Αλληλεγγύη στους μουσικούς μέσω Bandcamp

smartphone-laptop-mousiki-streaming
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου η πλατφόρμα streaming μουσικής θα διαθέσει το 100% των εσόδων από πωλήσεις στους καλλιτέχνες.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει την αναβολή περιοδειών και συναυλιών σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας τεράστιο οικονομικό πλήγμα σε μουσικούς. Παρά τις δύσκολες καταστάσεις, πολλoί καλλιτέχνες και συγκροτήματα έχουν στραφεί στο διαδίκτυο για να προσφέρουν διασκέδαση στους θαυμαστές τους που έχουν περιοριστεί στο σπίτι.

Η πλατφόρμα streaming μουσικής Bandcamp ανακοίνωσε πως την Παρασκευή 20 Μαρτίου όλα τα έσοδα πωλήσεων θα διατεθούν στους καλλιτέχνες. Επίσης η πλατφόρμα streaming τόνισε πως οι καλλιτέχνες θα λάβουν τα έσοδα εντός 48 ωρών.

Shutterstock / Leeroy Todd
Το Bandcamp συνήθως παρακρατεί το 15% από τις ψηφιακές πωλήσεις και 10% από το merchandise που πωλείται μέσω της πλατφόρμας του. Στο μήνυμα του για τον COVID19 ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας Ethan Diamond τόνισε την «άμεση ανάγκη» για στήριξη στους μουσικούς.

«Για πολλούς καλλιτέχνες, μια μέρα αυξημένων πωλήσεων μπορεί να σημαίνει εάν θα μπορέσουν να πληρώσουν το νοίκι τους ή όχι. Οι μουσικοί θα νιώσουν τις επιπτώσεις των χαμένων εσόδων από περιοδείες για μήνες, οπότε μοιραζόμαστε μερικές ιδέες για το πώς οι οπαδοί μπορούν να στηρίξουν καλλιτέχνες που αγαπούν και πως οι καλλιτέχνες μπορούν να προσφέρουν νέους, δημιουργικούς τρόπους στήριξης» δήλωσε ο Diamond.

Shutterstock

Κλείνοντας, ο διευθύνων σύμβουλος του Bandcamp εξήγησε ότι «μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσει κανείς καλλιτέχνες είναι με άμεση οικονομική στήριξη» και εξέφρασε την ελπίδα πως ο κόσμος θα συνεχίσει να στηρίζει τους μουσικούς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.