Πόσα μυστικά βρίσκονται πίσω από τη φροντίδα των μακριών μαλλιών;

mallia-gunaika-ksanthia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Από το λούσιμο, το φορμάρισμα, το χτένισμα έως και την πρόληψη της ψαλίδας ή της τριχόπτωσης, όλες οι λύσεις εδώ.

Αν ρωτήσετε 10 γυναίκες για το αν θα ήθελαν να έχουν μακριά μαλλιά, οι 8 θα απαντήσουν αυθόρμητα «ναι», και αυτό όχι μόνο επειδή οι πλούσιες πλεξούδες αποτελούν εδώ και χιλιετηρίδες κλασικό πρότυπο θηλυκότητας, αλλά κυρίως λόγω της δυνατότητάς τους να χτενιστούν σε πολλά διαφορετικά στυλ. Όμως, αν το ξανασκέφτονταν καλά αυτές οι 8 στις 10 γυναίκες, ίσως και να βρίσκονταν μπροστά σε ένα μεγάλο καθημερινό μπελά.

Διαβάζουμε στον ιστότοπο που επιμελούνται οι ειδικοί της Schwarzkopf: «Για να αποτελούν ένα όμορφο πλεονέκτημα, τα μακριά μαλλιά χρειάζονται φροντίδα, φροντίδα και πάλι φροντίδα. Τα μακριά μαλλιά είναι υπέροχα. Όχι όμως και η ψαλίδα. Η ψαλίδα δεν μπορεί να αποφευχθεί εντελώς στα πολύ μακριά μαλλιά, αλλά μπορεί να περιοριστεί στο ελάχιστο με προσεκτική φροντίδα. Το σπάσιμο των μαλλιών είναι ακόμα ένας εχθρός των μακριών μαλλιών. Η ψαλίδα και το σπάσιμο είναι αποτέλεσμα της μηχανικής καταπόνησης, όπως η θερμότητα από το πιστολάκι και το συχνό βούρτσισμα και χτένισμα όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα».

 Εντούτοις, για χάρη των 8 από τις 10 γυναίκες που ...ψηφίζουν υπέρ των μακριών μαλλιών, οι ειδικοί αποκαλύπτουν τα μυστικά της καθημερινής φροντίδας των μακριών μαλλιών.

- Αποφεύγετε να στεγνώνετε τα μαλλιά καθημερινά με το πιστολάκι ή να τα ισιώνετε, χωρίς να βάζετε προηγουμένως τα κατάλληλα προϊόντα: Το ιδανικό θα ήταν να αφήνετε τα μαλλιά να στεγνώνουν μόνα τους και να χρησιμοποιείτε περιστασιακά ζεστά ρόλεϊ για να κάνετε κάποιο χτένισμα σε ιδιαίτερες περιστάσεις. Επίσης, προσπαθήστε να επιλέγετε συχνότερα τα πιο ελαφριά βοηθήματα styling, όπως κερί μαλλιών, κρέμα styling ή σπρέι μαλλιών για απαλότερο κράτημα.

- Μην πιάνετε τα μαλλιά σας σφιχτά σε αλογοουρά σε μόνιμη βάση: Αυτό καταπονεί τις ρίζες και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών.

- Δεν είναι απαραίτητο να βγάζετε τα προϊόντα styling από τα μαλλιά σας το βράδυ με έντονο βούρτσισμα και δυνατές κινήσεις: Αντίθετα, βγάλτε τα στο επόμενο λούσιμο. Είναι ευκολότερο και καλύτερο για τα μαλλιά σας.

- Η σωστή διατροφή είναι η βάση για δυνατά και όμορφα μαλλιά: Τα πιο ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά για υγιή μαλλιά είναι η βιταμίνη C, η βιοτίνη, η σιλικόνη, ο ψευδάργυρος και το φολικό  οξύ. Καλό είναι να τρώτε περισσότερα φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικά προϊόντα, κοτόπουλο και ψάρια ή να παίρνετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

THE BEAUTY TEAM