Η τέλεια 7ήμερη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας

gunaika-mpanio
ΤΡΙΤΗ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Ανακαλύψτε την ιδανική μέθοδο για λαμπερότερα και πιο υγιή μαλλιά, από έναν master hair stylist.

Οι κορυφαίες celebrities έχουν βρει έναν μυστικό τρόπο να κυκλοφορούν με άψογα μαλλιά ακόμη και όταν δεν είναι υποχρεωμένες να περπατήσουν σε ένα κόκκινο χαλί. Ποιος είναι αυτός; Λέγεται Cesar DeLeon Ramirez και είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους και πολυβραβευμένους personal -hair- trainers στην παγκόσμια showbiz. Και σήμερα, αποκαλύπτει τις συμβουλές και τα κόλπα που δίνει στις πελάτισσές του (Christina Aguilera, Normani, Beyonce, Kylie Jenner, Kim Kardashian, Arianna Grande, Jennifer Lopez, Demi Lovato, Jennifer Hudson, Mariah Carey, Erika Jayne, Rita Ora, Karlie Kloss, Cara Delevingne, Emma Watson κλπ.).

«Όπως ακριβώς κάνετε με την κατάλληλη ρουτίνα που θα βοηθήσει την επιδερμίδα σας να λάμψει από μέσα προς τα έξω, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με την περιποίηση των μαλλιών. Η υιοθέτηση μιας εβδομαδιαίας ρουτίνας φροντίδας, η οποία εξασφαλίζει ότι τα μαλλιά σας θα πάρουν όλη τη θρέψη, την δύναμη και τα απαραίτητα συστατικά για να αντέχουν στις τεχνικές εργασίες του κομμωτηρίου, στις βαφές, στο καθημερινό styling, αλλά και στο στρες ή στους εξωτερικούς βλαπτικούς παράγοντες, είναι το ίδιο αναγκαία», λέει ο Ramirez, ο οποίος μέσα από το λογαριασμό του στο Instagram δίνει ένα εβδομαδιαίο πλάνο φροντίδας και περιποίησης, δίχως την ανάγκη συχνού λουσίματος ή προϊόντων και αξεσουάρ styling.

Κυριακή  βράδυ / Φυσικό ξεμπέρδεμα: «Τα μακριά και πυκνά μαλλιά μπορεί να μεταμορφωθούν σε ένα κουβάρι στο τέλος κάθε εβδομάδας, οπότε αυτή η ώρα είναι η πιο κατάλληλη για να τα βοηθήσετε να ξαναμπούν στον ...ίσιο δρόμο», λέει ο Ramirez και συνεχίζει: «Ανάλογα με τον τύπο και την κατάσταση των μαλλιών σας, χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ λάδι που θα απλώσετε με τα δάχτυλα για να ξεμπλοκάρετε τους μεγάλους κόμπους και να αποφύγετε το σπάσιμο, εκτελώντας ήπιες κινήσεις που ξεκινούν από τις άκρες και καταλήγουν στις ρίζες. Μετά, χρησιμοποιήστε μια μεγάλη χτένα με αραιά δόντια για να τα χτενίσετε ακολουθώντας αντίστροφη φορά -από τις ρίζες προς τις άκρες.

 Δευτέρα πρωί / Σαμπουάν και conditioner: Ξεκινήστε τη μέρα σας στο ντους επιλέγοντας ένα σαμπουάν με βάση τις ανάγκες του τριχωτού της κεφαλής σας. «Ιδανικά για κάθε τύπο μαλλιών θεωρούνται τα δερμο-προστατευτικά σαμπουάν με υαλουρονικό οξύ και αλόη, αλλά εάν έχετε πολύ εύθραυστα μαλλιά προτιμήστε κάποιο με επιπλέον πρωτεΐνες ρυζιού και τίλιο», συμβουλεύει ο ειδικός. «Ολοκληρώστε την ενίσχυση της φυσικής ενυδάτωσης των μαλλιών σας με ένα μαλακτικό που περιέχει εκχύλισμα ιβίσκου, πρωτεΐνη μεταξιού και προβιταμίνη Β5», προσθέτει.

