Ένα αυτοσχέδιο λάδι που θωρακίζει την άμυνα της ξηρής επιδερμίδας από τους ιούς

elaia-omorfia-gunaika-derma
ΤΡΙΤΗ, 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Επειδή αυτός ο τύπος δέρματος είναι ο πιο ευάλωτος σε εισβολές μικροβίων και ιών, ακολουθήστε τη «συνταγή» των ειδικών στην ομορφιά.

Από τη στιγμή που θα γεννηθούμε και κάθε μέρα από εκεί και μετά, το δέρμα επιτελεί ένα έργο μεγάλης ζωτικής σημασίας για την υγεία, επειδή θωρακίζει τον οργανισμό από την ανεξέλεγκτη είσοδο μικροβίων, όπως και από κάθε άλλη απειλή που προκαλεί το εξωτερικό περιβάλλον (ήλιος, ρύπανση, κρύο, κλπ.).

«Και αν αυτό σημαίνει ότι το δέρμα θωρακίζει και από επιθέσεις ιών κάθε τύπου, ναι, ισχύει!», λέει η δερματολόγος Dr. Zainab Laftah, εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης British Skin Foundation, σε συνέντευξή της στον επιστημονικό ιστότοπο Medical News Today.

«Αρκεί αυτό το δέρμα να είναι υγιές. Και ακόμη πιο σημαντικό, να μην είναι ξηρό», τονίζει η ειδικός και εξηγεί: «Ανεξάρτητα από την φυσιολογική γήρανση, ο τρόπος ζωής της σύγχρονης γυναίκας οδηγεί την επιδερμίδα της σε πρόωρη γήρανση και αφυδάτωση, εξαιτίας της αλλοίωση του προστατευτικού φραγμού της επιδερμίδας. Εκτός από την διαρκή αίσθηση τραβήγματος, κνησμού και υπερευαισθησίας, αυτό το γεγονός καθιστά το δέρμα περισσότερο ευάλωτο σε λοιμώξεις και ιούς, εξαιτίας των μικρών σχισμών που εμφανίζει ο εξωτερικός προστατευτικός μανδύας του δέρματος».

Η συνταγή για ένα λάδι που πολλαπλασιάζει την αντοχή του ξηρού δέρματος: «Η αντιμετώπιση του ξηρού δέρματος δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά μην χάσετε ακόμα την ελπίδα σας», τονίζει η Britta Plug, μια εξπέρ στην ολιστική αισθητική, η οποία προτείνει μια αυτοσχέδια θεραπεία που μπορεί να αμβλύνει τα συμπτώματα ξηρής επιδερμίδας και να αυξήσει άμεσα την φυσική αντοχή της. «Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα λάδι βάσης και δύο αιθέρια έλαια με καταπραϋντικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Οι βιταμίνες και τα προστατευτικά αντιοξειδωτικά που υπάρχουν σε αυτό το έλαιο προσώπου προσδίδουν έντονη ενυδάτωση και εξομαλύνουν τις λεπτές γραμμές», λέει η Plug, και δίνει τη συνταγή: «Ρίξτε σε μια μικρή γυάλινη και καλά αποστειρωμένη φιάλη 60 ml ελαίου αβοκάντο, 2 σταγόνες λάδι λεβάντας και 2 σταγόνες ροδέλαιου, ανακατεύοντας μέχρι να αναμειχθούν εντελώς. Μετά, απλώστε σε όλο το πρόσωπο εκτελώντας ήπιες κινήσεις μασάζ με τα δάχτυλα για τουλάχιστον δυο λεπτά. Αφήστε για άλλα δυο λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα έλαια και ξεβγάλτε με ένα καθαριστικό σαπούνι ή λοσιόν με αντισηπτικές ιδιότητες. Προσθέστε ορό και μετά ενυδατική».

THE BEAUTY TEAM