James Mangold στο τιμόνι του «Indiana Jones 5»

James-mangold Cineberg
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ο Steven Spielberg θέλει να δώσει την ευκαιρία σε νέους σκηνοθέτες που θα προσφέρουν μια φρέσκια ματιά στο κινηματογραφικό franchise.

Ο Harrison Ford πρόσφατα αποκάλυψε πως τα γυρίσματα της πέμπτης ταινίας του Indiana Jones θα ξεκινήσουν άμεσα, όμως σύμφωνα με άρθρο του Variety ο χολιγουντιανός αστέρας δεν θα λάβει σκηνοθετικές οδηγίες από τον Steven Spielberg τελικά, αλλά τον James Mangold.

Σύμφωνα με το άρθρο δεν υπάρχει τίποτα επίσημο για την ώρα, πέραν του ότι ο Mangold βρίσκεται σε συζητήσεις για να αναλάβει την σκηνοθεσία της νέας ταινίας. Οι πηγές του Variety τονίζουν πως δεν ήταν εύκολη απόφαση για τον Spielberg να αποσυρθεί από την σκηνοθεσία του Indiana Jones, όμως θέλει να δώσει ευκαιρίες σε ανερχόμενους σκηνοθέτες οι οποίοι με την σειρά τους θα προσφέρουν μια φρέσκια ματιά στο franchise.

Shutterstock / Denis Shumov

Παραμένει άγνωστο εάν και κατά πόσο η αλλαγή σκηνοθέτη θα επηρεάσει την παραγωγή και κυκλοφορία της ταινίας, η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο του 2021. Προς το παρόν ο μόνος που έχει επιβεβαιώσει την συμμετοχή του στην ταινία είναι ο Harrison Ford.