές; Μια καλή μάσκαρα είναι το κατάλληλο εργαλείο για να τις αποκτήσετε, αλλά αυτό δεν είναι πάντα και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. O Timothy MacKay, ένας από τους πιο γνωστούς makeup artists της Νέας Υόρκης και σύμβουλος μακιγιάζ στην εταιρεία MAC, λέει:

«Σίγουρα η μάσκαρα αποτελεί το “μαγικό ραβδάκι” που μπορεί να μεταμορφώσει το βλέμμα σας μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, αλλά για αληθινά εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ο τρόπος που την εφαρμόζετε παίζει σημαντικό ρόλο. Κάτι που σημαίνει πως εκτός από ένα καλό προϊόν, το οποίο προσφέρει πυκνές, μακριές και καμπυλωτές βλεφαρίδες, απαιτείται και σωστή τεχνική».

Ο MacKay εξηγεί τα 5 βασικά λάθη που κάνετε με την εφαρμογή της μάσκαρα και πώς να τα αποφύγετε.

Εξετάστε την υφή: Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί όταν απλώνετε μάσκαρα, αυτή σπάει και διαλύεται γεμίζοντας με μαύρη σκόνη όλο σας το πρόσωπο; «Ο βασικός ένοχος είναι οι παλιές, εύθρυπτες φόρμουλες που έχετε στη διάθεσή σας. Εάν βλέπετε ότι το προϊόν είναι κολλώδες ή ξεραμένο, σημαίνει πως έχουν περάσει οι τρεις μήνες αντοχής του και είναι για πέταμα», λέει ο MacKay.

 Ελέγξτε το βουρτσάκι: Όταν οι βλεφαρίδες σας δείχνουν σαν...αναμαλλιασμένες, σημαίνει ότι φταίει το βουρτσάκι. «Το σωστό “ραβδί”, άσχετα αν είναι ίσιο, παχύ, καμπυλωτό ή κωνικό, πρέπει να έχει τρίχες οι οποίες να απορροφούν σωστά το προϊόν και να το διανέμουν ισορροπημένα στις βλεφαρίδες», λέει ο makeup artist και συμβουλεύει: «Το βουρτσάκι της μάσκαρα πρέπει να καθαρίζεται σχολαστικά έπειτα από κάθε δυο ή τρεις φορές χρήσης, επειδή πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί εστία μικροβίων, καταστρέφονται τα “δόντια” του από το περίσσευμα προϊόντος που μένουν πάνω του. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να το ψεκάσετε με οινόπνευμα, να το σκουπίσετε καλά με ένα καθαρό χαρτομάντιλο και να το αφήσετε να στεγνώσει εντελώς πριν το ξαναβάλετε στο μπουκαλάκι του. Και ομοίως με τη μάσκαρα, κάθε τρεις περίπου μήνες, το βουρτσάκι χρειάζεται αλλαγή».

Μετριάστε την ποσότητα: Κάθε μάσκαρα είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε τόσο η υφή της φόρμουλας όσο και το βουρτσάκι του να παρέχουν την ακριβή ποσότητα που χρειάζεστε σε κάθε εφαρμογή. Συνήθως ένα ή δυο περάσματα αρκούν για να πετύχετε τον όγκο και το μήκος που επιθυμείτε. Επιπλέον εφαρμογή, πιθανώς να γεμίσει τις βλεφαρίδες σας με αντιαισθητικούς κόμπους.  

Ρυθμίστε την κίνηση: Για να αποκτήσετε βλεφαρίδες με έντονο όγκο, τέλειο διαχωρισμό και απεριόριστο μήκος, τo Νο1 μυστικό του MacKay είναι το εξής:

«Κρατήστε το βουρτσάκι κάθετα στη βάση της βλεφαρίδας, κυλήστε ομαλά και με σχετική πίεση προς τα έξω και πάνω ώστε να αγκαλιάσει κάθε τρίχα. Αμέσως μετά, περάστε μια ακόμη στρώση μάσκαρα εκτελώντας ελεγχόμενες κινήσεις ζιγκ-ζαγκ, καθώς οδηγείτε το βουρτσάκι προς τα πάνω».

Επιλέξτε υγεία: Μπορεί οι νέες φόρμουλες μάσκαρα να εγγυώνται πλούσιο όγκο και τεράστια καμπυλότητα ή μήκος, ωστόσο, οι πανέμορφες βλεφαρίδες ξεκινούν από μέσα. Ο ειδικός συμβουλεύει: «Διατηρείτε τις βλεφαρίδες σας δυνατές και υγιείς καθαρίζοντας προσεκτικά τα μάτια σας κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο, αφαιρώντας επιμελώς οποιαδήποτε ίχνη μακιγιάζ. Όταν η μάσκαρα μείνει στεγνή όλη νύχτα αποτελεί αφορμή για ανάπτυξη βλαβερών βακτηρίων, προκαλώντας γενικευμένες λοιμώξεις στην περιοχή των ματιών».

THE BEAUTY TEAM