Ο Kirk Douglas άφησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς

kirk-douglas Bart Sherkow
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Στόχος του ιδρύματος του εμβληματικού ηθοποιού είναι «να βοηθήσει αυτούς που δεν μπορούν να βοηθήσουν τους εαυτούς τους».

Ο Kirk Douglas άφησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, που εκτιμάται στα 61 εκατομμύρια δολάρια, σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο θρυλικός ηθοποιός, ο οποίος ήταν από τους τελευταίους της «Χρυσής Εποχής» του Χόλυγουντ, πέθανε πριν από λίγες εβδομάδες στην ηλικία των 103 ετών.

Σύμφωνα με άρθρο της Mirror, στην διαθήκη του ο Douglas άφησε 50 εκατομμύρια στο Douglas Foundation, την φιλανθρωπική οργάνωση που ίδρυσε ο ίδιος και που έχει στόχο «να βοηθήσει αυτούς που δεν μπορούν να βοηθήσουν τους εαυτούς τους».

Shutterstock / Everett Collection

Στο παρελθόν το ίδρυμα του ηθοποιού έχει χρηματοδοτήσει υποτροφίες για μειονότητες και άπορους φοιτητές στο St Lawrence University, την εβραϊκή συναγωγή Sinai Temple που περιλαμβάνει έναν παιδικό σταθμό, ένα εγκαταλελειμμένο σινεμά που λειτουργεί χώρος ζωντανών εκδηλώσεων, αλλά και το νοσοκομείο παίδων στο Λος Άντζελες.

Αναφορικά με την φιλανθρωπική δράση του πατέρα του, ο Michael Douglas είχε δηλώσει πως «για τον κόσμο, ήταν ένας θρύλος, ένας ηθοποιός της χρυσής εποχής των κινηματογραφικών ταινιών που χάρηκε τα χρυσά χρόνια του, ένας ανθρωπιστής του οποίου η δέσμευση στη δικαιοσύνη και στις υποθέσεις στις οποίες πίστευε τον μετέτρεψαν σε πρότυπο και πηγή έμπνευσης για όλους μας».

Shutterstock / Bart Sherkow

«Ο Kirk έζησε καλή ζωή και αφήνει μια κληρονομιά στον κινηματογράφου που θα κρατήσει για πολλές γενιές και μια ιστορία ως φιλάνθρωπος που δούλεψε για να βοηθήσει τον κόσμο και να φέρει ειρήνη στον πλανήτη» συμπλήρωσε ο Douglas.