Ακυρώσεις και αναβολές φεστιβάλ και πρεμιέρων σε όλο τον κόσμο

audience-band-crowd-live-stage-koino-sugkrotima-sunaulia-skini
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει δραματικές επιπτώσεις στον χώρο του θεάματος.

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού COVID19 έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και τεράστια αναστάτωση στον χώρο του θεάματος, με αποτέλεσμα πολλές προγραμματισμένες εκδηλώσεις, συναυλίες, φεστιβάλ και πρεμιέρες να ακυρωθούν ή να αναβληθούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην Ελλάδα η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση ανακοίνωσε την αναστολή όλων των εκδηλώσεών της, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τη δημόσια υγεία, όπως αντίστοιχα η Εθνική Λυρική Σκηνή​, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Πορεία, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, το Gazarte, ο Σταυρός του Νότου, το Half Note Jazz Club, το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μεταξύ άλλων.

Shutterstock

Σύμφωνα με τις αρχικές οδηγίες του υπουργείου Υγείας ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν εκδηλώσεις σε χώρους άνω των 1.000 ατόμων, όμως πολλοί μικρότεροι χώροι έχουν ακυρώσει προληπτικά προγραμματισμένες συναυλίες και events. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί αναβολές ή ακυρώσεις για τα μεγάλα φεστιβάλ του καλοκαιριού.

Το φεστιβάλ Coachella, όπου θα εμφανίζονταν οι Rage Against The Machine, έχει αναβληθεί για τον Οκτώβριο, ενώ οι διοργανωτές του SXSW ανακοίνωσαν πως το φεστιβάλ μουσικής και τεχνολογίας αναβάλλεται για φέτος. Επίσης αναβλήθηκαν τα Ultra Music Festival και Winter Music Conference στο Μαϊάμι, μεταξύ πολλών άλλων.

Shutterstock

Στην Ευρώπη ήδη ανακοινώθηκε πως το Tomorrowland Winter που ήταν προγραμματισμένο για τις 13 με 21 Μαρτίου στην Γαλλία ακυρώθηκε μετά την απαγόρευση των αρχών σε συγκεντρώσεις εσωτερικών χώρων με πάνω από 5.000 άτομα. Το C2C: Country to Country Festival που θα ξεκινούσε την Παρασκευή σε Μεγάλη Βρετανία και Ευρώπη αναβλήθηκε.

Αναφορικά με συναυλίες και περιοδείες, η LiveNation ανακοίνωσε πως διακόπτει άμεσα όλες τις προγραμματισμένες περιοδείες της, ενώ το Rock and Roll Hall of Fame αποφάσισε να αναβάλει την τελετή εισαγωγής για αργότερα μέσα στην χρονιά.

Οι BTS, Green Day, New Order, Bob Dylan και Slipknot ακύρωσαν εμφανίσεις σε ασιατικές χώρες, ενώ οι Pearl Jam, Justin Bieber, Billie Eilish μεταξύ πολλών άλλων ανέβαλαν τις συναυλίες τους στην Αμερική. Αντίστοιχα και οι Madonna, Carlos Santana, The Who και Iggy Pop έχουν ακυρώσει εμφανίσεις στην Ευρώπη.

Shutterstock / lapandr

Στον χώρο του κινηματογράφου έχουν ήδη επηρεαστεί πολλές παραγωγές, όπως τα γυρίσματα του «Επικίνδυνη αποστολή 7» με τον Tom Cruise και της βιογραφικής ταινίας για τον Elvis Presley, καθώς και οι πρεμιέρες των «No Time To Die», «Ένα ήσυχο μέρος 2», «Μαχητές των δρόμων 9» μεταξύ άλλων.

Το 19ο φεστιβάλ κινηματογράφου Tribeca ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί μεταξύ 15 και 26 Απριλίου, όμως οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως έχει αναβληθεί, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστή η νέα ημερομηνία έναρξης.