Πώς θα γίνετε η καλύτερη...master chef της ομορφιάς σας

maska-omorfias-gunaika-derma
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Στη κουζίνα ολοταχώς! Εκεί μέσα κρύβεται ένας πραγματικός θησαυρός φυσικών καλλυντικών. Οι σωστές συνταγές, εδώ.

«Εδώ και χιλιετηρίδες, όλες οι οδηγίες ομορφιάς και νεότητας λένε πως ό,τι υγιεινό βάζετε στο στομάχι σας, μπορείτε να το απλώσετε και στο δέρμα σας αποκτώντας πολύ πιο άμεσα οφέλη λάμψης, αντιγήρανσης και θεραπείας», λέει η Meghan Telpner, διατροφολόγος, beauty coach και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων αυτοσχέδιων συνταγών ομορφιάς.

Η ίδια, μέσα από μια πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram, προτείνει τις 6 πιο αποτελεσματικές συνταγές κατά της ακμής, των ρυτίδων και της θαμπής όψης της επιδερμίδας, με τα πιο απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα.

Κομπρέσες με μαρούλι κατά της ακμής: Το μαρούλι ανακουφίζει από τα εγκαύματα, αλλά παράλληλα είναι και εξαιρετικά ευεργετικό στα δέρματα  που παρουσιάζουν ακμή. Απομακρύνει με ήπιο τρόπο τη λιπαρότητα, το επιφανειακό σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, ενώ παράλληλα ηρεμεί τα νεύρα του προσώπου. Η Telpner δίνει τη συνταγή: «Κόψτε τους μίσχους και τα φύλλα από ένα όσο το δυνατόν πιο φρέσκο μαρούλι και βράστε τα σε ανάλατο νερό. Στη συνέχεια παίρνετε ένα τουλπάνι ή επίδεσμο και τοποθετείτε μέσα σε αυτό το βρασμένο μαρούλι δημιουργώντας ζεστές κομπρέσες, τις οποίες επιθέτετε για λίγη ώρα σε όλο το πρόσωπο. Στο τέλος ξεπλένετε με κρύο νερό και σκουπίζεστε απαλά».

Μάσκα αναδόμησης με καρότο: Το καρότο, η μεγαλύτερη πηγή β-καροτίνης, προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία και το καθαρίζει αποτελεσματικά. Για να παρασκευάσετε μια μάσκα που είναι ιδανική για κάθε τύπο δέρματος, ανακατεύετε το χυμό δύο καρότων με τρεις κουταλιές της σούπας ανθόγαλα και μια κουταλιά λιναρόσπορους. Αφήνετε τη μάσκα στο πρόσωπο για 20 λεπτά και ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

 Μάσκα για τα μαύρα στίγματα με πράσο: «Για τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα η μάσκα από πράσο και φρέσκο γάλα αποτελεί μια ιδιαίτερα αποτελεσματική κούρα», λέει η Telpner, και εξηγεί τη συνταγή: «Πολτοποιήστε το άσπρο μέρος ενός πράσου μαζί με φρέσκο γάλα και αμέσως απλώστε το στο πρόσωπο για 10 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό».

Μάσκα αντιγήρανσης με φρέσκια ντομάτα: «Απλά, κόψτε μια ώριμη ντομάτα και απλώστε τη απευθείας στο πρόσωπο και ιδιαίτερα στο μέτωπο, κοντά στα μάτια και γύρω από τα χείλη. Την αφήνετε να δράσει για λίγα λεπτά και την αφαιρείτε με κρύο νερό. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει», συμβουλεύει η ειδικός.

Λοσιόν μαϊντανού: Αν έχετε πανάδες ή μαύρα στίγματα, δοκιμάστε αυτή τη σπιτική λοσιόν και θα διαπιστώσετε αληθινά θαύματα: Βράστε μισό λίτρο νερού, κατεβάστε το από τη φωτιά και ρίξτε μέσα δύο ματσάκια μαϊντανού. Αφήνετε να περάσουν μερικά λεπτά και ύστερα αφαιρείτε το μαϊντανό με μια τρυπητή κουτάλα. Μόλις το νερό κρυώσει, χρησιμοποιήστε το για πλύσεις σε όλο το πρόσωπο, εκτελώντας ήπιες μαλάξεις στα προβληματικά σημεία.

Δροσερό γαλάκτωμα με αγγούρι: Μια υπέροχη συνταγή για ντεμακιγιάζ που προτείνει η Telpner, την οποία μπορείτε να παρασκευάσετε και να την διατηρήσετε για αρκετές μέρες στο ψυγείο: Βράστε μια χούφτα ωμά αμύγδαλα ώστε να μπορείτε να τα ξεφλουδίσετε εύκολα, και έπειτα αλέστε τα στο μίξερ προσθέτοντας ένα μικρό αγγούρι με τη φλούδα του, δυο σταγόνες καθαρού οινοπνεύματος και δυο μεγάλες κουταλιές ροδόνερου. Σουρώστε το μείγμα και στύψτε το καλά με ένα τουλπάνι, τοποθετώντας το τελικό προϊόν του στραγγίσματος σε ένα μικρό βαζάκι. «Απλώστε σε όλο το δέρμα με τη βοήθεια ενός κομματιού από βαμβάκι κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο. Απ’ τη μια θα έχετε ένα τέλειο προϊόν καθαρισμού και απ’ την άλλη θα νιώσετε μια πρωτόγνωρη αίσθηση σύσφιξης και ανανέωσης της επιδερμίδας σας», λέει η beauty coach.

ΤΗΕ ΒΕAUTY TEAM