Ο Donald Trump προτιμά το «Όσα παίρνει ο άνεμος» από τα «Παράσιτα»

gone-with-the-wind
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

«Κατανοητό, δεν ξέρει να διαβάζει» απάντησαν με καυστικό τρόπο οι διανομείς της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας του Bong Joon Ho.

Η ιστορική νίκη της τελευταίας ταινίας του Bong Joon Ho στα φετινά Όσκαρ φαίνεται πως δεν άρεσε στον Αμερικάνο πρόεδρο Donald Trump, ο οποίος αμφισβήτησε ευθέως το επίτευγμα σε πρόσφατη πολιτική συγκέντρωση του.

«Πόσο άσχημα ήταν τα βραβεία της Ακαδημίας» ρώτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ το ακροατήριο του στο Κολοράντο το βράδυ της Πέμπτης. «Ο νικητής ήταν μια ταινία από την Νότια Κορέα. Τι διάολε συνέβη; Έχουμε αρκετά προβλήματα με την Νότια Κορέα με το εμπόριο και πάνε και της δίνουν το βραβείο καλύτερης ταινίας της χρονιάς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αφού αναρωτήθηκε για το εάν το «Παράσιτα» ήταν όντως «καλή ταινία», ο Trump εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να «επιστρέψει», κατά κάποιο τρόπο, το «Όσα παίρνει ο άνεμος» με την Vivien Leigh και τον Clark Gable.

Το ιστορικό δράμα του Victor Fleming απέσπασε οχτώ βραβεία Όσκαρ το 1940, μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την αδιαμφισβήτητή καλλιτεχνική αξία της, η ταινία έχει επικριθεί για την απεικόνιση δουλείας και την χρήση ρατσιστικών εκφράσεων.

Οι δηλώσεις του Donald Trump σχολιάστηκαν από τους σινεφίλ χρήστες του διαδικτύου και όπως είναι λογικό δεν πέρασαν απαρατήρητες από την εταιρεία διανομής των «Παράσιτων», την Neon.

Σε ανάρτηση της στο Twitter η Νeon δήλωσε με καυστικό τρόπο πως τα σχόλια του Αμερικάνου προέδρου ήταν «κατανοητά, γιατί δεν ξέρει να διαβάζει».

Τα σχόλια από παράγοντες της βιομηχανίας κινηματογράφου δεν τέλειωσαν εκεί, αφού ο σκηνοθέτης Judd Apatow εκτίμησε σε ανάρτηση του πως η «επίθεση» του Donald Trump κατά της ταινίας του Bong Joon Hο έγινε επειδή «προτιμά την Βόρεια Κορέα».