Πυρά στο φιλμ «Diana» από τον πρώην εραστή της πριγκίπισσας

pura-sto-film-diana-apo-ton-proin-erasti-tis-prigkipissas

Η Νaomi Watts στο ρόλο της πριγκίπισσας Nταϊάνα στο φιλμ «Diana» που θα προβληθεί στη Βρετανία στα τέλη Σεπτεμβρίου. Φωτογραφία: ΙΜDb.

ΤΡΙΤΗ, 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Ο πρώην εραστής της πριγκίπισσας Nταϊάνα, ο Hasnat Khan στρέφει τα βέλη του ενάντια στους συντελεστές του βιογραφικού δράματος «Diana», κατηγορώντας τους ότι βάσισαν το σενάριό τους σε κουτσομπολιά και ανυπόστατες φήμες.

Το πολυσυζητημένο νέο φιλμ του Oliver Hirschbiegel για την Nταϊάνα, με την Νaomi Watts, στον πρωταγωνιστικό ρόλο, έχει ήδη ξεσηκώσει αντιδράσεις, πριν καν βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Βρετανίας.

To βιογραφικό δράμα «Diana» ξεδιπλώνει το ειδύλλιο της πριγκίπισσας με τον διάσημο καρδιοχειρουργό Hasnat Khan που υποτίθεται ότι κράτησε από το 1995 έως το 1997. Ο Khan σε πρόσφατη συνέντευξή του στη Mail on Sunday, παραδέχτηκε ότι δεν είχε δει το φιλμ, παρά μόνο κάποια δημοσιευμένα χαρακτηριστικά καρέ, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να υποστηρίξει πως η πλοκή του έργου προήλθε: «από φίλους της Νταϊάνα που είχαν μιλήσει για μια σχέση για την οποία δεν γνώριζαν πολλά πράγματα και από κάποιους συγγενείς μου, οι οποίοι αντίστοιχα, δεν γνώριζαν. Είναι βασισμένη εξολοκλήρου σε υποθέσεις και κουτσομπολιό».

Τον ρόλο του Κhan υποδύεται ο Naveen Andrews, ενώ το σενάριο είναι βασισμένο στο μπεστ σέλερ της Kate Snell «Diana: her last love» που υποστηρίζει ότι η Nταϊάνα έκανε προσπάθειες να πείσει την οικογένεια του αγαπημένου της, να τους επιτρέψουν να παντρευτούν. «Μια από τις διασημότερες και ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο, ήλπιζε να πείσει την μητέρα του δρ. Κhan, ότι είναι η κατάλληλη γυναίκα για τον γιο της. Αν είχε επιτύχει, τα γεγονότα εκείνου του καλοκαιριού ίσως ήταν πολύ διαφορετικά…».

Από την πλευρά του, ο δρ. Κhan διάψευσε κατηγορηματικά την άποψη των παραγωγών του επίμαχου φιλμ, ότι έχουν αποσπάσει τη «σιωπηρή αποδοχή του», δηλώνοντας χωρίς περιστροφές: «είναι εντελώς ψέμα. Ποτέ μου δεν έδωσα οποιαδήποτε έγκριση».