Winners: άλλο ένα στέκι για τους vegan (και μη) της Αθήνας

winners
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Η vegan φιλοσοφία που αφορά μια πιο ηθική και cruelty-free στάση ζωής, από τα ρούχα και τα καλλυντικά μέχρι το φαγητό, κερδίζει ολοένα και περισσότερο κόσμο. Γι’ αυτό και τα vegan και vegan-friendly στέκια ανοίγουν το ένα μετά το άλλο.

Τα vegan εστιατόρια της Αθήνας έχουν άλλη μια προσθήκη στη λίστα τους με το Winners, το οποίο ήρθε στην εστιατορική σκηνή της πόλης με την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Niki Athens, αν και λειτουργεί ανεξάρτητα από αυτό, στο κέντρο της Αθήνας, στο ισόγειο ενός από τα πιο παλιά ξενοδοχεία της πρωτεύουσας.

Το Winners αποτελεί εγχείρημα του Άλκη Μιχαήλ, ο οποίος έπειτα από ταξίδια και σπουδές στο εξωτερικό επέστρεψε με την επιθυμία του vegan εστιατορίου, ενώ στην κουζίνα του βρίσκουμε και την Ασημίνα Ουστάλλι, περσινή παίκτρια του δημοφιλούς διαγωνισμού μαγειρικής Master Chef.

Το αποτέλεσμα αυτού του εγχειρήματος είναι ένα μενού vegan πάντα φιλοσοφίας, δηλαδή χωρίς τη χρήση ζωικών τροφίμων, με βιολογικές πρώτες ύλες και πολλές εμπνευσμένες ιδέες που θα μας κρατήσουν χορτάτους και ικανοποιημένους από το πρωί.

Μερικές από τις επιλογές του είναι η σαλάτα με λαχανίδα, αβοκάντο και ταχίνι, οι τηγανίτες καλαμποκιού με πουρέ αβοκάντο, τα mac’n’cheese με μπέικον καρύδας και τυρί από καρύδια και αμύγδαλο, η κολοκυθόσουπα, τo cheeseburger με vegan μπιφτέκι Beyond Meat, τα καυτερά κεφτεδάκια από shriracha και πολλές ακόμη εμπνευσμένες προτάσεις, που παραμένουν και νόστιμες και υγιεινές.

Οι λάτρεις του γλυκού έχετε επίσης περίτεχνες και ιδιαίτερες επιλογές χωρίς ζωικά να δοκιμάσετε, όπως brownies με γλυκοπατάτα και χουρμάδες, αλλά και ωμό τσιζκέικ με μούρα acai, μπανάνα, τυρί κρέμα από κάσιους και καρύδα. Φυσικά, δεν λείπουν οι επιλογές σε φυσικά κρασιά από Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία και υπόλοιπη Ευρώπη, vegan και gluten free μπίρες και σπιτικά ροφήματα ευεξίας όπως ο latte με παντζάρι, τζίντζερ, χουρμάδες και γάλα αμυγδάλου.

Info
Winners
Νίκης 27, Σύνταγμα
210 3220916
ανοιχτό Τρίτη με Κυριακή