Ο κορωνοϊός θα προκαλέσει ζημιές 20 δισεκατομμυρίων στην βιομηχανία κινηματογράφου

kritikes-sinema
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Οι παραγωγές και πρεμιέρες πολλών μεγάλων κυκλοφοριών έχουν αναβληθεί προληπτικά λόγω της πανδημίας του COVID19.

Η πανδημία του κορωνοϊού αναμένεται να προκαλέσει ζημιές ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην βιομηχανία του κινηματογράφου. Πριν από λίγες εβδομάδες αναλυτές είχαν εκτιμήσει πως οι ζημιές θα ανέρθουν στα πέντε δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα όμως με άρθρο του Hollywood Reporter, οι εκτιμήσεις ανανεώθηκαν καθώς μέχρι στιγμής υπολογίζεται πως οι ζημιές του στούντιο έχουν ήδη ξεπεράσει τα επτά δισεκατομμύρια δολάρια και το ποσό αναμένεται να αυξηθεί.

Shutterstock

Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν παρθεί, οι πρεμιέρες ταινιών όπως το «No Time To Die» με τον Daniel Craig για τελευταία φορά στον ρόλο του James Bond και το «Ένα ήσυχο μέρος 2» με την Emily Blunt έχουν αναβληθεί. Ενδεικτικά η αναβολή φέρεται να έχει κοστίσει 50 εκατομμύρια δολάρια στους παραγωγούς του «007» και 30 εκατομμύρια δολάρια για το θρίλερ του John Krasinski.

Ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει επίσης τις πρεμιέρες μεγάλων παραγωγών όπως το live-action ριμέικ «Μουλάν», το «Μαχητές των δρόμων 9», το «The New Mutants» και το «Πίτερ Ράμπιτ: Ο λαγός το 'σκασε» μεταξύ άλλων. Με τις κινηματογραφικές αίθουσες να έχουν ήδη κλείσει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία, αλλά και την Κίνα, το πρόβλημα θα γίνει πιο έντονο.

Shutterstock / Alex Millauer

Αντίστοιχα όμως έχει παγώσει μέχρι νεωτέρας και η παραγωγή ταινιών και σειρών όπως τα «Επικίνδυνη αποστολή 7», «Stranger Things», «The Batman», «Jurassic Park: Dominion», «The Falcon and The Winter Soldier», «Atlanta» και «Riverdale».