Μένουμε σπίτι και κάνουμε beauté στο μπάνιο μας

gunaika-mpanio-omorfia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Εκμεταλλευτείτε την παραμονή στο σπίτι και δείτε την ομορφιά σας να αναγεννιέται με αυτές τις συμβουλές.

Τα υπέροχα αρώματα που μυρίζετε, τα όμορφα χρώματα που βλέπετε και η αίσθηση φρέσκιας πνοής που αισθάνεστε σε κάθε βήμα στην πρωινή βόλτα στο πάρκο παρέα με το σκύλο σας, ή μόνη -ακολουθώντας πιστά την καθιερωμένη ρουτίνα τρεξίματος μερικών χιλιομέτρων, που σας χαρίζει ευεξία, ενέργεια και καύση θερμίδων- σηματοδοτεί την εποχή της αναγέννησης και της αναζωογόνησης της φύσης. Ναι, η άνοιξη απέχει μια μόνο ανάσα μακριά. Και αυτή είναι η τέλεια στιγμή να βιώσετε την ανανέωση ακόμη και στο ίδιο σας το δέρμα. «Όπως ακριβώς όλα ανθίζουν γύρω σας λόγω του ερχομού της άνοιξης, έτσι πρέπει να συμβεί και με το δέρμα σας. Η επανάκτηση της χαμένης ενέργειας, η αύξηση της ελαστικότητας, η απομάκρυνση των τοξινών και η ταχύτερη αναζωογόνηση των μηχανισμών αντιγήρανσης που εκτελούν τα κύτταρα της επιδερμίδας σας, μπορούν να συμβούν μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Μέσα στο μπάνιο σας», λέει η Angela Caglia, μια από τις πιο δημοφιλείς αισθητικούς του Χόλιγουντ, ιδιοκτήτρια του Skin Spa στο Λος Άντζελες, και κορυφαία instagram influencer για το 2019.

Για να εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα λίγα Σαββατοκύριακα που μένουν μέχρι να μπει η άνοιξη για τα καλά, και να την υποδεχθείτε με ένα δέρμα πλήρως ανανεωμένο και νεανικό -σαν ολάνθιστο λουλούδι- η Caglia συμβουλεύει: «Μπείτε στο μπάνιο σας, κλείστε την πόρτα, και αφιερώστε μισή ώρα στον εαυτό σας. Μπορείτε, εάν θέλετε, να ανάψετε ένα σωρό αρωματικά κεριά, ή να συνοδεύσετε αυτή την κούρα με απαλή μουσική που αγαπάτε. Όμως, πάνω απ’ όλα, ρυθμίστε τη ρουτίνα σας κατάλληλα με βάση αυτές τις τέσσερις απαραίτητες κινήσεις».  

Βήμα #1, το αντιοξειδωτικό ρόφημα: «Λένε πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, και δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε το πιο αναζωογονητικό weekend της ζωής σας είναι να απολαύσετε ένα ρόφημα που θα αποτοξινώσει τον οργανισμό και θα τονώσει την επιδερμίδα. Καλύτερη ιδέα είναι ένα αντιοξειδωτικό smoothie φρέσκων φρούτων και λαχανικών εποχής, ώστε να θρέψετε το δέρμα σας από μέσα προς τα έξω, με βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες», λέει η ειδικός.

 Βήμα #2, η ώρα του «bath bomb»: Μετά την τόνωση της ομορφιάς εκ των έσω, ακολουθεί η τόνωση της επιφάνειας της επιδερμίδας. Και για να το πετύχετε με τον πλέον απολαυστικό και χαλαρωτικό τρόπο, θα χρειαστεί να μπείτε στο μπάνιο, το οποίο θα έχετε γεμίσει με νερό στη θερμοκρασία του σώματος. Ρίξτε μερικές σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και απλώστε άλατα μπάνιου -προτιμότερα τα άλατα Epsom, τα οποία βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και μειώνουν τα επίπεδα φλεγμονής- και βυθιστείτε εκεί μέσα για 20 λεπτά.

Βήμα #3: το κατάλληλο timing για μία μάσκα προσώπου: Κατά τη διάρκεια αυτού του θεραπευτικού και αναζωογονητικού μπάνιου, απλώστε μια sheet mask στο πρόσωπο. «Όσο το σώμα σας θα χαλαρώνει, η επιδερμίδα του προσώπου θα ενυδατώνεται και θα θρέφεται χάρη στα πλούσια συστατικά της μάσκας», συμβουλεύει η Caglia, και προσθέτει: «Από όλες τις έτοιμες μάσκες, εμπιστευθείτε περισσότερο τις sheet masks -ένα από τα πιο δημοφιλή και όπως φαίνεται, επιτυχημένα skincare trends των τελευταίων ετών-, επειδή περιέχουν πολύτιμα και θρεπτικά για την επιδερμίδα συστατικά, που θεωρούνται ιδανικά για κάθε τύπο δέρματος».

Βήμα #4: το τελικό «κόλπο» για τέλεια ενυδάτωση: Αφού ολοκληρώσετε το απολαυστικό τελετουργικό ομορφιάς στην μπανιέρα, και πριν στεγνώσετε την επιδερμίδα σας με την πετσέτα, εφαρμόστε μία ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο και ένα body lotion με αγνά συστατικά σε όλο το σώμα. «Αν αισθάνεστε το δέρμα σας ξηρό κατά τόπους, το φυτικό έλαιο αμυγδάλου που είναι πλούσιο σε βιταμίνες, θα το ενυδατώσει σε βάθος και θα το θρέψει. Αλλά σε κάθε περίπτωση, φροντίστε να εφαρμόσετε την ενυδατική κρέμα όσο είναι ακόμη το δέρμα νωπό, έτσι ώστε να “κλειδώσετε” την υγρασία βαθύτερα, κάνοντάς το περισσότερο λείο και απαλό, σαν ένα λουλούδι που μόλις ανθίζει», λέει η Caglia.

THE BEAUTY TEAM