Κοκκινίστε λίγο, άνοιξη είναι!

gunaika-kragion
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Αυτό είναι το πιο must have beauty trend της εποχής: κρεμώδες ρουζ. Όλα τα μυστικά για άψογη εφαρμογή, εδώ.

Με τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί ένα ρουζ στα μάγουλα, ειδικά τώρα που ήρθε η άνοιξη. «Είναι κάτι περισσότερο από μια έξτρα δήλωση φρεσκάδας και φωτεινότητας του μακιγιάζ σας. Το ρουζ, το οποίο φορέθηκε έντονα και σε κάθε χρωματική παραλλαγή (ροζ, κόκκινο, βιολετί, πορτοκαλί έως και κίτρινο) σε όλα τα fashion shows για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2020, σηματοδοτεί και μια ακόμη προσπάθεια να ενδυναμώσετε την ενυδατική προστασία του προσώπου σας -ειδικά όταν μιλάμε για τα κρεμώδη ρουζ», λέει η Hannah Murray, μια από τις πιο επιδραστικές makeup artists στο Instagram, με τις δουλειές της να έχουν αποκτήσει τεράστια φήμη χάρη στα εξώφυλλα που επιμελήθηκε για τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας και ομορφιάς του πλανήτη (βλέπε Vogue, Grazia, V, Numéro και άλλα).

«Τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχε η αντίληψη πως η εφαρμογή ρουζ ήταν ριψοκίνδυνη, καθώς το αποτέλεσμα πολλές φορές ήταν δυο αφύσικα κόκκινοι κύκλοι στα μάγουλα. Αλλά πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στις φόρμουλες των ρουζ από την εποχή που όλες χρησιμοποιούσαμε τα προϊόντα σε μορφή πούδρας.

Σήμερα, τα κρεμώδη ρουζ αποτελούν το πιο δυνατό χαρτί στο μακιγιάζ, μιας και η μόδα επιτάσσει πάνω από όλα ένα υγιές, λαμπερό δέρμα με μια φυσική απόχρωση στα μάγουλα, σαν να τα έχει χαϊδέψει ο ανοιξιάτικος ήλιος. «Τα κρεμώδη ρουζ είναι επίσης πολύ εύκολα στην εφαρμογή, έχουν αληθινά απαλή αίσθηση που δεν βαραίνει την επιδερμίδα, και το χρώμα τους έχει μεγαλύτερη διάρκεια από τις πούδρες», λέει η Murray και προσθέτει: «Για μένα, λίγο χρώμα στα μάγουλα με μια στρώση από κρεμώδες ρουζ είναι πάντα το κερασάκι στη τούρτα για ένα ολοκληρωμένο ανοιξιάτικο μακιγιάζ, επιλέγοντας με βάση το προσωπικό σας γούστο το πόσο έντονο ή απαλό θα είναι το “κοκκίνισμά”σας».

 Πώς να επιλέξετε το ιδανικό κρεμώδες ρουζ: Η makeup λέει πως ο τόνος του δέρματός σας είναι ο οδηγός. «Μολονότι το κοραλλί χρώμα ταιριάζει σε κάθε τύπο επιδερμίδας, εντούτοις, εάν έχετε πιο ανοιχτό τύπο επιδερμίδας και ανοιχτόχρωμα μαλλιά, επιλέξτε την ασφάλεια του απαλού ροζ ή κρύους μπεζ τόνους. Για μεσαίους τύπους δέρματος, επιλέξτε καλύτερα ροδακινί αποχρώσεις. Αν, τέλος, η επιδερμίδα σας είναι λίγο πιο σκούρα από τον τυπικό μεσογειακό τύπο, αφεθείτε στη μαγεία των κοκκινωπών, σομόν ή χρυσών αποχρώσεων, οι οποίες θα κάνουν το πρόσωπό σας να λάμψει. αποχρώσεις, που θα κάνουν το πρόσωπό σας να λάμψει».

Πώς να το εφαρμόσετε σωστά: Αντίθετα με την πεποίθηση ότι το ρουζ πρέπει να εφαρμόζεται κατά μήκος της γραμμής των ζυγωματικών έως κοντά στα αφτιά, η Murray συμβουλεύει: «Εφαρμόστε το κρεμώδες ρουζ με τα δάχτυλά σας ή με ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ ακριβώς επάνω στα μήλα, και αναμείξτε απαλά και προσεκτικά ώστε να αποφύγετε μια αφύσικη εμφάνιση του χρώματος. Προτιμήστε να τοποθετήσετε το κρεμώδες ρουζ πάνω από τη βάση μακιγιάζ και ποτέ μην εφαρμόσετε κάποιο άλλο ρουζ σε μορφή σκόνης. Θυμηθείτε ότι ο λόγος που χρησιμοποιείτε ένα κρεμώδες ρουζ είναι να για να πετύχετε ελαφρά γυαλιστερή και πιο λαμπερή επίδραση στα μάγουλά σας».

THE BEAUTY TEAM