«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» από τη Μόσχα στο Μέγαρο Αθηνών

romaios-kai-ioulieta @_Damir_YUSUPOV
ΤΡΙΤΗ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το Θέατρο Μπολσόι.

Η τραγική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας ενέπνευσε στον κορυφαίο ρώσο συνθέτη Σεργκέι Προκόφιεφ μια αριστουργηματική παρτιτούρα με έντονα κινηματογραφικές «εικόνες», που μαγεύει το διεθνές κοινό εδώ και πολλές δεκαετίες, είτε πρόκειται για το λεπτεπίλεπτο μουσικό θέμα της Ιουλιέτας είτε για τον δυσοίωνο «Χορό των Ιπποτών». Σε αυτή την υπέροχη μουσική καθώς και στο λιμπρέτο των Προκόφιεφ, Ραντλόφ και Πιοτρόφσκι βασίστηκε ο Αλεξέι Ρατμάνσκι για να δημιουργήσει για τα Μπαλέτα Μπολσόι μια χορογραφία γεμάτη δραματικότητα, αλλά σε κλασικό ύφος, η οποία ακολουθεί το πνεύμα του περίφημου έργου του Σαίξπηρ. Τους αιώνιους εραστές ενσαρκώνουν δύο από τα πιο λαμπρά αστέρια του διάσημου ρωσικού συγκροτήματος, η Εκατερίνα Κρισάνοβα και ο Βλαντισλάφ Λαντρατόφ. Μία ακόμη ευκαιρία για τους φίλους του χορού να απολαύσουν τους εξαίρετους χορευτές των Μπολσόι σε μια μεγάλη παράσταση, που μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα.

Η δορυφορική προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου Χορός στο Μέγαρο – The Bolshoi Ballet Live from Moscow, o oποίος πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια σύμπραξη που προσφέρει τη δυνατότητα σε χιλιάδες φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν εμβληματικά έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

Παρά τη θανάσιμη έχθρα που χωρίζει τις οικογένειές τους, η Ιουλιέτα, κόρη Καπουλέτου, και ο Ρωμαίος, γιος Μοντέγου, ερωτεύονται βαθιά. Όταν ο ξάδελφος του Ρωμαίου, Μερκούτιος, δολοφονείται από τον Τυβάλδο της αντίπαλης οικογένειας, ο Ρωμαίος αναγκάζεται να σκοτώσει, με τη σειρά του, τον δολοφόνο. Ανοίγει έτσι ένας κύκλος αιματηρής εκδίκησης, που θα κλείσει με το θάνατο του ερωτευμένου ζευγαριού.

Info
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 29 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα. Διάρκεια: 2 ώρες και 50 λεπτά (με δύο διαλείμματα). Τιμές εισιτηρίων 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ), 15 € (γενική είσοδος). Eισιτήρια 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα. Πληροφορίες 210 72 82 333.