Τρίτη πρωί / Styling και έξτρα φροντίδα με ελιξίριο λαδιού: «Εάν νιώθετε ανάγκη να φροντίσετε λίγο περισσότερο τη φόρμα των μαλλιών σας, αλλά ταυτόχρονα να χαρίσετε μια έξτρα δόση δύναμης στους θύλακες των τριχών σας, αυτή η μέρα είναι ιδανική. Για μαλλιά σαν να βγήκαν μόλις από το κομμωτήριο, απλώστε μια ανάλαφρη φόρμουλα με micro oils και σύμπλεγμα κερατίνης, την οποία ο Ramirez συμβουλεύει να εφαρμόσετε ως εξής: «Σε στεγνά μαλλιά, ρίξτε μερικές σταγόνες στην παλάμη σας και απλώστε ομοιόμορφα εκτελώντας ήπιες κινήσεις μασάζ ξεκινώντας από τις ρίζες και καταλήγοντας στις άκρες. Απλά, μη βγείτε στον ήλιο εάν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον 30 λεπτά μετά την εφαρμογή».

Τετάρτη βράδυ / Μάσκα με καρύδα: Ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών σας, μια εβδομαδιαία μάσκα είναι απαραίτητη για να δώσετε στις ρίζες και στο σώμα των τριχών την τροφή που τους αξίζει. Ο ειδικός δίνει την καλύτερη συνταγή: «Ζεστάνετε τρεις κουταλιές μέλι και ρίξτε τις σε ένα μπολάκι προσθέτοντας τρία κουταλάκια έλαιο καρύδας συν μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας ή μέντας. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε να δράσει για 15 λεπτά. Μετά, ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και δείτε αμέσως τα μαλλιά σας να είναι πιο λεία και δυνατά από ποτέ».

Πέμπτη πρωί / Σαμπουάν και conditioner: Επιτέλους, ήρθε η δεύτερη μέρα λουσίματος μέσα στη βδομάδα. «Εκτελέστε με ακρίβεια τις κινήσεις που ακολουθήσατε τη Δευτέρα το πρωί», τονίζει ο Ramirez.

Παρασκευή βράδυ / Free styling day: Μια στιγμή που θέλετε να δείχνετε όσο πιο εντυπωσιακή θέλετε, γι’ αυτό και ο hair expert προτείνει: «Επειδή τα μαλλιά σας έχουν πάρει σημαντική θωράκιση όσον αφορά στην θρέψη και την υγεία τους, απόψε το βράδυ έχετε το ελεύθερο να απλώσετε ό,τι νομίζετε πώς θα σας κάνει να νιώθετε ακαταμάχητες. Απλά, ελαχιστοποιήστε τη χρήση θερμαντικών συσκευών φορμαρίσματος και ισιώματος».

Σάββατο πρωί / Αποκατάσταση εκ βαθέων: Αν το επόμενο πρωί παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας είναι ξηρά, θαμπά ή υπερβολικά κατεστραμμένα, η παρακάτω φυσική θεραπεία που συστήνει ο Ramirez θα τα βοηθήσει να ξαναβρούν τον εαυτό τους. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μισό ποτήρι μπύρας, μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο χυμό αλόης. Αναμείξτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και απλώστε το μείγμα σε όλα τα μαλλιά από τις ρίζες έως τις άκρες, εκτελώντας απαλό μασάζ. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 20 λεπτά και κατόπιν ξεβγάλτε με μηλόξυδο. Αμέσως, ξεβγάλτε ξανά με χλιαρό νερό. «Αυτή η αυτοσχέδια κούρα, απ’ τη μια βοηθά στον βαθύ καθαρισμό των μαλλιών από υπολείμματα προϊόντων styling και απ’ την άλλη, ενισχύει την εξισορρόπηση του φυσιολογικού pH του τριχωτού της κεφαλής, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη λάμψη και πιο δυνατό όγκο στα μαλλιά», λέει ο hair expert.

THE BEAUTY TEAM