Η ιδανική πρωινή ρουτίνα για ένα αψεγάδιαστο δέρμα

gunaika-krebati-xamogelo-omorfia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει, λέει ο γνωμικό. Γι’ αυτό, ανατρέψτε την κακή εικόνα του εαυτού σας με αυτά τα 5 απλά βήματα.

Ο κανόνας λέει ότι η επιδερμίδα διορθώνει τις βλάβες της και χτίζει τις αντοχές της κατά τη διάρκεια ενός καλού νυχτερινού ύπνου. Οι ειδικοί επίσης συμβουλεύουν πώς μια βραδινή ρουτίνα περιποίησης είναι ο καλύτερος σύμμαχος της λάμψης και της αντιγήρανσης της επιδερμίδας. Αλλά εάν μερικές νύχτες τις βγάζετε άυπνες στριφογυρίζοντας στο κρεβάτι ή επιστρέφετε πολύ αργά στο σπίτι και δεν προλαβαίνετε να ακολουθήσετε μια πλήρη ρουτίνα, τι βλέπετε το επόμενο πρωί στον καθρέφτη σας; Μαύρους κύκλους, πρήξιμο, θαμπή όψη, άτονο βλέμμα, τραχιά επιδερμίδα, αφυδάτωση, κατακράτηση υγρών, σπυράκια και άλλα πολλά, που δεν φαντάζεστε πόσο χειρότερα μπορεί να είναι για την υγείας σας γενικότερα. Η Lina Cameron, μια δημοφιλής Βρετανίδα makeup artist και natural beauty coach, εξηγεί: «Ο κακός ύπνος, όπως φυσικά και η συστηματική έλλειψή του εξαιτίας του τρόπου ζωής, δεν επηρεάζει αρνητικά μόνο την πρωινή σας όψη αλλά οδηγεί σταδιακά και σε ένα πλήθος ψυχοσωματικών διαταραχών, όπως η κατάθλιψη, οι ορμονικές δυσλειτουργίες, η μείωση της ενέργειας και η αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος». Αλλά μια κατάλληλη πρωινή ρουτίνα, μπορεί να αντιστρέψει αυτές τις βλάβες. Η  Cameron τονίζει ότι μολονότι ο καλός ύπνος είναι αυτός που εξασφαλίζει μια υγιή και όμορφη επιδερμίδα, εντούτοις, εάν κάποιες μέρες δεν μπορείτε να τον εξασφαλίσετε, δείτε τι πρέπει να κάνετε για να αντιστρέψετε τις φθορές και να έχετε ένα αξιοζήλευτο δέρμα και υψηλή ενέργεια.

 Το αντιοξειδωτικό ποτό: Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι χλιαρό προς ζεστό νερό, στο οποίο θα προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού και ένα κουταλάκι μέλι. «Το ζεστό νερό είναι γνωστό ότι βοηθά στην εξάτμιση των τοξινών και όταν συνδυάζεται με λεμόνι και μέλι, εμπλουτίζεται με πλήθος αντιοξειδωτικών –με κυρίαρχη τη  βιταμίνη C- που παρέχουν μια φυσική ασπίδα προστασίας απέναντι στις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες, βοηθώντας την επιδερμίδα σας να λάμψει στη στιγμή», λέει η beauty coach.

Υγιείς υδατάνθρακες και βιταμίνη Β: Συνεχίστε το πρωινό σας με μια  ομελέτα μαζί με σπόρους chia. «Τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν αυτές οι δυο τροφές, συνδυαστικά με τους σύνθετους υδατάνθρακες και το σύμπλεγμα βιταμινών Β που περιέχουν, βοηθούν τα κύτταρα να διατηρήσουν την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη. Επιπλέον, η βιοτίνη που βρίσκεται στα αυγά, θεωρείται από τους επιστήμονες ως βιταμίνη της ομορφιάς λόγω του ρόλου της στην ανάπτυξη νέων δερματικών ιστών και την επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης», τονίζει η Cameron.

Μασάζ προσώπου: Εκτελέστε ένα αργό, ήπιο και αναζωογονητικό μασάζ με τα δάχτυλά σας για 2 λεπτά ακολουθώντας κυκλικές κινήσεις, βοηθώντας την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος. «Όπως ισχύει και με την εξάσκηση του σώματος, η γυμναστική προσώπου ενισχύει την τόνωση των δερματικών μυών και στην οξυγόνωση της επιδερμίδας. Αυτό, οδηγεί σε σημαντική αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και στη βελτίωση της ελαστικότητας, της σφριγηλότητας και της νεανικής λάμψης στο πρόσωπο», λέει η ειδικός και προσθέτει: «Επιπλέον, η τόνωση των σχεδόν 50 μυών του προσώπου μέσω των ειδικών ασκήσεων, έχει ως αποτέλεσμα το περίφημο φυσικό λίφτινγκ. Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι μπορείτε να εκτελείτε αυτή τη ρουτίνα μέσα σε λίγα λεπτά μπροστά από τον καθρέφτη σας. Για καλύτερο αποτέλεσμα και μεγαλύτερη ευκολία στις κινήσεις των δαχτύλων, απλώστε σε όλο το πρόσωπο λίγες σταγόνες αντιγηραντικού ορού».

Ξεφορτωθείτε τα πρησμένα μάτια: Την ώρα που τρώτε το πρωινό σας φροντίστε να έχετε βάλει την κρέμα ματιών στον καταψύκτη. Μετά την ολοκλήρωση του μασάζ, απλώστε την κάτω και γύρω από τα μάτια –έως έξω, στο “πόδι της χήνας”-, με ήπιες κινήσεις και ταυτόχρονα μικρά χτυπηματάκια με τα δυο δάχτυλα.

Λουστείτε στα τριαντάφυλλα: Η πρωινή ρουτίνα ολοκληρώνεται με ένα ψέκασμα ροδόνερου σε όλο το πρόσωπο. «Το ανθόνερο τριαντάφυλλου ενυδατώνει, αφυπνίζει και θρέφει την κουρασμένη επιδερμίδα, διατηρώντας την ισορροπία του φυσικού pH. Επιπλέον, η περιεκτικότητα του ροδόνερου σε βιταμίνη C, συμβάλλει στην ενίσχυση της ελαστικότητας της επιδερμίδας, και χαρίζει ένα πλήθος αντιρυτιδικών και αντιγηραντικών ιδιοτήτων. Αμέσως μετά, απλώστε με κινήσεις μασάζ την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα», συμβουλεύει η Cameron.

ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM