Αβεβαιότητα και προβληματισμός για το Disney+

disneykai-streaming-smart-tv Ivan Marc
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Ο Bob Iger έχει βάλει στόχο να «συμμαζέψει» τις φιλόδοξες παραγωγές της πλατφόρμας streaming που πασχίζει να βρει μια ταυτότητα.

Η πλατφόρμα streaming της Disney, το Disney+, ξεκίνησε να λειτουργεί τον περασμένο Νοέμβριο με ιδιαίτερα φιλόδοξα σχέδια, όπως αποκλειστικά live-action ριμέικ και spin-off σειρές βασισμένες σε χαρακτήρες των Marvel, Lucasfilm, Pixar και Fox μεταξύ άλλων.

Παρά τον αρχικό ενθουσιασμό για τις νέες σειρές όπως το «The Mandalorian», η πλατφόρμα δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες της Disney και ο Bob Iger, ο οποίος πλέον έχει ρόλο εκτελεστικού προέδρου, έχει στόχο να «εξορθολογήσει» τον προγραμματισμό των παραγωγών.

Shutterstock / Ivan Marc

Σύμφωνα με ένα νέο άρθρο του Hollywood Reporter, μετά την ακύρωση της σειράς «Muppets» που σχεδίαζαν οι Adam Horowitz, Eddy Kitsis και Josh Gad, η Disney αποφάσισε να βάλει στην άκρη τα σχέδια της για μια νέα σειρά βασισμένη στο «Tron» από τον John Ridley, αλλά και την σειρά «Book of Enchantment» όπου θα πρωταγωνιστούσαν κλασικοί «κακοί» της Disney.

Το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά πως η Disney «έχει πάνω από 50 scripted εκπομπές και περίπου 50 unscripted εκπομπές υπό σχεδιασμό», κάτι το οποίο δυσχεραίνει τις προσπάθειες της εταιρείες να δημιουργήσει μια ξεχωριστή ταυτότητα στον χώρο του streaming, όπως αντίστοιχα έχουν Netflix, HBO και Amazon.

Shutterstock

Οι κατευθυντήριες πολιτικές της Disney για περιεχόμενο κατάλληλο για όλη την οικογένεια φαίνεται να έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα στο παρασκήνιο αλλά και αποχωρήσεις, με το Hollywood Reporter να φέρνει ως πιο πρόσφατο παράδειγμα την περίπτωση της rebooted σειράς «Lizzie McGuire».

Τον περασμένο Ιανουάριο η δημιουργός της σειράς Terri Minsky αποχώρησε από την παραγωγή λόγω «δημιουργικών διαφορών» με την Disney. Πιο συγκεκριμένα η Minsky ήθελε να αναπτύξει πιο δραματικές ιστορίες και θεματικές για την νέα σειρά, κάτι που βρήκε αντίθετη την Disney που επιζητούσε πιο ανάλαφρο περιεχόμενο.

Shutterstock

Παράλληλα με την αποχώρηση της Minsky, η πρωταγωνίστρια του «Lizzie McGuire», Hilary Duff, είχε ζητήσει δημόσια από την Disney να μεταφέρει την σειρά στην πλατφόρμα Hulu (όπως έκανε με το «High Fidelity» και το «Love, Simon»), αναδεικνύοντας τον προβληματισμό που υπάρχει με το branding του Disney+.