5 ασυναγώνιστα μυστικά ομορφιάς κατευθείαν από τα κόκκινα χαλιά

Jessica-chastain
ΤΡΙΤΗ, 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Δυο σούπερ σταρ του μακιγιάζ αποκαλύπτουν τις συμβουλές που μοιράζονται με τις διάσημες πελάτισσές τους.

Ο Sir John -αποκλειστικός makeup artist της τραγουδίστριας Beyoncé του top model Joan Smalls- και η Mary Greenwell -η σύμβουλος ομορφιάς πίσω από τη λάμψη ηθοποιών όπως η Cate Blanchett και η Jessica Chastain- μοιράζονται πέντε από τα πιο έξυπνα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν μια εικόνα τελειότητας.

«Υπάρχουν δυο βασικά κριτήρια για να αποκτήσετε μια όψη εφάμιλλη των celebrities την ώρα που παρελαύνουν στα κόκκινα χαλιά, αστράφτοντας πιο δυνατά και από τα φλας των φωτογραφικών μηχανών: φυσικότητα και υψηλή διάρκεια του μακιγιάζ», λέει ο Sir John σε συνέντευξή του στη βρετανική Vogue. «Και για να επιτευχθεί αυτό υπάρχει μια συγκεκριμένη ρουτίνα, η οποία αποτελείται από πέντε απαραίτητα βήματα», προσθέτει και τα αναλύει:  

Λάμψτε από μέσα προς τα έξω: «Η υπερ-ενυδάτωση της επιδερμίδας πριν απλώσετε οποιοδήποτε προϊόν μακιγιάζ πάνω της, είναι κάτι που βοηθά στην τόνωση της φωτεινότητας και την καλύτερη εφαρμογή του foundation. Χρησιμοποιήστε μια μάσκα προσώπου που περιέχει έλαιο jojoba, αβοκάντο, βούτυρο καριτέ και βιταμίνη Ε, την οποία θα αφήσετε για 20 λεπτά. Μόλις ξεπλύνετε, εφαρμόστε έναν ελαφρύ ορό», συμβουλεύει ο Sir John.

 Παίξτε με τις υφές: Στην ίδια συνέντευξη, η Mary Greenwell λέει: «Βεβαιωθείτε ότι πάνω από την κρεμώδη βάση θα απλώσετε και μια πινελιά πούδρας, με σκοπό να δημιουργήσετε μια επιδερμίδα που θα λάμπει αλλά δεν θα γυαλίζει. Ο ίδιος κανόνας ισχύει για το foundation, το ρουζ, το highlighter, όπως και το μακιγιάζ των ματιών».

Ξεκινήστε από τα μάτια και τελειώστε ξανά εκεί: Η σειρά με την οποία πρέπει να εφαρμόζεται το μακιγιάζ συχνά φέρνει σε αμηχανία κάθε γυναίκα, αλλά σύμφωνα με την Greenwell, τα σωστά βήματα είναι τα εξής: αφού έχετε ολοκληρώσει την ενυδάτωση της επιδερμίδας, ξεκινήστε το μακιγιάζ από τα φρύδια και μετά στα βλέφαρα. Ακολουθεί η βάση, το concealer και το highlighter. Τέλος, ρουζ, κραγιόν και μια στρώση μάσκαρα στις βλεφαρίδες».  

Ταιριάξτε τις αποχρώσεις κατάλληλα: «Όσο πιο κοντά στον φυσικό τόνο της επιδερμίδας σας, τόσο πιο καλαίσθητο είναι το αποτέλεσμα της εικόνας σας», τονίζει ο John. «Και για να είναι το μακιγιάζ σας μια αληθινή επέκταση του εαυτού σας χωρίς να μοιάζετε ότι φοράτε “μάσκα”, δοκιμάστε τις τρεις πιο κοντινές αποχρώσεις στο σαγόνι -εκείνη που είναι πιο κοντά στην απόχρωση του δέρματός σου και είναι σχεδόν αόρατη είναι η ιδανική για εσάς. Σε κάθε περίπτωση μην απλώνετε το foundation παντού. Ελάχιστη ποσότητα στο μέτωπο, τα ζυγωματικά, τη μύτη, το πιγούνι και το λαιμό, αρκούν.

Μην υποτιμάτε τη δύναμη των φρυδιών σας: «Τα έντονα φρύδια προσθέτουν έντονη δυναμική στο βλέμμα αλλά και την συνολική εικόνα του προσώπου», λέει η Greenwell, και συμβουλεύει: «Αν οι τρίχες των φρυδιών σας είναι αραιές, χρησιμοποιείστε ένα μολύβι ή την ειδική σκιά φρυδιών ώστε να γεμίσετε τα κενά. Στις καστανές, η ιδανική απόχρωση των φρυδιών είναι δυο τόνους ανοιχτότερη από το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Αντίθετα, αν τα μαλλιά σας είναι ξανθά, τα φρύδια θα πρέπει να τονιστούν με μια απόχρωση δύο τόνους σκουρότερη για να αναβαθμιστεί η συνολική εικόνα της επιδερμίδας του προσώπου. Σε κάθε περίπτωση η ανοιχτή καφέ απόχρωση είναι η πιο ασφαλής χρωματική επιλογή».

THE BEAUTY TEAM