Το σωστό πλύσιμο χεριών θέλει τη μουσική του

xeria-sapouni-nero-plusimo
ΤΡΙΤΗ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Μια πρωτότυπη online εφαρμογή έχει στόχο να μας υπενθυμίζει πως πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας προσεκτικά και τακτικά.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού COVID19 έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην παγκόσμια κοινότητα, με πολλές δημόσιες εκδηλώσεις να ακυρώνονται και να αναβάλλονται. Στα πλαίσια περιορισμού της επιδημίας, πολλοί δημόσιοι οργανισμοί υγείας τονίζουν την σημασία της πρόληψης, όπως το συστηματικό πλύσιμο των χεριών.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του NHS, του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας, πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας με ζεστό νερό και σαπούνι για περίπου 20 δευτερόλεπτα – όσο περίπου χρειάζεται για να τραγουδήσει κανείς το «Happy Birthday».

Η ανακοίνωση της δημόσιας υπηρεσίας ενέπνευσε έναν έφηβο προγραμματιστή να δημιουργήσει μια διαδικτυακή πλατφόρμα που συνδυάζει τα γραφικά για το σωστό πλύσιμο των χεριών με την βάση δεδομένων των στίχων στο genius.com.

Εισάγοντας το όνομα ενός καλλιτέχνη και το τραγούδι στο WashYourLyrics.com, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους πρωτότυπες αφίσες ως υπενθύμιση. Δυστυχώς η πλατφόρμα δεν αναγνωρίζει ελληνικούς χαρακτήρες, οπότε (για την ώρα) η πλατφόρμα περιορίζεται σε καλλιτέχνες με ξένο στίχο.