Αναβλήθηκε η πρεμιέρα του «No Time To Die» λόγω κορωνοϊού

James-bond-no-time-to-die
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Η νέα ταινία του James Bond τελικά θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον προσεχή Νοέμβριο.

Η πρεμιέρα της 25ης ταινίας James Bond, το «No Time To Die» που σκηνοθέτησε ο Cary Joji Fukunaga, αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο. Η ανακοίνωση έγινε μέσω του επίσημου λογαριασμού της ταινίας στο Twitter. Το «No Time To Die» θα αποτελεί την τελευταία ταινία με τον Daniel Craig στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Δίπλα του εμφανίζονται μεταξύ άλλων οι Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Ben Whishaw και Naomie Harris.

«Οι MGM, Universal και παραγωγοί του Bond, Michael G. Wilson και Barbara Broccoli, ανακοίνωσαν σήμερα μετά από προσεκτική εξέταση και διεξοδική αξιολόγηση της παγκόσμιας αγοράς κινηματογράφου, να αναβληθεί η κυκλοφορία του “No Time To Die” για τον Νοέμβριο του 2020» αναφέρει το μήνυμα.

Έτσι λοιπόν η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στην Μεγάλη Βρετανία στις 12 Νοεμβρίου και στην συνέχεια θα προβληθεί στις αμερικάνικες αίθουσες στις 25 Νοεμβρίου. Δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα η ημερομηνία εξόδου στην Ελλάδα.

YouTube

Η ανακοίνωση για την αναβολή της πρεμιέρας ήρθε δύο μέρες μετά την αντίστοιχη απαίτηση οπαδών του franchise μέσω της ιστοσελίδας HI6-HQ.com. «Με τον κορωνοϊό να πλησιάζει το επίπεδο πανδημίας, ήρθε η ώρα να μπει η δημόσια υγεία πάνω από τον προγραμματισμό marketing και το κόστος ακύρωσης δημόσιων εκδηλώσεων» αναφέρει η ανοιχτή επιστολή.

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του Hollywood Reporter, η έξαρση του νέου κορωνοϊού ενδέχεται να έχει δραματικές επιπτώσεις στην βιομηχανία κινηματογράφου, με τις απώλειες εσόδων να εκτιμώνται στα πέντε δισεκατομμύρια δολάρια.

Shutterstock / lapandr

Χιλιάδες κινηματογραφικές αίθουσες έχουν ήδη κλείσει στην Κίνα, ενώ η πτώση στην πώληση εισιτηρίων σε Ιταλία και Νότια Κορέα είναι αισθητές. Παρόλα αυτά, το άρθρο συμπληρώνει πως υπάρχουν και πιο αισιόδοξες προβλέψεις, καθώς τις τελευταίες μέρες έχει μειωθεί ο αριθμός νέων κρουσμάτων στην Κίνα.